Liefde is: Kruidvat trotseren met een buggy en een kleuter omdat je lief geen gel* en deo meer heeft.  Echt.  Ik begrijp niet hoe Kruidvat nog altijd niet doorheeft dat hun winkel zowat de hel is voor moeders met kinders die nog niet kunnen lopen.  En je moet weten: als buggy’s er niet kunnen passeren, dan kunnen rolwagens dat zeker niet.  Tijdens mijn werk ben ik soms wel eens onderweg met iemand in een rolwagen, het is pas als je zelf een rolwagen duwt dat je beseft hoe irritant het is als mensen hun bromfiets of fiets volle bak op het voetpad parkeren.  Of hoe -in Ieper toch- vuilniscontainers het halve trottoir bezetten!  Vreselijk!  Veel winkels zijn niet toegankelijk voor buggy’s en rolwagens.  Ja, ik kijk naar jou: winkel met je trap vooraan of jij met je zware deur die je met twee handen moet openduwen!  En als ze dan -zoals Kruidvat- wel toegankelijk zijn, dan zetten ze heel dat spel vol met allerhande promorekken en kartonnen borden.  Winkelwaren die uitgestald staan op de grond waardoor je niet anders kan of die dingen gewoon verzetten om te kunnen passeren.  “Winkelinrichters” (bestaat dat eigenlijk?) zouden daar toch echt beter op moeten letten!  In feite zou “rolwagen”-duwen en -zitten zelfs een onderdeel moeten zijn van één of andere levenssleutellessen (of hoe heet dat nowadays?).  Niet alleen om de obstakels op de weg te vervloeken, maar ook om eens te beseffen hoe het is om in een rolwagen te zitten en ergens niet bij te kunnen.  Ik wil helemaal geen compassie opwekken voor mensen in een rolwagen, ik veronderstel dat ze dat zelf ook niet willen maar het zijn de kleine dingen die het hem doen: een deur openhouden, het voetpad toegankelijk houden of een klein handje hulp bij iets dat te hoog staat.

*vaneigens kan ik naar een andere winkel gaan om mijn producten.  Eén die wel toegankelijk is.  Maar daar hebben ze die bepaalde gel niet.  Damn.  Of weet er iemand waar je deze pot nog kunt kopen?

2015-08-10 12.00.23

en waarom heeft Nivea geen webshop? Of kijk ik daar helemaal naast?

21 reacties

   1. Oei… Doen heerlijke acties, maar ik woon dan ook dicht tegen de grens 🙂 stuur je lijstje maar door… Mss breng ik het wel, al was het alleen maar om die mooie baby te zien 🙂

  1. ik ga toch eens meer moeten online shoppen voor zo’n dingen. Ik rij dan met opzet naar de stad gewoon omdat dat tekort is, terwijl je gewoon de dingen morgen geleverd kunt krijgen aan huis!

 1. Ik heb een tijdje in een rolstoel gezeten tijdens mijn zwangerschap, omdat ik niet meer kon lopen met mijn bekken. Ik dacht dat het een bevrijding zou zijn om een rolstoel te hebben (dan kon ik weer eens ergens heen!), maar ik heb in die stoel tranen met tuiten gejankt. Naast de problemen die je beschrijft, is het namelijk ook zo dat mensen doen alsof ze je niet zien en stiekem gluren naar je, en dat je begeleider aangesproken wordt (dus diegene die je duwt) in plaats van jezelf. Zo hard, joh. Het was een levensles voor mij, hoewel ik zelf veel heb gewerkt met mensen met een handicap. Ik wens iedereen eens een dagje in een rolstoel toe.

  1. Ahja inderdaad, als begeleider heb ik ook vaak dat mensen tegen mij praten ipv tegen de mensen in de rolwagen! Alsof ze ook niet kunnen praten!

 2. Het is idd een ramp voor mensen in een rolstoel. Dan moet je eens met de mensen door een drukke markt lopen. Die mensen zien gewoon niets. Het zou in het leerpakket moeten zitten van het middelbaar! Zou meer opbrengen dan godsdienstlessen!

 3. Moet nu eens kijken! Onze wettelijke wederhelften gebruiken dezelfde haargel! En ze zijn inderdaad niet in de gewone supermarkt te krijgen. Wij kopen meestal onze voorraad bij Etos in Sluis. Ik dacht ook dat ze deze verkochten bij Albert Heijn… En het probleem met buggy onvriendelijke winkels en straten is inderdaad enorm. Het voordeel van de buggy is dat dit maar tijdelijk is maar als je aan een rolstoel gebonden bent dan moet dat enorm frustrerend zijn.

 4. In de lagere school hebben wij eens een dag een soort workshop gehad met handicaps: dan kregen we een geluidsdichte koptelefoon op, daarna een blinddoek, nog wat later kregen we zelfs onderricht in epilepsie (wat blijven hangen is omdat mijn zus er later mee gediagnosticeerd werd). En ik herinner me ook een rondje in een rolstoel. Ik denk dat de winkelinrichters van ’t Kruidvat allemaal dezelfde les krijgen: dat magazijn moet leeg, prop alles maar zoveel mogelijk in de winkel, als de rekken vol zitten dan moet het maar in karren, de mensen moeten toch alle producten zien die we verkopen????
  Anyways. Het is dat ik nog geen kinders, buggy’s of rolstoelen heb, anders zou ik ne keer per ongeluk zo’n gedisplayde kar omver gooien of mijne kleine een rek laten leegvegen. Oooops.
  Of een klachtmail sturen? Een Facebookgroep ‘wij willen meer ruimte in ’t Kruidvat’ oprichten?

 5. Ik moet er gelukkig niet veel zijn, maar het is inderdaad een hele slordige winkel…
  Heb je geen Di in de buurt die dit verkoopt?
  Wij gaan ook geregeld naar de Etos in Sluis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s