De Gezinsbond West-Vlaanderen organiseerde gisteren een beurs waarbij we de kans kregen om te proeven van verschillende workshops die dan eventueel kunnen ingericht worden op je eigen afdeling. Het is een beetje moeilijk uit te leggen maar we kregen elk de kans om twee verkorte sessie mee te volgen. Eén van mijn sessies was “Jongeren en alcohol”. Een ex-alcoholieker kwam er spreken over zijn ervaringen en probeerde ons wakker te schudden voor het effect van alcohol. Hij sprak niet veroordelend naar het gebruik van alcohol toe. Hij gaf aan dat alcohol ons met de paplepel wordt ingegeven. Bij de geboorte, bij elk verjaardagsfeestje, op elk familiefeest zien we als kind hoe onze ouders alcohol drinken. Kinderen doen heel vaak na wat ouders doen. Zelf drink ik ook graag een glas. Of twee. Vorige zondag hadden we een fles cava geopend bij de aperitief. Toen mijn zoon naar de fles greep “mag ik ook eens drinken” vonden we dat vooral heel grappig, maar eigenlijk deed hij gewoon wat de ouders deden. Onze medicatiedoos zetten we zo hoog mogelijk, rokers vliegen steevast op het terras en drugs komt hier al zeker niet binnen, maar alcohol dat drinken we zonder gêne. “Dat is voor de mama’s en de papa’s”. Guilty as charged!

En jij? Hoeveel drink jij gemiddeld?

 

9 reacties

  1. Omdat de Fransen zeggen dat rode wijn goed voor je gezondheid is, drink ik bijna dagelijks een glas rode wijn. En omdat het lekker is natuurlijk 🙂
    Van cava en andere bubbels weet ik dat ik moet opletten en niet meer dan twee glazen moet drinken of ik krijg barstende koppijn.
    Maar ’t is waar, we worden het met de paplepel in gegeven, bijna letterlijk (ik at al héél vroeg héél graag advocaat). Toch zijn er ook veel anderen: mijn zoon van 18 drinkt niet, rookt niet en blijft ver weg van drugs. Vrienden die dat wel doen, probeert hij er steevast mee te laten stoppen. Flink hé? (heeft ie niet van mij) (ook niet van zijn vader) 😉

  2. Ik drink zeer zelden alcohol: wijn en bier lust ik niet, dus het beperkt zich tot af en toe eens een cocktail (max. 1x per maand). Als we ergens naartoe gaan, ben ik altijd bob, juist omdat ik toch al weinig drink.
    Dat weinig drinken heb ik inderdaad ook wel van thuis meegekregen (omgekeerde wereld dus): mijn vader drinkt absoluut niks van alcohol, mijn moeder enkel bij feesten (en dan is één glas vaak al voldoende). Mijn broer drinkt al eens sneller een glas, al is dat ook zeker niet overdreven (toch niet waar ik weet van heb 😉

  3. Er zijn weken dat mijn alcoholverbruik piekt… Dan gaan we eten bij vrienden, uit eten, familiefeestje, enfin. Ik denk toch zeker 2 avonden per week dat er iets van alcohol wordt gedronken. Thuis als we onder ons twee zijn gelukkig zelden. Ik denk twee à drie avonden per week dat toch ons maximum is. En dan twee of drie glaasjes maximum ook hé, ik ben zelden zat 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s