“Achter jou!  Kijk achter jou!  Het ligt daar!” riep ik tevergeefs naar de vogel die op mijn terras in de sneeuw kwam ploeteren.  Boterhammetjes, 3 potjes vanillepudding, kaasvelletjes, vruchtjes uit de cornflakes (die vind ik niet lekker)…handig dat dat is.  Alles wat je teveel hebt hoef je enkel op maar op je terras te gooien, de vogels hebben toch honger!  Dacht ik.  Want tot nu toe heb ik nog maar die ene vogel gezien hier en ofwel was die stekeblind, ofwel is het beter op een ander.  Als iedereen de dieren voorziet van voldoende voedsel, ontstaat er dan een luxeprobleem?  Ik vind mijn menu redelijk aantrekkelijk, maar toch is het blijkbaar niet voldoende om het jaarlijkse roodborstje te lokken.  Krijgt hij elders “gebakken Sint-Jacobsvruchten met ganzenleverterrine op een slaatje met witlof”? Is er ergens een Valentijnsspecial die hem meer aanstaat? Ik ben er vet mee, ondertussen begint mijn terras eruit te zien als een half ontdooide mesthoop en ga ik een oud vuilblik moeten zoeken om de hele smuk op te kuisen!  Damn you vogeltjes!

1 reactie

  1. Hahaha ik zie het zo al voor me 🙂 Misschien heb je het voedsel te dicht bij je huis gelegd, of zitten er in jouw buurt gewoon niet veel vogeltjes. Ze hebben trouwens algauw hun vaste stek, en vast uur, waarop ze hun eten gaan halen. Dus misschien zijn de frietjes met biefstuk van de buren beter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s