Een jaar geleden was mijn dikke ton de eyecatcher bij iedereen die je passeert op straat (UNK?  Is die nu zwanger of gewoon te dik?), nu is het de wandelwagen.  Al eens met een kinderwagen rondgelopen waar geen kind in zit?  Je wordt nogal bekeken.  Alsof je één of andere flipbeer bent die zijn kind ergens heeft gedumpt.  Je wordt trouwens nog meer bekeken met een kinderloze kinderwagen waar geen zitgedeelte opstaat.  Mensen kunnen nogal gapen naar het onderstel van een wandelwagen.  Je ziet ze denken: Is het een rollator?  Is het een steekwagen?  Is she crazy in the coconut?  Ook met een wandelwagen met een kind in word je nogal aangesproken “ga je niet lachen té?” is de standaardvraag terwijl Ilja vooral graag staart naar vreemden, iets wat hij sinds enkele weken geruild heeft voor het lachen naar iedereen die boven hem komt hangen.  Nu lacht hij enkel naar ons! Haha!  Gedaan met iedereen’s laughing monkey te zijn, vanaf nu bekijkt hij iedereen met een veroordelende blik zoals de mama later zal doen naar zijn lief.  Lachen naar de mama,  kwaad kijken naar vreemden, machtig!  Sommige babymanieren zouden moeten gepermitteerd blijven heel je leven lang.  Zoals het wegkomen met curieuzeneuzen in allerhande potjes en doosjes die kruipers onderweg tegenkomen.  Heb ik mij al moeten inhouden om bij mensen thuis geen potjes open te doen.  Zo’n uitnodigende mooie ronde potjes met mooie deksels….waarbij het enige wat je je afvraagt is: “wat zou daarin zitten?”  Met een besjiekt stuk boterham in je mond “prrrrrrrtt” te doen met je tong…moet zalig zijn…Of slapen in een slaapzak, nooit meer koude voeten of een blote rug.  Babies have all the fun…

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s