Zaterdagochtend was alweer een ochtend om naar uit te kijken.  Ik mocht nieuwe loopschoenen halen in Decathlon.  Ik had al een tijdje het gevoel dat mijn loopschoenen iets te nauw waren en dat de zool echt wel zwaar aanvoelde.  Alsof ik een beetje met blokjes aan mijn voeten liep.  Hoewel ze nog niet zo heel erg oud waren kon ik wel een nieuw paar verdragen.

Ter plekke werd ik geholpen bij het kiezen van een “aangepast” paar. Gelukkig had ik goed geredeneerd en een broek aangetrokken, want ik vermoedde al dat ik op de loopband ging moeten lopen.  Na het invullen van enkele gegevens mocht ik zes keer over en weer lopen op de band zodat de stand van mijn voeten kon gescand worden.  Het vreemde daaraan was niet: ik moet hier in de Decathlon lopen.  Neen, het vreemd was: er staan hier supporters te kijken naar mij.  Er waren effectief mensen blijven staan om te kijken wat ik aan het doen was.  (Ik had ook iemand die gedurende het volledige bezoek een beetje teveel supporterde, maar dat is een ander verhaal, ééntje die eindigde met:”Ewel, is er iets misschien meneer? Ken ik u?” nadat die meneer in kwestie al zeker tien keer grijnzend goeiendag had geknikt.  Ik kende hem niet by the way.)

Anyway, blijkbaar doe ik van “overpronatie”.  Wuk?  Toen ik daarmee thuiskwam zei mijn lief heel normaal:”ewel, ken jij dat niet?”…euh, neen, wat weet ik daar nu van?   Kort gezegd: mijn voet kantelt teveel naar binnen als ik loop waardoor ik een schoen nodig heb die dit compenseert.  En gelukkig hadden ze dat.

Eerst paste ik deze:

wpid-wp-1439114661288.jpeg

Girly girly met dat roze maar dat deed er niet veel toe want ik had het gevoel dat deze 41 te nauw zaten.  De verkoopster zei er ook bij dat ik best mijn tenen niet voelde tegen de voorkant en raadde me aan om een maat groter te nemen.  Een ander paar dan maar in (de grootste) maat 42 (Bigfoot?  Moi?).

Uiteindelijk ging ik naar huis met deze beauties:

wpid-wp-1439110084226.jpeg

Ze werden deze ochtend meteen getest tijdens een ochtendloopje.  De schoenen voelden licht aan, beter dan mijn vorige en gaven goed mee.  Na zo’n twee kilometer begon ik toch wel een klein beetje pijn te krijgen aan mijn tenen (de bovenkant).

wpid-wp-1439110048201.jpeg

Bij thuiskomst bleek dat ik dat goed had gevoeld…(de foto van mijn lelijke tenen heb ik verkleind…tenencomplex? moi?)

wpid-wp-1439109961273.jpeg

Twee “bleinen”.  Zowel linker- als rechtervoet.  Oei.  Ik heb wel vreselijke voeten met mijn opkrullende tenen.  Of had ik de schoenen misschien beter eerst ingewandeld?  Misschien was het een beetje wild door 4 km te lopen zonder ze in te wandelen (al besef ik wel dat 4 km voor de meeste lopers gewoon opwarming is).  En nu?

19 reacties

 1. en nu? laten genezen en opnieuw beginnen!

  zijn mooie schoenen!
  wel raar dat je daar in Decathlon moet beginnen lopen op een loopband, zou dat echt raar vinden dat ze mij kunnen zien lopen… 🙂

 2. Best toch even teruggaan lijkt me, of anders nog eens een keer uittesten. Alhoewel ik mijn loopschoenen ook in een gespecialiseerde winkel ben gaan kopen en ook op de loopband moest lopen, heb ik ook wel blijnen gehad. Vaak kan het ook aan type van sok liggen.

 3. Ik heb ontdekt dat ik de mijne effectief moet inlopen. In het begin heb ik altijd bleinen. Maar mag wel niet blijven duren. Anders moet je idd terug naar Decathlon. Ik moet bovenop aangepaste schoenen ook steunzolen dragen en dat gaat de blaarvorming in mijn geval ook een beetje tegen. En die van mij komen van een gespecialiseerde loopwinkel en daar moet je ook op zo’n pad lopen om te kijken hoe je je voeten beweegt. En ik zie dat dus meer en meer in gewone sportzaken opduiken ook. Ik denk dat het binnenkort overal de normaalste zaak van de wereld zal zijn.

 4. Ik had toevallig hetzelfde voor met mijn ‘gemakkelijke stapschoenen’, speciaal aangekocht voor een wandelvakantie. Naar ’t schijnt kan je de ‘inlooptijd’ verkorten door natte proppen krantenpapier in de schoenen te stoppen en te laten opdrogen, dat zou de schoenen wat laten uitzetten én soepelder maken, waardoor je dus minder snel bleinen krijgt. Ik mag het hopen, want na 400m wandelen zit ik hier nu al twee weken met compeed te klungelen …

 5. Hey hey, ik ben natuurlijk geen specialist maar mij hebben ze altijd gezegd dat je schoenen niet zou hoeven inlopen. Ze moeten in principe meteen goed zijn. Het kan eventueel wel aan je sokken liggen. Er bestaan speciale sokken met 2 lagen zodat de sok tegen elkaar wrijft ipv teen/sok/schoen. Ik loop zelf met de run intensive van kalenji. Heel content van. De simpele (en zeer goedkope) sokken van datzelfde merk zorgen bij mij tijdens langere loopjes soms ook voor bleinen. Veel loopplezier 🙂

  1. het is de eerste keer dat ik bleinen heb en ik liep vroeger dubbel zo ver per sessie. Maar bedankt voor de tip, mijn kousen zijn inderdaad wel versleten en ik was sowieso van plan om nog terug te keren om een nieuw looptenue, ik ga zo’n kousen eens meenemen!

 6. leuke blog 🙂 ik maak even de obvious joke dat ik aan 4km lopen behalve een hoop bleinen in het beste geval alleen ook een appelflauwte zou overhouden. out of shape, moi? maar je inspireert me om er ook nog ns werk van te maken!

 7. Dat mag eigenlijk echt niet hoor… Maar aan de sokken kan het ook liggen, heeft B ook voorgehad… Als het probleem zich echt blijft voordoen zou ik toch teruggaan, decathlon doet normaal niet moeilijk heb ik al ondervonden… Succes!

 8. Ik ben akkoord met Heidi. En eigenlijk zou het ook zo moeten zijn dat als je niet tevreden bent (zelfs nadat je er mee hebt gelopen), je ze terug kan ruilen. Zo is het in elk geval wel in Runningcenter in Brugge, je betaalt er misschien iets meer, maar je hebt dan niet alleen kwaliteit maar ook supergoeie service. Ga nog eens testen met andere sokken en kom je hetzelfde tegen, neem dan meteen contact met Decathlon.

 9. Ik heb nog nooit 4km aan één stuk gelopen dus met het bleinenprobleem kan ik je niet helpen, hoewel ik dat bij alle andere nieuwe schoenen steevast ook heb. Ik kocht mijn loopschoenen in een kleine loopwinkel en moest ook op de loopband, gelukkig zonder toeschouwers. Ik heb dat ook die pro-dinges, mede door mijn platvoeten.

 10. Ai!! Niet leuk… en pijnlijk!
  Zoetie zijn loopschoenen komen ook van Decathlon en hij heeft (gelukkig) geen bleinen… Ook heeft hij de looptest gedaan… 2 keer zelfs… en inderdaad de toeschouwers zijn echt grappig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s