…kasseien.  Ja.  Ze zijn mooi.  Maar dat is toch echt het enige positieve aan kasseistroken?  In de winter spiegelglad en de rest van het jaar luidruchtig.  Als je erover rijdt worden je maagsappen gecentrifugeerd.  Veelal stap ik met een podcast een toertje door Boezinge centrum als ik een half uurtje wacht terwijl Ilja logopedie krijgt en elke week opnieuw denk ik: “Zwijgt vorte kasseien, ik begrijp niets van het gepratel in mijn oortjes!”

IMG_20171205_190722.jpg

…waarom veel latten een gaatje hebben aan het uiteinde.  Is het om ze ergens te kunnen ophangen?  Geen enkel gaatje in een lat is groot genoeg om over een haakje of kapstokje te hangen.  Is het een verluchtingsgat?  Is het een kijkgat?  Wie o wie weet het antwoord?

…waarom het gat om te tanken in de auto bij de ene auto aan de passagierskant zit en bij de andere auto aan de kant van de bestuurder.  Telkens weer moet ik denken “waar zit mijn tankgat?” omdat we natuurlijk van elke soort één hebben bij ons thuis.

IMG_20171205_191929.jpg

…waarom bepaalde tankstations gewoonweg ’s nachts niet open zijn.  Zo passeerde ik laatst met een vriendin bij een tankstation om 23u en dat bleek gewoonweg gesloten te zijn.  Ik was zo dom om mijn “range” te laten openstaan toen ik verder reed en die bleek ineens op “23km” te staan.  Met nog een 12-tal kilometer te gaan tot bij het volgende tankstation was dat precies toch op het nippertje.  En ik moet zeggen:  never again want stranden ergens langs the middle of nowhere zonder naft, dat lijkt me toch niet echt een avontuur dat je wil beleven.  Of moet ik leren om een beetje meer on the wild side te leven?

…hoe ik nog altijd onder de indruk kan zijn van De Menenpoort.  Ze slagen er altijd in om iets speciaals te doen en altijd weer opnieuw ben ik onder de voet van de schoonheid.

IMG_20171205_185652.jpg

…waar al mijn geld naartoe vliegt.  Serieus, deze maand schrijf ik gewoonweg alles op en binnenkort denk ik serieus na over  het YNAB-programma.  Het is simpelweg niet te doen.  Vandaag trouwens 94 euro gespendeerd.  Op één dag.  Slik.

 

 

26 reacties

 1. Aan welke kant je moet tanken, dat kan je normaal gezien op je dashboard zien, er staat normaal gezien een tekentje aan de juiste kant. Kasseien, daar ben ik toch ook geen fan van. Niet te voet en al zeker niet met de fiets!

 2. ’s Nachts tanken met de kaart, dat kan toch steeds? (Of vergis ik me nu deerlijk?)

  En aan welke kant van een auto de tankdop zit, zie je op onderstaande foto. Op deze auto zit-ie dus rechts:

 3. Zo’n mooie foto van de Menenpoort! Ben pas in 2013 voor de eerste keer in Ieper geraakt (als geschiedenisleerkracht is dat echt wel laat…) en ik zou er precies nog eens naartoe moeten gaan. ‘Al is het wel een verre verplaatsing vanuit mijn dorp :-/

 4. Ik treed Menck bij…ik tank altijd met mijn kaart. Er staan toch aan elk tankstation betaalautomaten? Of mss in West-Vlaanderen nog niet? 🙂 🙂 🙂 🙂

 5. WAAATT??? Als er straks in mijn auto een pijltje blijkt te staan aan de kant van mijn tank wordt ik echt gek. Ook al vaak staan twijfelen, en dat zou dus kei belachelijk zijn met zo’n pijltje. Ondertussen weet ik wel dat de tank aan de bestuurderskantc staat bij mij…

  1. ja, kijk, ik heb het ook bijgeleerd 🙂 als ik wil weten waar mijn tankgat zit dan stap ik uit mijn auto en tuur ik niet op mijn dashboard 🙂

 6. Verdemme, nu denk ik ook na over dat gat in een lat. Heb echt geen idee. Om in een rek te hangen lijkt de enige zinvolle uitleg. Maar in een warenhuis is dat ridicuul gezien ze ook in plastiek zitten. Stnadardisatie dus. Hmmm.
  Mijn tank stond ooit eens op 0km al rijdend op de autostrade in het donker in de regen. Niet voor herhaling vatbaar.

 7. Wat een lofzang over kasseien… 🙂 Bij de aankoop van ons nieuwe huis, kregen we er een meter of 20 kasseistrook bij. Ze liggen enorm veel slechter dan die op bovenstaande foto! Vanmorgen nog mijn voet omgeslagen met sneakers aan. En op hoge hakken is het helemaal niet te doen.

  Op zich past het wel bij ons huis van 1900 (denk niet dat ze toen al klinkers hadden 🙂 maar denk dat we ze toch ooit (als we tijd, zin en geld hebben) gaan herleggen of de afgeplatte versie leggen ofzo.

  Groetjes,
  Charlotte

 8. Dat gaatje kun je als centreerpunt gebruiken om met behulp van de lineaal en een potlood een cirkel van een bepaalde diameter te kunnen tekenen.

 9. Ha, die ontdekking van dat pijltje op dat dashboard, dat was bij mij ook zo’n openbaring 🙂
  En waarom ze verschillen, is omdat er vroeger aan de kant van de weg getankt werd, dus hebben Europese auto’s ze typisch aan de rechterkant (want er wordt rechts gereden) en Japanse auto’s aan de linkerkant (want daar rijden ze links). Al wordt daar tegenwoordig ook weer van afgeweken, want vb. auto’s met een schuifdeur, hebben die best aan de kant waar wordt uitgestapt, waardoor de tankdop naar de andere kant verschuift. En dan zijn er ook weer merken die aan beide kanten een tankdop voorzien (Jaguar heeft zeker één model waarbij dat het geval is, maar vraag mij nu niet meer welk).

  Dat van die lat is inderdaad, zoals Liselot hierboven al zei, om er een cirkel mee te kunnen tekenen. Al heb ik dat nog nooit iemand in de praktijk zien omzetten 🙂

  En euh, kasseistroken zijn ook tof om er met de koersfiets over te vlammen 😉

 10. Hahaha, ik moet nog altijd nadenken aan welke kant ik moet tanken. En de keren dat ik me moest draaien aan het tankstation omdat ik verkeerd stond kan ik al lang niet meer op 1 hand tellen. Dat van die kasseien snap ik ook niet, vooral in de winter haat ik die dingen. Spekglad = garantie dat ik val.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s