Maak ik binnen enkele jaren met mijn zoon een nieuwere versie van de virtuele sneeuwman?

Virtuele sneeuwmannen maken

Gisteren om 17:25 , door Andy Stevens in Apps

Virtuele sneeuwmannen maken
© shutterstock

Heb je zin om een sneeuwman te maken, maar voel je er weinig voor om daarvoor ook naar buiten te gaan? Maak dan een virtueel exemplaar met een van deze apps.

Make-A-Snowman is een iPhone-app waarmee je je eigen pop maakt en aankleedt. Kies een winterse achtergrond en ga aan de slag met een van de vele sneeuwbollen. Zijn die netjes gestapeld? Dan kan je aan de accessoires beginnen. Een aantal van die brillen, jasjes en hoedjes zijn betalend, maar het gratis aanbod is al behoorlijk uitgebreid. Met een knijpbeweging maak je elk onderdeel groter of kleiner, maar het blijkt geen sinecure om met volwassen kolenschoppen de kleine stukjes op de juiste plaats te positioneren – een kinderhand brengt het er allicht beter van af.

Ook op Android kan je met virtuele sneeuw aan de slag. Snowman Maker is iets minder gelikt dan de iPhone-app van hierboven, maar is toch ook behoorlijk plezierig. Hier geen cartoonachtige tekeningen, maar echte foto’s van sjaals, handschoenen en wortels om op je sneeuwpop te zetten.

Het moet gezegd: een echte sneeuwman maken is oneindig veel leuker. Misschien kan je deze apps gebruiken om een voorontwerp te maken, voor je naar buiten stormt en aan het echte werk begint. Kwestie van zo efficiënt mogelijk de koude te trotseren.  (bron: De Standaard Online)

Het regent apps en allerlei gedoe voor de smartphones, wat is het volgende: speel verstoppertje op je iPhone, maak een zandkasteel met je iPad?  Kinderen spelen naar mijn gedacht nog steeds het liefst the real game en daar hoeven geen dure toestellen bij te pas komen.  Tennis speelden we gewoon tegen de muur en als het balletje in de gracht belandde hadden we nog ééntje in reserve alvorens we onze botten mochten aandoen om het te gaan zoeken.  Basketten deden we met een opengesneden emmer aan een paal (waar is den tijd broer?), zelf chefkok spelen in ons eigen mini-keukentje en daarbij aarde mixen met preiafval, wat smaakt nu beter dan dat?  Dat we zelf cassetteopnames creëerden met de radio was toen redelijk vernuftig en zeker als je het resultaat kon beluisteren met je walkman. (na een tijd moesten we het deksel van de walkman met plaklint toeplakken omdat het ding zo danig versleten was dat het gewoon uiteen viel).  Wat ik Ilja zeker nog zie doen als hij groot genoeg is, is bij opa en oma op de schommel zitten.  Daar zaten we vroeger uren op, tot ongenoegen van de buren waarschijnlijk want het ding piepte soms tot op de platse van Woesten-city….ohja, en die keer dat mijn grote broer mijn tand uitschoot met het schietspel “Nerf”…daar ga ik maar niet meer over beginnen zeker?

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s