…eeuwig graag!

Lief donkerroze vanbuiten, pittig wit en scherp binnenin.  Zoveel groen en een iennieminnie staartje, er is enig werk aan deze delicatesse.  Maar een radijsje, dat is toch de meest ondergewaardeerde groente van het hele groentengamma.  Aubergine, pastinaak, aardpeer, ze worden allemaal de lucht ingeprezen, zelfs spruitjes krijgen soms een lofzang.  Het radijsje moet kin-kloppen tijdens de jubelmomenten.  Is het omdat het zo klein is?  Ziet het er gewoon te lief uit?  Of vindt men de smaak te fel?  Radijzen zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook fris, gezond en ze passen vlotjes in je mond.  Voila, dat is de enige gedachte die ik voor vandaag nog even kwijt wou.  Het voorraadje op de foto gaat nu resoluut richting maag, radijsje, ik eet je zo …

IMG_6344

14 gedachtes over “…eeuwig graag!

  1. baja, er is toch veel loof aan en je moet er danig aan snijden om zo’n klein overschotje te hebben 🙂

  2. zout?? Hopelijk ben je er mij nu niet aan het doorhalen en moet ik binnenkort niet kokhalzen als ik dit thuis eens probeer

  3. Nee, is geen grap echt niet. Beetje zout strooien op een radijs en zo opeten zonder te versnijden geeft een pittige smaak.

  4. Een slaatje zonder radijzen is als een café zonder bier. Bovendien zijn het super borrelhapjes.

  5. Ik eet heeeeel graag radijzen net omdat ze zo’n beetje pittig zijn. Die die ik vorige week in de C kocht trokken op niet veel, daar was niets pittigs aan. Binnenkort hopelijk oogst uit eigen hof…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s