-Loeiende sirene aan- : babypraat alert!  (Deze melding is vooral voor mezelf eigenlijk).  De kans dat ik nooit een dochter zal hebben is bestaande en als teken van echte moederliefde heeft hij hier goed op ingespeeld (good busy jongen, een leuk moederdagcadeau…steek jij het nog eens door aan je vader dat het 13 mei is?  Je mag ook gewoon ‘de tweede zondag van mei’ zeggen anders).  Deze week heeft hij voor een schoondochtertje gezorgd voor me.  Hij was het waarschijnlijk beu om alleen te slapen, na 10 maanden vrijgezellenbestaan is hij vorige week blijven slapen bij een meisje.  Ja goed, hij heeft me niet verwittigd en ik zag het niet afkomen maar ik vermoed dat zoiets een volgende stap in loslaten heet?  Ik begrijp ook dat bij zijn moeder slapen ineens niet meer hip genoeg is, en mama niet meer de enige vrouw in zijn leven is….Hij wou haar naam nog niet noemen maar het is ook nog een beetje te vroeg, misschien was het maar een one-time-thing…je kent dat misschien…Toch vond hij haar mooi genoeg om deze week zichzelf los te wrikken uit zijn slaapzak en over zijn bedje te klauteren om bij haar te gaan liggen.  Ik weet nog steeds niet wat mij het meest verontrust: het feit dat hij bij haar is gaan slapen of het feit dat hij over zijn bed kan klauteren….anyway…”je kind is altijd voor en het kan altijd meer dan je zelf denkt dat het kan” was toch wel een understatement in deze context.  Loopt hij al stiekem rond misschien zonder dat we het zien?  Zoals Andy uit Little Britain uit zijn rolwagen kruipt achter de rug van Lou, haalt hij dan stiekem de brievenbus leeg terwijl ik mijn patatjes aan het schillen ben?  Gaat hij achter mijn rug gewoon in de planten gaan plassen als hij die irritante pamper weer beu is.  Het valt wel eens uit te testen zo’n stiekem kind….als ik nu eens een volle wasmand bij hem zou zetten, zou de was dan geplooid zijn als een kwartier niet kijk?  Of als ik een aantal euro laat rondslingeren, gaat hij het dan voor me beleggen (of uitgeven in het slechtste geval)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s