Week 5? 6? Geen idee hoe lang we hier nu al in in ons kot zitten, bluv’n goan zeg!

Een gestolen half uurtje voor ik naar mijn werk ga. Voor het eerst in 6 weken eens helemaal alleen. Het enige wat ik deed was lummelen en naar de vogeltjes luisteren op de vestingen in Ieper.

Onderwijl vormen deze twee gangsters een ongezien partnerschap. Vanmorgen zaten ze in bad elkaars’ rug te masseren. Weer een half uurtje entertainment dat ik niet moest voorzien.

Mijn ochtenden worden steeds langer want om de één of andere mysterieuze reden is 5u30 het nieuwe 6u dezer dagen. En dat in een week met laatavonddiensten. -geeuw zeg ik u-

Sinds deze kastaard uit het huis is gebannen (nieuwe zetel, remember) vindt hij “het gat schoon” om nog eens te komen shnugglen als ik me buiten op de ligstoel nestel om naar The Tiny Podcast van Hade te luisteren. Een aanrader! Ik volg trouwens ook een online cursus bij Hade waarbij ik dagelijks word gevraagd om bij een aantal zaken iets meer stil te staan. Frankie trok het zich niet aan en draaide zich ronkend nog eens op zijn zij.

Na vijf weken voelen we ons te stoer voor een berenjacht, vanaf nu gaan we op bommenjacht…..#onlyinthewesthoek

Laatst sloten The Minimalists een episode af met een stukje uit een nummer van The Moth & The Flame. Het was mij onbekend maar het klonk zo geweldig dat ik hen meteen heb gespotified. Sindsdien grijp ik er regelmatig naar terug, vooral ergens op de achtergrond kan het mij echt bekoren.

You were the only red flag
The only red flag that I could never raise
Onder de Japanse Kerselaar
zat de jongen met het donkerrode haar
een minuutje te mediteren
of was hij eerder...
een cartoonfiguurtje aan het imiteren?

De naveltjes van deze duifjes moesten dringend eens gewassen worden.

De paardenbloemen onder de wasmolen, moeten dringend eens geplukt worden.

En hij krijgt twee vermeldingen in één blogpost. Deze kerel lag vorige week zo te slapen op de picknicktafel. Ik denk dat hij erbij aan het kwijlen was.

Hoe is’t bij jullie in junder kot?

8 reacties

 1. Die gewassen duiven, zo heerlijk uit het leven gegrepen! Ik begin bij jan en alleman wel meer coronamoeheid te merken (ook bij mezelf, geef ik toe), maar kan het allemaal nog wel verdragen. Ik hou wel meer en meer m’n hart vast voor wat de komende weken en maanden gaan brengen…

 2. Onze Zohra slaapt altijd zo: kop compleet naar omlaag gestuikt. 😀
  Mooie foto en dito gedicht onder de kerselaar.
  En met al die wandelaars-op-berenjacht in onze regio, kunnen wij op drollenjacht. Drollen van hun Fikkies. Duizend bommen en granaten, zeg!

 3. Only in the Westhoek, hahaha, zalig!
  In ons kot zitten we nog altijd heerlijk 24/24, 7/7 samen: what’s not to like?
  Het gaat, maar ik heb toch wel schrik voor de komende maanden…
  Je zou onze Charlie eens moeten zien slapen. Hij is wellicht oververmoeid nu moet wij die altijd thuis zijn. Soms steek ik Emma toch nog eens in haar bed in de namiddag en dan is ook hij onmiddellijk vertrokken (of ik dan Emma nog wat laat liggen ook al is ze wakker? Erm… ik zie Charlie ook graag, hé…).

 4. Dat ik het hier beu ben in mijn kot! En het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt 😦 Ik begin met mensen te praten over wat ik op TV gezien heb. (Via Skype uiteraard :p)

 5. Ik ben de eerste weken volledig binnen gebleven en ben heel blij dat één van mijn specialisten me liet weten dat ik mits de nodige maatregelen een kleine wandeling of een fietstocht mag maken. Blijkbaar is het hebben van meerdere aandoeningen in deze periode nog wat vervelender want enerzijds is er die hoge kans op besmetting doordat mijn immuniteit niet meer dan een lachertje is maar anderzijds zijn er aandoeningen zoals Fybromyalgie en al dat stilzitten heeft ervoor gezorgd dat het klein beetje conditie dat ik had nu weer van nul moet worden opgebouwd. Ach ja, dat komt wel weer in orde. Ik ben al lang blij dat ik terug af en toe buiten kan komen én dat mijn moeke zou lief was om wasbare mondmaskers voor te maken (inclusief eentje van Harry Potter).

 6. bommenjacht, hoe stoer! :)…yep, only in de westhoek eh.

  Amai jij functioneert op weinig slaap. Zodra ik onder de 7u ga, moet ik paracetemol tegen de koppijn pakken. Met de lockdown is mijn gemiddelde slaap van 7u30 richting 8u gegaan!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s