“Super, we maken vandaag verse aardappelkroketjes” zei mijn favoriete tv-kok vrolijk.  Alright dachten we, dat ziet er goed uit.  Zijn kroketjes kwamen heel grappig tevoorschijn uit de krokettenmachine en toen waren we verkocht.  Wij doen dat deze week ook!  “Machtig, mijn ma heeft zo’n krokettenmachine, machtig! Ze gebruikt het niet meer” zei ik nog al grappend tegen mijn wederhelft.  “Ma koopt haar kroketten in plaats van er tijd in te steken om ze zelf te maken”.  En dan was het moment suprème aangebroken van het draaien van de kroketten.  De aardappelworsten waren inderdaad supergrappig.  Minder leuk was het om er effectief kroketjes van te maken.  De aardappelpuree bleek veel te smeuïg waardoor we de volgende stappen “rol de kroketjes in de bloem” helemaal niet konden uitvoeren.    En nu Jeroen?  Tegen de zin van Jeroen Meus moest ik ze toch een nachtje in de frigo bewaren.  Wat hij echter niet vermeldde bij zijn supergemakkelijk gerechtje is het onding van een machine uitwassen.  Aardappelen: dat koekt dus overal in hé!  Het duurde langer om de krokettenmachine uit te wassen dan het maken van de kroketten.  Uiteindelijk, na lang zoeken en zuchten is het toch gelukt om kroketten te maken.  En eerlijk gezegd…zoveel beter dan de diepvriesexemplaren die we noodgedwongen moesten eten de dag ervoor waren ze niet….

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s