“Kathleen zegt…”.  Dat is al een paar keer in mijn hoofd gepasseerd tijdens de cursus “Meststoffen voor je blog”.  Deze keer zegt Kathleen dat ik als opdracht “de ideale lezer” voor Shoutyourheartout moet typeren.  Ter info: “zegt” en “moet” kunnen vervangen worden door “geeft als tip” en “zou kunnen”.  Ze verplicht ons tot niets en ik voel me ook helemaal tot niets verplicht.  De cursus is superboeiend ook al ben ik uit de Facebookgroep, toch haal ik er tonnen inspiratie uit.  Hoewel ik blijf schrijven voor mezelf en mijn stijl niet ga veranderen (mijn stijl, wat is mijn stijl eigenlijk?) lijkt de opdracht me wel heel zinvol.  Ik ben deze blog gestart met nul lezers.  Ik vermoed zelfs dat ik hier al een jaar schreef alvorens iemand kwam meelezen.  Het maakte niet veel uit.  Er werden door mij ook weinig tot geen andere blogs gelezen dus hoe kan het ook.  Toen ik op Facebook mijn berichten begon te posten kwamen er meer lezers.  De interactie met de lezers vind ik super (leve comments!).  Ik weet nu ongeveer wel uit de statistieken en het aantal volgers op wordpress, bloglovin’ en feedly hoeveel mensen er langskomen, maar dat is ook wel heel blurry, want wie jullie echt zijn, dat is een mysterie!  Dus ik doe mijn huiswerk en probeer een typering te schetsen van de “ideale” lezer van deze blog.  Dat moet je niet interpreteren als “oh, ik ben ideaal”, neen, dat is gewoon een paar algemene kenmerken waaraan ik denk dat sommige lezers voldoen.

 • Geslacht: vrouw (we gaan ze Vanessa noemen voor ’t gemak)
 • Leeftijd: tussen 25 en 45 (want daar zitten wel enige Vanessa’s tussen denk ik)
 • Kroost: één of twee kinderen tussen 0 en 10 jaar.  (Louis en Marie) (totaal niet van één of andere reclame genomen, nope!)
 • Interesses: bloggen, misschien lopen, misschien wel: zich zo weinig mogelijk vermoeien in het huishouden, een beetje prutsen met foto’s, lezen
 • Professioneel: sociaal beroep (leerkracht, opvoeder, verpleegkundige, iets in de hulpbranche)

Misschien ben jij wel een Vanessa en is Louis uw tien-jarige zoon?

Of misschien ben jij wel Dimitri, de broer van Vanessa, een single van 25, werkzaam in de IT, met als interesse: videogames, pintjes pakken en festivals doen of Martin, de 68-jarige vader van Vanessa en Dimitri, gepensioneerd boekhouder met een voorliefde voor de oude Grieken?  Vanessa, Dimitri en Martin, ge zijt allemaal welkom hé, dat heeft er totaal niets mee te maken.  Integendeel.  De variatie is aangenaam, ik wil ook wel meer weten over die oude Grieken eigenlijk! Het zou fantastisch zijn moesten lezers eens een comment laten over hun profiel “geslacht-leeftijd-al dan niet kroost-interesses-beroep”, ja jij ook, lurkertjen, je moet niet bang zijn!  Maar ge moet u uiteraard niet verplicht voelen 😀

wpid-wp-1439463244800.jpeg

Het moet passen….Vanessa staat in het krantje van De Gezinsbond vandaag….haar vent is blijkbaar Wim, met een voorkeur voor hoeden.  Dag Wim.

69 reacties

 1. Ik zal ook maar invullen: vrouw – bijna 30 (op 13/09) – twee kinderen, eentje van 7 maanden, eentje van 3 jaar – samenwonend, niet getrouwd – interesses: vanalles! Lzen, DIY, koken, gezondheid, mama… – beroep: administratief medewerker, maar opleiding leerkracht secundair onderwijs aan het volgen! Pas ik zo’n beetje in je ideaalbeeld?

  1. haha, zoals ik al (niet zo duidelijk) schreef: het gaat niet over het ideaalbeeld vervullen, het gaat over “de ideale lezer” waarop ik zogezegd mijn blogberichten zou kunnen richten -moest ik dat willen- ik richt mijn berichten niet specifiek naar iemand, die komen gewoon uit mezelf 😀 Maar merci voor je komst!

 2. Ik denk dat je mij al een beetje kan inschatten. Rare madam van bijna 54 maar jong van geest. Voor de tweede keer getrouwd met Wim. 2 kinderen van 22 en 24 van Wim wonen hier nog in co-ouderschap. Mijn dochter die dik tegen haar goesting in september 30 wordt werkt in een toffe hostel in Gent en ze is een halve punker die de ware man nog niet tegen het lijf heeft gelopen . En mijn zoon is er vanonder getrokken met een Canadees meisje die hem in Gent is komen schaken. En die zoon is 28 en zoals je al weet, wordt papa in februari. En met mijn eerste man baatte ik het restaurant uit aan Dikkebus vijver, maar die is na onze scheiding aan zijn drankprobleem bezweken.

  1. gow, je dochter is een halve punker! Super, wie weet komen er bij -samen met de perfecte man- wel kleine punkerkindjes? Dan kun je leren jasjes gaan zoeken in babyformaat!

 3. Vrouw, 30, geen kinderen, interesses: reizen, lezen, , prutsen met foto’s, bloggen, me absoluut niet vermoeien in het huishouden … Cultuurcommunicatie mijn professionele bezigheid. Ik pas wel in het plaatje precies 🙂

 4. Ik denk dat ik wel in het plaatje pas: vrouw – net 28 geworden (gisteren, hiep hiep voor mij! :)) – samenwonend met een lief en een baby van 8,5 maanden – interesses: dansen, schrijven, muziek, babystuff, life hacks, fotografie … – in een niet zo ver verleden leerkracht geweest, nu pr-/communicatieverantwoordelijke in een kmo.

 5. Vrouw, 31, twee kinderkens, geen zin in huishoudgedoe, deed iets met wiskunde aan den unief, is sinds kort fulltime huishoudvermijdster in Ierland, houdt van lezen, schrijven, rekenen, prutsen (noem ik soms ook wel naaien) en tekenen

 6. Deze lurker wil ook wel wat prijsgeven: vrouw, 41 jaar, 2 kinderen van 7 en 11 jaar, hobby’s blogs lezen, lezen in het algemeen, met fotootjes prutsen, creatief zijn met de kindjes, gewoon genieten, helemaal niet geïnteresseerd in het huishouden en sociaal assistent 🙂 Goed gegokt zou ik zo zeggen 🙂

 7. Vrouw, 31j, gehuwd, 2 kindjes (5j en 15m), leerkracht in het buitengewoon onderwijs, hobby’s: schrijven uiteraard, lezen en af en toe eens kookkunsten uithalen. Ik denk dat ik perfect in je doelgroep pas 😉

 8. Vrouw, 30, newlywed en al 6,5 jaar samen met m’n vent. (Nog?) geen kinderen. Hobby’s en interesses: lopen, lezen, reizen, nen keer goed gaan eten en sinds kort ook fietsen. Werk: Expert Communicatie bij een ziekenfonds.

 9. Vrouw, 32, 2 dochters (3j en 7,5maand), allerlei interesses (lezen, mama-stuff, sporten (deed ik toch ergens in een ver kinderloos leven meerdere keren per week), … De gewone dingen eigenlijk, zo saai en doorsnee als maar kan, de originaliteitsprijs zal niet voor mij zijn!), bureaujob in een ziekenhuis.

 10. Vrouw, al enkele jaren de kaap van 50 voorbij. Getrouwd. Moeder van 2 volwassen kinderen. Dochter is het huis al uit, zoon studeert nog. Taalkundige. Werk voor uitgeverijen. In mijn vrije tijd doe ik veel vrijwilligerswerk, ik lees graag en ik sport veel (zwemmen en fietsen).

 11. Vrouw * richting 50 * 20 j getrouwd *2 pubers *zeker geen sociale sector job 😃 * lees gewoon graag wat hier komt ook al ligt kleine kindersperiode al lang achter mij 😃 lurker eerste klas

   1. Sorry, zie nu pas je reactie na 2u in de zetel te liggen tukken i.p.v. de rest van m’n huis te kuisen 😉 Maar hé, dat vinden we vanaf nu totaal niet meer erg WAAAAAAAAAANT dan pas ik perfect binnen je bloglezersprofiel, jeuj! 😀

 12. Ik lees al lang mee, maar heb nog nooit gereageerd.
  Tijd om me dus ook maar eens bekend te maken:
  Vrouw, 30, getrouwd, nog geen kinderen (maar hoopt dat daar snel verandering in komt), werkt als audioloog. Interesses: Lezen, lopen,… past dus perfect binnen de omschrijving van het profiel van “de ideale lezer”

 13. Ja, ik pas knal in je profiel, ik ben zelfs een bijna-Vanessa. Het is te zeggen: de (toen nog niet) echtgenoot dacht dat ik Vanessa heette toen we elkaar leerden kennen. Moet zijn dat ik er uitzie als eentje 🙂

 14. En nu ik…
  Vrouw, 34, getrouwd met mijn lieve schat en mama van 3 zoontjes (van 2,5 jaar en een tweeling van 6 maand)
  Hou van lezen, zwemmen, …
  Ik ben studiemedewerkster in een ziekenhuis en moet volgende week weer beginnen werken, na 10 maanden thuis. Flip een beetje als ik er aan denk, want krijg nu het huis al helemaal niet op orde. Ik ben daar namelijk een beetje te lui voor (liever eerst nog even wat anders doen, denk ik nogal vaak)
  🙂

 15. Geslacht: vrouw, geen Vanessa maar een variant van Marie 🙂
  Leeftijd: net buiten de categorie die je noemde want op 3 augustus 46 geworden, of om dat een beetje schoonder te doen klinken : ik ben een ‘summer of 69-kind’
  Kroost: twee grote dochters (groter dan mij alleszins) van bijna 16 en bijna 20
  Interesses: bloggen, misschien lopen (ik denk daar serieus over na, maar ik doe daar al lang over) me zo weinig mogelijk vermoeien in het huishouden (maar toch geen rommel kunnen zien, vooral die van anderen dan), een beetje prutsen met van alles (dit is hier een vrouwenhuishouden, dus ik hanteer ook alle gereedschappen die de Hubo in promo heeft met vaderdag), lezen, moestuinieren omdat het gezond mag zijn en gewoon tuinieren omdat het moet.
  Professioneel: vervroegd met pensioen gegaan als boekhouder (omdat de balans niet in evenwicht was – heb je hem ?) en nu inderdaad een sociaal beroep al is het als vrijwilliger : minder mobielenvervoer.
  Nu goed curieuseneuze ? 🙂

 16. Vrouw, 30, een man en (nog) geen kinderen. Maar wel een kat die precies in zijn puberteit zit. Telt dat ook? 🙂 Ik ben graag creatief bezig, zowel professioneel als in mijn vrije tijd. En lezen en bloggen, dat wordt ook vaak gedaan!

   1. ohja inderdaad, daar is al enkele keren over over-en-weer-gemaild met enkele andere bloggers, we zouden het enigszins anders aanpakken maar als je eens tijd hebt, mail me even (heb je emailadres niet…)

 17. 38, 2 grote toffe kinders (wel al 13 en 15). Getrouwd, ook met een Pieter. Sociale sector, ja klopt. Hopelijk binnenkort leerkracht. Naaien, yoga, blogs lezen, bezig zijn met kinderen (groot en klein). Ik doe graag mijn eigen ding. Mo ja, je kent mij wel hé.

 18. 33 j , getrouwd, 2 kadeetjes beide bijna 2,5J en 1J. Lopen interesseerde mij voor m’n kinderen (te) veel. Maar zij pikten dus m’n looptijd in en het is voor sommigen cliché, ik raak er dus niet meer aan. Andere interesses: blogjes lezen, paarden, poezen, dieren in’t algemeen, muziek (spelen en luisteren), mijn man in z’n zaak helpen als ik zelf een gaatje tijd heb Tot hier een Vanessa, op professioneel vlak strook ik niet met de sociale sector maar met de financiële (auch, daar gaat een saaie-waas over me geen?). Daar vlieg ik morgen terug in na wat verlof.
  Stijl moet je totaal niet veranderen, hoe ik hier terecht gekomen ben weet ik niet meer juist, dacht door toevallig door te klikken en ’t blijft aanspreken. Ik denk dat de match streek – leeftijd – gezin en de zotte streken het hem zeker doen! 🙂

 19. Deze Vanessa is 28, heeft geen kinderen, maar wel een lief, waarmee ik van expat doe in Zwitserland.
  Interesses: sport (waaronder lopen), lezen, fotografie, koken, bloggen. En ja, dat huishouden… georganiseerd, maar dan wel met zo weinig mogelijk inspanning 🙂
  Professioneel: ir-arch, werkzaam in monumenten (en andere gebouwen)zorg

  Niet helemaal jouw ideale lezer dus, maar ’t komt toch heel dicht in de buurt 🙂

 20. Ik 33 ~ mini-me’s (een tweeling trouwens) 10 jaar oud ~ samenwonend met Zoetie (nog niet getrouwd) ~ een halve ambtenaar (benoemingsproblemen) ~ bezigheden: mama zijn ~ veel lezen ~ beetje sport (fatburning – wandelen – badminton) ~ fulltime werken ~ voetbalmama ~ foto’s nemen van alles en nog wat ~ dat zal het zowat zijn… denk ik…

 21. 31 jaar, getrouwd, 2 zoontjes (2 jaar en 2 maand).
  Na mijn zwangerschapsverlof stap ik mee in de lingeriezaak van mijn ma, kan soms ook tellen als sociale sector 😉
  Interesses: vanalles, blogs lezen (zelden reageren), hopelijk binnenkort weer iets van sport (in september start to run beginnen, en volgend voorjaar weer fietsen), …

 22. Amaaaai heb keiver moeten scrollen om onderaan de reacties uit te komen hihi 🙂 Ik ben ook geen echte Vanessa… geen kinderen, geen sociale job 🙂 Maar verder wel binnen de leeftijdscategorie en zéér geïnteresseerd in zo-min-mogelijk-in-het-huishouden-doen-terwijl-het-er-toch-spik-en-span-uitziet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s