De voorbije twee weken (of waren het er drie, ik ben de tel al kwijt ondertussen) hadden we weer enkele spannende gebeurtenissen.  Althans -in mijn ogen- je weet dat ik vlug content ben.

wpid-img_20150110_090600.jpg

Ik was zo blij als een klein kind dat ik er eindelijk toe geraakt was om een extra schilmesje te kopen.  Niet ééntje van Hema dat je na een jaar gerust aan je kind kan geven om er keukentje mee te spelen.  Een echt mes van “Het Molentje”.  Met een molen en al erop.  Had ik maar beter naar de uitleg op de verpakking gekeken, want toen het ding na één dag volledig roestig bleek te zijn kon ik met het ticketje niet terugkeren om te gaan klagen.  Er ging die dag 9,75 euro in de vuilnisbak…

wpid-20150113_2147152.jpg.jpeg

En dan trek je ’s avonds de besteklade van de afwasmachine op het werk open.  Ze werd gevuld door één van mijn bewoners met autisme.  Voor zo’n staaltje perfectie hebben wij veel minder geduld.

wpid-20150110_1516542.jpg.jpeg

Het is niet dat wij roekeloze chauffeurs zijn.  Wij laten gewoon soms dingen in de auto liggen “die dringend eens terug moeten naar de juiste eigenaars”.  Wat resulteert in “Mag ik dat eens aandoen mama?”

 

wpid-img_20150118_181509.jpg

Ik nam afscheid op het werk vorige maandag.  De laatste werkdag was mijn t-shirt toch een beetje nat van de traantjes van sommige bewoners.  Zelf hield ik het gelukkig droog.

wpid-20150125_0703432.jpg.jpegEr werd reeds een puntje van de to-do-lijst geschrapt.  Als je goed kijkt zou je zeggen “hmm, is die garage echt uitgemest?  Volgens mij kan daar nog steeds geen auto in”.  En ja, ik zou je gelijk geven, zonder boos te worden.  Maar!  Er kan wel degelijk een auto instaan, tenminste als we eerst onze oprit heraanleggen (toekomstplan 11265 van 32547 is dat) want ons huis staat hoog en onze garage is daarmee moeilijk inrijdbaar zonder dat de onderkant van de wagen over de “zulle” bokt.  Daarom plaatsten we onze fietsen gewoon losjes erin, voorlopig gaat de opbouw van de kinderkamers voor op de oprit.  Niettemin kan ik nu al heel blij zijn, als ik eens door de garage moet lopen, dat ik niet moet balanceren op een overschotje vloertegels, een zak versneden laminaat en een lading kartonnen dozen.  Ik hoef niet te klimmen over twee bakken bier en tegelijkertijd aan een fietsstuur te haperen.  Het is by far één van de beste opruimwerken ooit in ons huis geweest.

wpid-20150124_0808292.jpg.jpeg

En de communiekoorts blijkt te stijgen.  Het enige dat ik dacht bij het lezen van dit artikel is “Mo wuk eigenlijk?”.  Blijkbaar moeten communicantenmama’s/papa’s beginnen stressen als ze nog geen kleedje of kostuumpje hebben voor hun kind.  En ze moeten er on top nog veel geld voor overhebben want de richtprijs voor zo’n outfit gaat van 300 tot 700 euro als je het artikel mag geloven.  Mo wuk eigenlijk?  Ok, als je dat in een feestzaal wil vieren kan ik mij voorstellen dat je dat best vastlegt.  En als je inderdaad zo’n kleedje wil uit een winkel van feestkledij, dan moet je er blijkbaar vlug bij zijn.  Zelf zal het niet één van mijn zorgen zijn, ik ben zo geen fan van de kerk en dopen en het geloof.  En als ik al eens mijn zoon/zonen in een uniek kledingstuk wil steken dan laat ik dat wel maken door iemand die ik ken.  Met zoveel hobbynaaisters in de buurt en zoveel leuke stofjes in zoveel verschillende winkels!

17 reacties

 1. Mooie publiciteit voor die mesjes :), ik ga er direct eentje halen, zie. Wuk? Zuk intje lik up de fotto.
  Jaja, die communies kosten geld. Dan heeft het artikel het nog niet over het soiree-kleedje voor de mama en de nieuwe smoking voor de papa!

   1. Molenaars mesjes horen te roesten, daardoor slijpen ze zichzelf. Onze is helemaal bruin en gehavend maar nog altijd vlijmscherp! (niet in de vaatwasser doen overigens)

 2. En je hebt toch wel al twee jaar geleden een feestzaal voor de communicant vastgelegd? En drie springkastelen besteld? En je weet toch al wie de beste traiteur is? En zijn je uitnodigingen nog niet klaar? In bepaalde kringen zijn zo’n vragen schering en inslag als je mama bent van een zevenjarige. Mo wuk vint?!

 3. Hm, roest op een molenmesje? Je opteerde waarschijnlijk niet voor Solingen. Het onze viert dit jaar zijn achttienjarige bestaan. En ’t is nog steeds scherper dan ooit.

  1. Ik heb er al ééntje, dat gaat ook massa’s goed, nooit roestig ofzo, maar ééntje is maar ééntje hé. Ik weet niet of het Solingen was dat tweede, het ligt ergens op een vuilnisberg 🙂

 4. Glimlach bij die besteklade want daar herken ik me wel in. Die laad ik meestal in en alles moet soort bij soort, netjes afgemeten erin liggen. Het heeft mijn Liefste al tot wanhoop gedreven, zeker omdat ze liever bestekbakjes had toen we dit model bestelden. 🙂

 5. Blij dat wij onze zoon ook niet gedoopt hebben. We zullen rond die periode wel eens richting Disneyland trekken (daar zijn leuke sprookjes ipv die saaie uit de bijbel). Lijkt me goedkoper en veel leuker! 🙂

 6. Communie, hier ook. Sinds deze week weten we wat we gaan doen. Een leuke brasserie met ruim domein met kinderboerderij aan. Gezellige boerekost, lekker en niet duur zodat we een arm en been moeten afsnijden ervoor. Ruim voldoende…. En wie het maar niets vindt van de familie…. Zwel die komt maar niet. Zotte kosten…. Denk het niet.

 7. Waarom verkopen ze die mesjes eigenlijk? Totaal nutteloos als het meteen al roest, toch?
  Verklaart wel waarom het mijne er ook zo uit kwam te zien… Ik dacht dat het een fabricagefout was 😉 Niet dus, grmbl…

 8. allez komaan.. weet dan niemand hier ??
  die met dat molentje die roestvrij zijn.. die zijn bot na 2 weken.. die niet roestvrije.. die schuurt ge met een sponske en die blijven jaaaren scherp !! (ge steekt ze alleen beter niet in de vaatwas)

  Jammer dat ge het weggooide.. ze zijn moeilijk te vinden 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s