Ontkenning heet zoiets denk ik.  Als ik er niet naar kijk op het nieuws, of alle facebookberichten doorscroll, dan hoef ik er niet aan te denken.  Ik brand geen virtuele kaarsjes of post geen steunstatusupdates, die zijn er meer dan genoeg.  Mijn maag draait, elk nieuwsbericht opnieuw.  Ik kan er niet mee om en elke keer weer als iemand erover spreekt krijg ik een depressieshot.  Vreselijk nieuws zei Tomas De Soete gisterenochtend, het was om 7u dat ik hoorde wat er was gebeurd.  Eerst wil ik weten wat er is gebeurd, daarna wil ik er zo weinig mogelijk over horen, over zien en over praten.  Tegelijkertijd wil ik zo’n ouder vastpakken en niet zeggen dat het allemaal goed komt, want dat is niet zo.  Het komt niet goed, niet voor de ouders van de overledenen, niet voor de overlevenden.  Ik wil bij hen zijn als ze voor zich uitstaren nadat de hamer hen net neergeklopt heeft, die onmacht moet hen gek maken.  Ik zou hun hand willen vastpakken en een beetje kleine neepjes geven omdat ik niet weet wat gezegd.  Zijn er troostende woorden op zo’n moment…ik denk het niet.

2 reacties

  1. Een heel zwaar moment voor de ouders en kinderen + omgeving. Het nieuws komt mij echter de oren uit, de experts komen eens vertellen hoe het moet, de ministers smijten met modder over de communiqué, de koning moet handjes schudden. Voor de 50e keer een foto van de verhakkelde bus, puur voor de kijkcijfers. Ondertussen zitten die ouders en kinderen met hun pijn en daar wordt zo snel aan voorbij gegaan.

  2. Ik wil er ook niet meer te veel over horen, ’t wordt zo overgedramatiseerd dat ik afgestompt ben geraakt. Laat ze rustig rouwen…. denk ik dan. Laat ze met rust…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s