Binnenkort organiseren we een familiefeestje voor de geboorte.  Niet echt een babyborrel, meer een familieborrel.  Dat maakt het uitnodigen echt veel minder moeilijk.  Je hoeft geen lijn te trekken van “wie nodig ik uit en wie valt uit de boot”, iedereen die op de één of de andere manier familie is aan Linus is uitgenodigd.  Linus kreeg alvast een geweldig knappe outfit cadeau van onze overbuurvrouw, en voor mijn oudste zoon ging ik gisteren shoppen bij JBC.  Het was een berekende gok, JBC is nog graag open op een feestdag.  Het moest passen dat ze ook nog eens solden plus extra kortingen deden tijdens het hemelvaartweekend.  Sinds enkele maanden laat ik hem kleren passen voordat ik ze koop.  Best dat ik het deze keer ook deed, want de maat waarvan ik dacht dat hij ze droeg bleek te klein te zijn.  Niettemin vond ik 4 stuks voor iets van een 40 euro, ik deed 62 euro profijt en Ilja staat alvast helemaal in het nieuw.  Ik hoef er geen tekening bij te maken dat ik -de soldenfreak- weer helemaal in mijn nopjes was met al die korting.

wpid-20150515_0654352.jpg.jpeg

Zelf paste ik ook enkele stukken, ik kan ook wel een beetje nieuwe kleren gebruiken.  Dat stond al vast voor de aanslag op mijn lichaam, veel stuks hebben ofwel gaatjes of zijn versleten van het vele wassen.  Ik ben ook van plan om mij iets minder casual te gaan kleden, iets met 33 worden denk ik.  In JBC paste ik alvast een zwarte jumpsuit.  Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar hoe zoiets mij zou staan en vroeg daarbij de mening van de verkoopster.  Niet alleen waren de broekspijpen veel te lang (maat XL is nochtans mijn maat met mijn 1m78), de dame in kwestie vond het helemaal niet geslaagd.  “Dat is het niet hoor meisje” zei ze beslist.  “Je bovenlichaam wordt verkort en je heupen worden in de verf gezet”.  Toen ze het zei kon ik haar alleen maar gelijk geven, het flatteerde niet.  Ondertussen wacht ik ook een bestelling bij Zalando af met een andere jumpsuit, eens zien wat dat geeft.

En vandaag -net nadat ik in de Studio100winkel JBC de kassa spijsde- lees ik dit in de krant:

wpid-20150515_0641262.jpg.jpeg

Het heeft lang geduurd voor ik mij een mening over Louis Talpe kon vormen.  De meeste vrouwen vinden hem een hunk eerste klasse.  Ik heb het nooit echt geweten.  Ik zag hem in Mega Mindy, in De Ridder en nu volg ik ook Spitsbroers.  Het is sinds zijn prestatie in Spitsbroers dat ik hem leer appreciëren.  He had to grow on me.  Toch neemt het niet weg dat hij “een muile om op te kloppen” heeft.  Ik wed dat hij met die grijns veel barfights heeft ontlokt, en als het geen barfights waren, dan misschien wel catfights.  Want ok, ik ben er eindelijk uit: het is een knappe man.  Een grote man ook, en laat dat nu net iets zijn dat ik heel aantrekkelijk vind – hence the husband!

Ik volg niet alleen Spitsbroers, ook Mijn Pop-Up-Restaurant staat weer op mijn digicorder.  Dinsdag en donderdag!  Ik heb geen voorkeur voor een restaurant, maar het koppel that we loved to hate is er reeds uit.  De Thomas met zijn Alexia.  Die kerel – daar ergerden wij ons dood aan, maar sinds ze eruit zijn is het iets minder amusant, want realityTV kijken is net iets leuker als je je een beetje kan ergeren vind ik.

814060db01d3cfe4218787619936028f

Van Liselotte word ik echter heel gelukkig.  Haar droge humor, haar présence, de manier waarop ze zich uit moeilijke situaties lult, machtige vrouw!

Ook de geheime recensenten van deze week waren hilarisch

wpid-20150515_0656212.jpg.jpeg“De Boxy’s”.  Alsof ze één persoon zijn die zich heeft opgesplitst.  Symbiotische relaties, ze bestaan.  Tweelingen die tot op het einde van hun dagen dezelfde kleren dragen….ook dat bestaat blijkbaar nog.

15 reacties

 1. Leuk blogje!
  Eergisteren nog aan je gedacht toen ik op zoek ging naar wat zwangerschapstopjes. Ik kan je alleen maar beamen: Jeezes, wat is me dat allemaal? Ben uiteindelijk naar de L&L gegaan & heb me daar wat topjes gescoord. Dan kan ik die tenminste nog doordragen na de bevalling, want het is was hier ook al een serieus tijdje geleden dat ik voor mezelf ging shoppen. Er is altijd wel iets dat dringender lijkt om de centjes aan te souperen. En een jumpsuit: daar ga ik me met m’n 1m63 en m’n 80 kg ook nie aan wagen peisk… Dan wordt gegarandeerd het rampenplan afgekondigd in de JBC…

  1. Ja lap, ‘k zeg ‘k ga ook es koekeloeren op de site van JBC. Een half uur later: een vol winkelmandje :p Shoppen zonder te moeten snuffelen naar de juiste maat: I love it! Merci voor de tip é 😉

 2. ik probeer mijn pop-up restaurant ook wat te volgen. in tegenstelling tot de voorbije jaren heb ik eigenlijk geen favoriet. ik vind dat ze allemaal wel iets hebben om je aan te ergeren… 🙂

 3. Die jumpsuit discussie heb ik gehad met mijn man. Ik wou per sé zoiets en mijn man beweerde dat geen enkele vrouw daarmee staat… 😃 Ik ben nu nochtans groot en niet dik dus uiteindelijk kwamen we overeen dat ik er toch één ging passen en dat we daarna zouden beslissen… En ik heb er gepast, méér dan 1 zelfs en ik moet mijn man gelijk geven: die dingen flatteren echt niet. Je ziet er elke imperfectie in. Of ge moet corrigerend ondergoed dragen 😉 Eens benieuwd hoe het bij jou gaat uitdraaien…

 4. Haha dat met Louis Talpe komt mij bekend voor. Ik deed stage bij Studio 100 toen Mega Mindy werd opgestart. Al weken liepen de dames van de persdienst te verkondigen dat er een superknappe gast meedeed in Mega Mindy. Hij was de tegenspeler van Free Souffriau. Tijdens de lunch zat ik vaak nieuwsgierig rond te kijken. Wie zou die gast kunnen zijn? Toen het dan eindelijk persvoorstelling was van Mega Mindy en ik daar mee mocht rondlopen, besefte ik eindelijk dat ik hem al een paar keer had gezien tijdens de lunch. En eerlijk, ik was niet onder de indruk. Zelfs toen ik vlak voor zijn neus stond, toen ze de promofoto’s aan het shooten waren. Ik heb nooit met hem gepraat of zo, dus ik weet niet of hij sympathiek is. Pas jaren nadien, toen ik hem terug op tv zag, dacht ik bij mezelf: “En waarom vond je die gast toen indertijd maar niets :-D.”

 5. Een jumpsuit, met mijn amper 1m55 ga ik mezelf niet in zoiets vertonen. En eigenlijk alleen al het feit dat een mens overdag ook naar het toilet moet, en dat het pak dan helemaal uit moet houd me tegen. Ik moest maar eens een aanval van vliegende diarree krijgen 🙂

  1. Elegentie wordt overschat! 😉
   Veel complimentjes gekregen met mijn jumpsuit op het lentefeest van de dochter, dus ik ga ervan uit dat ik niet de enige ben die vindt dat het er aanvaardbaar uitziet! 😉
   Maar wel mega onhandig op het toilet. Dat dan weer wel…

 6. Ik ben ne jbc fan ! Belgische ontwerpers… fair fashion statement.. je kan zelf met ne scanner in de winkel kijken of dat maatje in de webshop of nen andere winkel beschikbaar is. Bovendien Betaalbaar en kleurig ! Jumpsuits daarentegen.. ik denk er ni eens aan !

 7. Hèhè exact! Dezelfde mening hier over mijn popup 🙂 ik ben benieuwd naar je volgende outfit 😉 l&l jumpsuit pastte mij wel maar ik ben wel 3 cm kleiner dan jou natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s