Ik kreeg deze week weer een mailtje van Manfred. Ik ben ooit in zijn mailgroepje beland, geen idee in welk jaar, ik vermoed dat het ondertussen al een vijftal jaar aan de gang is. Maar ik ken hem helemaal niet.

Manfred is een koorleider ergens in Duitsland. Hij stuurt maandelijks een update mail met wanneer er wordt gerepeteerd en voorstellen voor de liedjes die gezongen zullen worden. Iedereen die mij ooit een noot heeft horen zingen weet dat ik na een intake bij een koor vakkundig de deur wordt uitgezongen.

De laatste maanden zijn er veel repetities afgelast omwille van de gekende redenen uiteraard. Maar Manfred blijft zijn koorleden mailen. Elke mail start hij met “Liebe Freunde”. Manfred lijkt me een standvastige koorleider. Iemand die zelfs terwijl we “unter Attacke von Viren und ihren Varianten stehen” nog steeds de moeite doet om de mensen te mailen met oplossingen en aanmoedigingen.

Na al die jaren kan ik het niet opbrengen om hem te laten weten dat ik eigenlijk niet bij het koor hoor. Manfred voelt ondertussen als een vriend, alsof ik deel ben van zijn groep. Na de zomer stuurde hij de groep enkele foto’s van hem en zijn kleinkinderen. Hij is niet alleen vriendelijk in de mails, hij ziet er gewoonweg ook supersympathiek uit!

Ik wens jullie allemaal een Manfred toe in jullie mailbox.

11 reacties

  1. Geweldig! Ik heb ooit zoiets meegemaakt met een christelijke huiskamergroep. Na zo’n twee jaar stond er ergens iets in de mail als: ‘Shirley reageert toch nooit.’ Toen voelde ik me wel heel lullig.

  2. Oh heerlijk dit! Ik stel me nu een Liese voor die al tig keer bij Manfred aangegeven heeft nooit repetitie mail van hem te ontvangen en een Manfred die steeds maar weer zegt ‘ja maar Liese ik mail jou toch echt elke keer alle nieuwtjes door hoor’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s