Een mening is vlug gegeven, en soms is het onnodig om die te spuien.  Horen, zien en zwijgen is in meerdere gevallen de betere optie.  Bepaalde situaties of gebeurtenissen kan ik beter plaatsen door er eens goed over door te denken.  Of het op mijn blog smijten, thah!

* vrouwen met een BitchyRestingFace, geen mening over, daar kun je niet aan doen.  BRF is je gezichtsbouw, en dat krijg je mee van je geboorte.  Maar als BRF-vrouwen tegelijkertijd ook een BitchyMovingFace hebben, dan kun je je al eens de bedenking maken van “eila, not in my club!”

* een weekendje afstappen van het dieet.  Ahja ik sta al een maand op dieet.  Het is niet meer spekken-galore of “laten we eens een uur na het middagmaal pannenkoeken bakken”.  Gisteren vroeg iemand al “amaai, je bent nogal afgeslankt zeker?” Glans glans.  Dan is het wel een beetje lame als je antwoordt dat er eigenlijk maar een grote drie kilo weg zijn.  En het schuldgevoel dat ik vandaag heb na twee avonden uit de band springen is er alleen maar groter op.  Ik was eindelijk deze week voor de eerste keer in maanden die lelijke 8 kwijt.  Die 8, twee rondjes op elkaar, stond gelijk aan de twee laagjes boven mijn broeksboord.  Deze morgen was hij er terug, maar vanaf vandaag is het weer magere yoghurt, fruit en sport.  En totaal negeren dat er nog drie kleine zakjes chips in de voorraadkast zitten.  De voorraadkast in het washok.  Boven de diepvries.  Onderste schap rechts.

* de rokende zwangere vrouw.  Of de drinkende zwangere vrouw.  Twee keer fout.  Mijn mening.  Kleine baby’s horen niet te drinken of te roken.  “Maar de dokter heeft gezegd dat ééntje geen kwaad kan”.  Ahja doe maar nog eens vol dan.

*  de naar-ons-huis-staarders.  Dat komt ervan als je in een gehucht woont en de woning van de lokale stierenboer overgekocht hebt.  Ineens is het blijkbaar spectaculair als daar nieuwe ramen in zitten.  “Amaai, ’t is nogal veranderd”  Enkele weken geleden stond hier gewoon een hele groep gebloemde rokken op straat naar ons huis te kijken, commentaar inclusief.  In het begin dat we hier woonden heeft Pieter er nog enkele “van ons erf” moeten jagen.  Ze wilden den hof eens inspecteren en de buren nog eens goed blameren.

* de naar-mijn-buik-staarders.  Is zij nu zwanger of is dat nu een 8-buikje?  Het is een 8-buikje.  En het voorbije weekend kon ik alle insinuaties nog eens ontkrachten door lekker te aperitieven met voldoende cava.  Iets wat ik anders niet zou doen (zie twee punten hierboven) tenzij ik op dieet zou staan, maar gelukkig sprong ik uit de band het voorbije weekend.  Een drinkende dieetende vrouw. . . fout.  Maar tegelijkertijd was even van het dieet afstappen ook meteen een middel om de loerende buikkijkers af te schrikken.  “Nog een beetje cava mevrouw?” Bwah, tis gin seule!

* de DJ die door de micro roept.  Fout.  Negen van tien fout.  Gisteren was er één van die negen van.  Vooral de op-VJ-Tony-wijze “Komaan, meisjes van plezier!”  was het toppunt.  Dachten we.  Tot hij drie keer “mazeltov” meebrulde bij The Black Eyed Peas en “Shaken met die heupen meisjes!” erbij smeet.  Het was toch amusant hoor.  Dj’s uitlachen is namelijk een middel om van mijn BRF af te stappen.

 

2 reacties

  1. Ja op ’t gemakje afvallen, want als je niet gelukkig bent met wat je eet, grijp je toch weer veel te snel naar die chips. Ik doe alsof ik niet op dieet ben, dat werkt prima, hoewel met één nadeel: ik val niet af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s