Er komt soms wel eens een goed idee in mij op.  Uiteraard ontstaan mijn lumineuze ideeën als ik niet meteen een balpen bij de hand heb.  Als ik iets niet opschrijf vergeet ik het jammergenoeg al te vaak.  Ik vermoed dat een chronisch slaaptekort aan de basis hiervan ligt.  Uitslapen heeft sinds twee jaar een andere dimensie gekregen.  Kan ik wakker worden uit mezelf, zonder wekker, zonder peutergepratel, dan spreek ik van uitslapen.  Dat was deze morgen het geval en toen we om 02u gisterennacht in bed strompelden leek dat zo’n geweldig zalig idee.  Mijn bioritme en mijn lichaam dachten er anders over.  Om 7u30 schoot ik in paniek wakker “Ilja is zo stil!”  Uiteraard was hij stil, hij zat 30 km verderop bij zijn oma’tje.  Bij dat besef besloot ik weer dieper in mijn deken te kruipen om verder te knorren. . . dat was buiten de pipi gerekend.  De pipi dwong me om naar beneden te gaan.  Waar is die bedpan als je ze nodig hebt!?  Toen was het om zeep.  Terug boven bleek ik wakkerder dan ooit, hell ik dacht er zelfs even over om aan les 2 van start to run te beginnen.  Koffie en de krant waren de duiveltjes op mijn schouder die me binnen hielden. “Lopen?  Is voor sportieve mensen, jij houdt van luieren in je peignoir met een paar kuipjes koffie”.  Shht Duivel, hou je kop.  Nochtans deed les 1 me deugd deze week en de idee om een “wat is bij wie”-lijstje aan te maken popte weer op (tijdens het lopen, een stylo-loos moment dus).  Ik was deze week weer zonder resultaat naar mijn Little Britain dvd’s aan het zoeken, vloekend op het gevoel dat ik ze uitgeleend had en niet meer wist aan wie.  Het gebeurt teveel, dat roekeloos uitlenen.  Handig als je van mij iets wil krijgen, je leent het gewoon even.  Ook een cadeau-tip-lijstje voor moeilijke mensen is zo’n handig idee dat ontspruit uit mijn stylo-loze ideetjesminuten.  Of gewoon een leuke-restaurantjes-lijstje voor het moment dat je beslist om ergens te reserveren en je je afvraagt “waar je nu weer eens naartoe zou gaan”.  En blogpost-ideetjes, over dingen vergeten en al.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s