Echte vrienden heb je niet voor even, echt vrienden heb je voor het leven!” Deel dit bericht als je ook echte vrienden hebt.  Er staat meestal een foto bij van twee puppy’s die elkaar aflikken.  Of erger: twee me-to-you-beertjes, ééntje ervan draagt een roze kleedje met van die frullekes aan de zoom.

Ik heb maandag sociale zelfmoord gepleegd.  Twee jaar geleden had ik er al eens over nagedacht, maar nu, na 7 jaar scheiden Facebook en ik.  Hoe noemen ze dat?  The 7-year-itch? Naaaah, die hebben we niet overleefd.  Na de internetloze zaterdag bekeek ik het nieuwsoverzicht kritisch en was het alweer ergernis alom.  Ja het zal wennen worden, maar ik blijf wel bloggen en net als vroeger ben ik dagelijks online maar dan via e-mail.  Niemand begrijpt waarom ik zoiets wil doen maar de enige die het moet begrijpen ben ik zelf.  En inderdaad, niemand van de mensen die ik IRL ken zal nu nog mijn blogberichten zien verschijnen, maar ik schrijf dit niet voor een ander, ik blogzever vooral om mijn hoofd leeg te kieperen.  Wie het persé willen lezen kan nog steeds gewoon via de site surfen.  Mijn echtgenoot moest zich erbij komen zetten om mijn account te deactiveren, nergens te bespeuren hoe je dat moest doen en dan nog hebben we de helpfunctie moeten raadplegen.  Ze laten je daar niet graag gaan bij Facebook.  De gegevens zijn ook niet helemaal weg want als ik wil kan ik alles gewoon weer reconstrueren, ik hoef maar eens te roepen en een facebookmannetje zet alles terug op zijn plaats voor me.

Persoon X heeft 98 foto’s toegevoegd aan het album: de kids

FB2

Ik heb er weinig over nagedacht, in de berichtgesprekken die nog aan de gang waren heb ik laten weten dat het vanaf nu verder gaat via e-mail voor mij, ik heb niets meer gepost, ik had het ineens een beetje gehad ermee.  Stekker eruit en verder gaan.

Win! Win! Win!  Like en Deel deze Pagina en Win een set kleurpotloden!  De winnaar is voor de rest van zijn dagen overgelukkig, populair en gestalkt door de potloodfabrikant.

Ja, ik ben daar zelf heel actief op geweest en ik was altijd online en ik heb ook vakantiefoto’s gepost en foto’s van mijn kid, maar nu eventjes niet meer.  Facebook en ik, wij waren goeie vrienden, maar soms moet je elk je eigen weg gaan.

En nu genoeg gezaagd!

7 reacties

 1. ha 😉 ondanks dat ik niet meer blog, lees ik wel nog de diehardbloggers van weleer 😉
  ik vind facebook nog steeds zeer nuttig, en probeer alle zever te filteren, al is het deels ook entertainment en voyeurisme natuurlijk, en dat is ook soms plezant, maar teveel is teveel idd,

 2. Wel ik begrijp dat volledig,……zit ook te overwegen om de stekker uit te trekken,……niet qua blog,….maar qua twitter en facebook,……verloren tijd!!

 3. Jammer dat je weg bent en nu net dat er een facebook bom valt: Quentie heeft zich geregistreerd 🙂

  Ik heb de indruk dat velen die de stekker uit FB trekken eigenlijk de overload niet kunnen verwerken omdat ze eigenlijk niet goed weten hoe je facebook configureert…

  Er zit een eenvoudig mengpanneel achter facebook, dus kun je de informatie die je zelf te zien wilt krijgen tunen naar je eigen behoefte en gemoedstoestand.

  1. hey behi, ja, ik wist het dat Quentie op FB ging gaan, ik heb hem gepusht 🙂 Ik zat voldoende op FB en ik merkte dat heel wat van mijn tijd daaraan verloren ging. Terwijl ik mezelf schuldig voel als ik op mijn vrije middag een boek lees verspeelde ik soms wel vele kwartiertjes aan het doorklikken op FB. Ik ben nieuwsgierig van aard en dat is dodelijk in combinatie met FB. Plus ik ergerde mij er aan. Dus mij ergeren als tijdverdrijf, nee, dan beter geen facebook 🙂

 4. Ik heb er ook een haat/liefde-verhouding mee. Post zelf heel weinig, scherm mijn profiel af, weiger vriendschapsverzoeken als ik met de persoon “niets” heb. Eigenlijk is het vooral om mijn kroost een beetje te monitoren wat ze er op plaatsen (en soms al eens moet ingrijpen). Vandaar dat de stap om mijn account te beeindigen niet doe.

 5. Bij mij kruipt er ook te veel tijd in FB en Twitter… Op Twitter heb ik het aantal mensen die ik volg, al gehalveerd. Maar helemaal wegdoen, nee… Bovendien gebruik ik mijn FB om reclame te maken voor mijn andere blogs en om al eens om tips te vragen (bv over een bepaalde vakantiebestemming). Ik ben dus nog niet klaar voor een scheiding…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s