Het is precies wel de periode van dekentjes en afstandsbedieningen vind ik. Ik voel dat ik meer vegeteer in de zetel en minder schrijf. Maar tegelijk ben ik ook wel bezig met een langer stuk waar ik dagelijks een stukje aan brei. De TV is ook een afleiding momenteel. Soms scroll ik door Netflix en Streamz of ik zet iets op uit de VRTnu-app. We hebben geen digitale televisie maar dat mis ik eigenlijk niet. Wat ik de laatste weken ben beginnen volgen?

Undercover (VRTnu)

Ik zie vooral Frank Lammers graag spelen als Ferry Bouman. Tom Waes is is een allrounder (hij komt straks nog eens terug in dit lijstje), hij kan precies alles, al zou ik hem wel graag eens in een meer kwetsbare rol willen zien. Iets waar hij wat minder vuisten en meer emotie voor moet tonen.

And Just Like That (Streamz)

Een vervolg op mijn favoriete reeks Sex And The City. Ik denk dat ik SATC -zonder overdrijven- 8 keer heb uit gekeken. Ik kan volledige dialogen meelippen. Niet kijken naar “And Just Like That” was gewoonweg geen optie. Grote fan van Che Diaz in de nieuwe reeks!

Dexter New Blood (Streamz)

Ze smijten ermee, met de vervolgreeksen. Ook Dexter komt na zoveel jaren ineens terug. En ik weet weer exact waarom we al die vorige seizoenen nagelbijtend aan het scherm zaten gekluisterd. Dexter probeert zijn zoon Harrison te begrijpen en ergens hoopt hij om zijn inwendige “dark passenger” met zijn zoon te kunnen delen. Bloed, messen en interne dialogen. Aantrekkelijke combo!

De Kraak (Streamz)

Een jonge gast raakt betrokken bij een criminele bende die een bankoverval plant. Gene Bervoets speelt de demonische bendeleider maar zet daarbij ook zijn softspots in de kijker. Ik vind het altijd aangenamer als de acteurs minder bekend zijn en Tijmen Govaerts vervult zijn rol als genius/boy-next-door met glans!

Girls (Streamz)

Girls heeft zo danig veel seizoenen en het gaat eigenlijk bijna nergens noemenswaardig over. Toch kan het mij vreemd genoeg wel boeien aangezien ik ondertussen aan het zesde seizoen ben begonnen. De imposante Adam Driver steelt de show. Hij is een mysterieus figuur met een hoog teddybeergehalte en tegelijkertijd zou je hem kletsen verkopen omdat hij zo irritant is.

bron: The New Yorker

Het Huis (VRTnu)

De laatste reeks vind ik iets minder diepgaand dan de voorbije seizoenen. Ofwel begint het format wat af te zwakken. Ik snap ook niet goed waarom ze daar zo’n fysieke test moeten doen eigenlijk, dat brengt geen meerwaarde in het verhaal. Vooral genoten van de aflevering met Aster Nzeyimana.

Reizen Waes Nederland (VRTnu)

Zoals ik al zei: weer Tom Waes. Deze keer als reisleider/people person. Ik vraag me af wat we allemaal over Nederland gaan te weten komen. De aflevering waarin ze op botsauto’s door Groningen vlammen vond ik alvast heel geslaagd.

Normal People (VRTnu – Canvas)

Sally Rooney schreef één van mijn favoriete boeken “Gesprekken met vrienden”. Ik ben momenteel bezig in haar laatste boek maar ook “Normale Mensen” heb ik gelezen. Ik voel wel hoe ze de sfeer van het boek overbrengen op het scherm en de kritieken zijn alleszins al lovend. Curieus naar de volgende afleveringen!

Binnenkort:

Afterlife 3 (Netflix)

In januari komt het derde deel van Afterlife uit. Ricky Gervais, comedian, acteur en beledigend persoon tout court maakte met de eerste twee reeksen adembenemende televisie. Wie Afterlife nog niet heeft gezien raad ik aan om dit nu zo snel mogelijk te gaan doen. Ge moest al bezig zijn!

Waar ben jij naar aan het kijken? En beste wensen hé, en damme nog lange meugn meugn!

26 reacties

 1. Afterlife staat echt al kei lang op mijn kijklijstje, maar nog altijd niet aan begonnen. En Normal People heb ik opgenomen zodat ik die binnenkort kan kijken.
  Ik weet nog niet zo goed wat ik vind van And just like that. Op zich wel leuk en nostalgisch, maar het ligt er zo dik op dat ze alle commentaar rond politiek correct en woke zijn hebben willen counteren dat ze er maar al die thema’s hebben ingepropt en dat stoort mij een beetje (iets wat ik tegenwoordig wel bij meerdere Amerikaanse series heb, personages die al heel lang meegaan en ineens precies veranderen om er toch maar iets politiek correct in te steken).

  1. Neen, niet beroepsmatig. Het ontbreekt me soms aan tijd om mijn blogposts uit te breiden en nu post ik ietsje minder maar probeer ik langer te werken aan een stuk.

 2. Geen series meer op’t moment nu we doorheen Hawkeye zijn op Disney+. Alhoewel ik wel fan ben van Taboe en Big Brother straks!

 3. Wij hebben geen Streamz en geen Netflix.
  Undercover vind ik heel goed, ben ook fan van Frank Lammers. Ik kan de meeste NL-B producties wel smaken, net zoals Vlaamse fictie.
  Reizen Waes Nederland heb ik al gezien op de Nederlandse TV. Ik vond het goed hoewel het ‘maar’ Nederland is. Tom moet het hebben van zijn charmes en daar slaagt hij goed in.
  Programma’s als Taboe, Draagmoeders, Down the road, … Graag!

 4. Och, ik wist niet dat seizen 3 van ‘Afterlife’ er al zat aan te komen, supertof! Zo’n goeie reeks he. ‘Normal People’ heb ik gezien toen ze dat op BBC gaven en vond ik echt heel goed, bijna zo goed als het boek zelfs. De vervolgen op ‘SATC’ en ‘Dexter’ moet ik nog zien, maar wel benieuwd naar!

 5. Normal people, wat een heerlijke en fantastische acteurs! Zij is één van mijn favorieten… En Afterlife, tja daar hoef ik niets aan toe te voegen. Meesterlijk.
  Zoek je nog een spannend tussendoortje? Clickbait!

 6. Ik heb een beetje schrik om naar Afterlife te kijken, bang voor de confrontatie, maar ik hoor van zoveel mensen dat echt zo’n mooie serie is! Ik ben momenteel Dertigers aan het bingen, dacht ik begin nog eens helemaal in het begin 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s