Het is algemeen geweten dat ik nooit De Beste Hobbykok Van Vlaanderen ga winnen.  Moest ik ooit aan een preselectie hiervan willen meedoen dan zullen er serieus paddenstoelen uitgedeeld moeten worden aan de selectiecommissie.  En met paddenstoelen bedoel ik niet de soort die je bij uw steak champignon geserveerd krijgt…

Het is algemeen geweten dat ik nooit De Perfecte Huisvrouw ga winnen.  Moest (dit bestaan en) ik ooit aan selectie hiervan willen meedoen dan stel ik voor dat we het kuisproduct spiken met alcohol.  Voldoende om met de dampen alleen de selectiecommissie strike te krijgen zonder al te veel moeite.

In volle kraamtijd is het gelukkig gepermitteerd om uw wankele huishouden en uw belabberde kookkunsten compleet te laten slingeren.  Omdat de diepvries die ik volstockeerde tijdens mijn zwangerschapsverlof lichtjes aan leeg wordt besloot ik om Hello Fresh te proberen.  Ok, ik moet toegeven: ook omdat ik in mijn Roze Doos een kortingsbon van 20 euro had ontvangen -gierigheid gaat niet over, kraamtijd of geen kraamtijd.

Voor wie het niet kent: Hello Fresh is een systeem waarbij je online intekent voor een aantal maaltijden die je aan de deur laat leveren.  In feite worden alle ingrediënten geleverd voor (in mijn geval) 5 maaltijden voor 2 personen.

wpid-20150512_1658292.jpg.jpeg

Je krijgt er een receptenbundeltje bij, daarin staat vermeld hoelang je aan een bepaald recept zal bezig zijn.  En echt, de tijden kloppen.  Toch zeker als je -net als ik- het recept letterlijk volgt.  Wel, ik kan één ding zeggen, ze hadden het beter “Hello, where have you been all my life?!” genoemd.  Kookwonder of niet, je voelt je op slag een goeie huisvrouw.  Ineens kan ik koken met dingen zoals kurkuma (sinds Hello Fresh weet ik ook ineens dat kurkuma geen soort overdraagbare ziekte is)

wpid-20150513_1215412.jpg.jpeg

Of ik sta ineens oreganoblaadjes van een takje te ritsen alsof ik nooit anders heb gedaan -rits rits…rits-rits…like a pro!  Ze zouden dat op een schortje moeten drukken voor mij!  Ik hoef niet naar de winkel te tjoolen met een Maxi-Cosi en ik hoef zelfs niet na te denken over wat ik ga klaarmaken.  Hello Fresh doet het allemaal voor mij.  Van kraamhulp gesproken zeg!

En aangezien we hier graag op de kilo’s letten, per recept staat het aantal kCal aangegeven.

wpid-20150512_1718162.jpg.jpeg

Alles is begrijpbaar, ook met een baby op de schouder die de aandacht wel eens durft op te eisen.

wpid-20150516_1243192.jpg.jpeg

Ook blauweplekmans at mee.  Al moet ik daar de laatste tijd soms eens een kwakske ketchup bijgeven, dat lijkt alles ineens superlekker te maken.

wpid-20150514_1154542.jpg.jpeg

Een heerlijk slaatje met veldsla, radijsjes en het blad van radijsjes (iets waarvan ik niet eens wist dat je het mocht opeten!)

In de folder staat ook dat je -indien je dit wenst- de kartonnen doos gewoon mag ledigen en terug kan meegeven met de koerier.  In ons geval wordt die herdoopt tot een garage voor de vuilniswagen.

wpid-20150514_0818402.jpg.jpeg

De laatste tijd vindt Ilja poseren voor foto’s echt een hassle.  “Lach eens” is duidelijk niet de juiste boodschap om een mooie lach te verkrijgen….

(ps: Voor wie dit wenst: ik bezit nog twee coupons van 20 euro korting voor wie graag eens wil testen.  Let me know in de comments of via mail!)

19 reacties

  1. Het zijn “vriendencodes”, ik kan ze niet zelf gebruiken, al moet ik toegeven, als een vriend ze gebruikt dat ik wel korting krijg op mijn volgende bestelling!

 1. Heb al zo vaak op het punt gestaan om het es uit te proberen, maar manlief houdt me altijd tegen. Met een metser in huis, maak je je porties best groot genoeg. Daar twijfel ik dan over: zal ie genoeg hebben? Plus: ’t Is nog een traditionele eter, die man van mij: een patat met worst & appelmoes en meneer is in de zevende hemel…
  Je laat me weer twijfelen 🙂

  1. Kirby, ik begrijp je twijfels. Toch zou ik het je ook aanraden, wie weet lust hij er veel van 😊 Je kan ook proberen met 3 maaltijden als je nog “gewone” gerechten wilt maken op de andere dagen. En wat porties betreft, ze zijn idd niet zo groot. Ik heb vrienden met hetzelfde probleem en zij bestellen gewoon voor 3 personen, zo heeft de man zeker genoeg 😊.

  2. Hmja, als ik de porties in de pot zie liggen denk ik ook altijd “oei oei, we gaan nooit genoeg hebben”, maar als we opscheppen blijkt toch altijd dat we overschot hebben en wij zijn alletwee grote eters. Ilja eet trouwens ook mee van het pakket van 2 personen (maar dat is natuurlijk te verwaarlozen 🙂 )

 2. Hier zoals Kirby! Geen man die het heeft voor rijst of speciallekes (allé, wat hij speciallekes noemt) en bij het noemen van Kurkuma zal het zeker donderen in Keulen.
  Voor hem mag het dagelijks biefstuk zijn met de vlaamse ouderwetse groenten :-p
  Al snak ik wel eens naar al die heerlijke speciallekes, op instagram zie je zoveel receptjes en lekkere foto’s verschijnen (van gerechtjes weliswaar) waarvan m’n vingers kriebelen om zoiets klaar te maken. Misschien toch eens stiekem een pakket bestellen ?
  BTW, geniet jij maar van die voedingskraamhulp!

  1. Je kunt op de site een “proefpakket” doen. Dat is éénmalig. Als je mijn kortingsbon wil gebruiken moet je wel twee weken op rij een pakket (geen proef- of fruitpakket) bestellen.

  1. Ik betaal 53 euro voor vijf maaltijden voor twee personen. Met de korting was dat maar 33 maar zelfs 53 vind ik goed te doen voor gezonde gevarieerde voeding zonder zorgen.

 3. Ik had het al eens bij Mamafien gezegd en nu zie ik het hier weer: maar ik wil het absoluut ook eens proberen! Moest je nog een code overhebben… In mijn blauwe doos zat die niet een jaartje geleden. Maak je trouwens gebruik van kraamhulp? Ook superhandig vond ik dat.

  1. Leuk ik heb nog een code, kan ik ze via mail ofzo doorsturen? Ik heb geen kraamhulp aangevraagd. Het enige dat ik ze zou willen laten doen is poetsen, maar daar dienen ze niet voor dacht ik?

 4. Kraamhulp, doen!
  Ik liet die van mij vooral poetsen en strijken, want 100% poetsen mag niet. Maar aangevuld met strijken was het wel ok.
  En soms maakte ze ook eens soep of zo. Of al patatjes schillen voor ’s avonds. Of op de baby letten terwijl ik om brood ging of zo…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s