Is daar eigenlijk iets mis mee als je “boer” zegt tegen een landbouwer?  Misschien zou ik het nu niet direct “ey boer” zeggen als ik er één tegenkom, maar dan ook, je zegt ook niet “ey landbouwer.”  Ik vind “boeren” nu niet bepaald negatief klinken.  De boeren zijn ferm bezig op het land.  Ik weet dat, want ik woon tussen de boeren en mijn zoon roept elke keer “tactor” als hij een boerenmobiel ziet passeren, dat gebeurt om de 8 minuten ongeveer.  Voor de duidelijkheid, we wonen nog steeds in bij mijn ouders, maar ook in mijn nieuwe villa ga ik op koetjes en schaapjes kijken.  Zalig.  Zelf ben ik ook kleinkind van vier boeren.  De wilde boerenkleindochter.  Ons moeder kan met een tractor rijden, daar was Pieter zo danig van onder de indruk dat hij het instant zelf wil kunnen.  Hier in de straat bij mijn ouders woont een echt boertje.  Deze keer wel op een negatieve manier bedoeld.  De schapen die er zitten zijn vreselijk armtierig (genre dreadlockschapen) en negen van de tien lopen ze gewoon op straat en moet je ze wegtoeteren.  Ze vreten alles wat loszit uit de tuinen van de omliggende bewoners, binnenkort staat er dus waarschijnlijk een schaap mijn halfdroog slaapshirt van de wasdraad te peuzelen.  Op de boerderij kun je het erf niet meer van de rommel onderscheiden.  Er staan nu ook zelfgeschreven borden in het rond “Rotten at hell Thatcher!” Volgens burenroddels is de boer kwaad omdat hij ooit vastzat in Engeland wegens drugsbezit.  Maar sshhttt, ’t is niet zeker hoor.  Anyway loslopende hongerige schapen, rommel die zich steeds maar lijkt te vermenigvuldigen en haatborden, blij dat het niet de directe buur is.  Je zal er maar naast wonen, dan kun je alleszins schaapjes tellen als je niet kan slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s