Het schrijven verloopt moeizaam deze week.  Alsof mijn handen en mijn verstand verschillende dingen willen.  Na de (inter?)nationale vrouwendag vorige week maak ik er deze week een vrouwentweedaagse van.  Geen mannen, ook geen kleintje, enkel wijvenpraat.  Dat zou moeten deugd doen, just me, myself and some friends.  Ik ben apetrots op mijn zoon en ik stoef wel eens over Pieter (alleen als hij het niet hoort, ziet dat hij het gewend geraakt) maar ik heb meer nodig dan dat.  Tijdens de zwangerschap had ik een heilige schrik voor de babydieperik.  Het hol waar mama’s instorten en waar enkel over baby’s en kinderen gepraat wordt.  De plaats waar de leden van de mamamaffia samenkomen om gezamenlijk baby’s te vergelijken en heimelijk in zichzelf te glunderen dat hun eigen kind het beter doet.  Iedereen slaat je er om de oren met allerlei kinderadvies en je hoeft er niet eens om te vragen!  Het is trouwens daar waar berekend wordt hoeveel tijd er tussen je eerste en je tweede kind moet komen om de ideale gezinssituatie te creëren moest je het willen weten.  Dat verdomde hol waar de afgrond soms van lonkt als ik te weinig me-time krijg (en ik verdien het om over die VijfTV-opmerking een omhoog getrokken wenkbrauw te krijgen).  Neen, ik vind het ook wel eens leuk om eens niet over mijn kind te praten maar over muziek die ik graag hoor of een serie die ik nog wil zien.  Het kan zo zalig zijn om iemand over een straffe stoot te horen vertellen.  En ik wil “Regenwormen” uittesten, als we er ooit in slagen om de handleiding te ontcijferen….aan kakelende kippen geen gebrek alleszins…

1 reactie

  1. Ik heb sowieso al wat aanleg voor depressie of zwartgalligheid dus postnatale depressie is een zwart gat waar ik zoveel schrik voor heb…… En ja enkel over kinderen praten, ik zou er onnozel van worden, gelukkig zijn er in mijn omgeving niet veel mensen met kinderen (nog niet).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s