Ohja, ik heb mijn cd’s geroefeld.  Er zijn er een dertigtal in de vuilbak beland (kopieën van cd’s die ik in feite niet meer wil horen).  Een ander deel stak ik bij de dvd’s voor de kringloopwinkel.  Voor de rest heb ik toch wel veel gehouden.  Marie zou het moeten zien….  Ik ben ook zo’n persoon die echt nog cd’s gebruikt.  Iemand probeerde mij laatst van Spotify te overtuigen maar ik vind het gewoon al een opdracht om regelmatig mijn cd-collectie aan te spreken.  Meestal staat de radio hier op Studio Brussel al mis ik Christophe Lambrecht zo keihard (wanneer komt die terug??).  Als er bezoek komt dan leg ik vaak een achtergrondcd op, meestal iets rustig (Elbow, dEUS of Norah Jones).  Bij het roefelmomentje kwamen er heel wat herinneringen terug naar boven.  De tijd dat Skunk Anansie hier volle bak door mijn cd-speler waaide (14 jaar oud was ik toen) of mijn collectie van Coldplay die ik door de jaren verzamelde (veel te lang geleden dat ik nog geluisterd heb).  En dan waren er mijn cd’s van Sois Belle.  Wie?  Sois Belle, een groepje uit onze streek met geweldige muziek, als ik er dan echt een genre op zou moeten plakken zou ik zeggen: folk met een vleugje kleinkunst.  We gingen indertijd -toen ze nog optraden- heel vaak kijken en altijd weer was het een feestje, ook al is niet al hun muziek aan de wilde kant.

Sois_Belle

Niet alleen de muziek is supergoed, ook de teksten.   Jammer genoeg vind ik nergens een sample van hun muziek op internet.  Zelfs hun officiële website lijkt opgedoekt.  Too bad, sommige muziek dient gewoon om gedeeld te worden!

13 reacties

  1. Hier is mijne schat de grote cd verzamelaar . Ik beluister cd’s meestal in mijn auto. Enne, ik woon hier al bijna negen jaar en ik weet nog altijd niet hoe ik onze cdspeler aan de praat moet krijgen. Dummy-me

  2. Die groep ken ik niet! Bij ons toch wel veel Spotify, we maken dan een playlist of zo ontdek je ook sneller de ganse cd van een groep (de stap is kleiner dan effectief de cd gaan kopen). Wel leuk om zo nog eens de muziek uit je jeugd terug te horen!

  3. Ooooh, ik heb Sois belle ooit gezien toen we met een kampgroepje op de wilde boef naar een optreden wilden. Niemand kende ze, maar ze waren de max!

  4. Dat was inderdaad keigoed!! Ik luister ook nog vaak naar CD’s, En Christophe Lambrecht heeft -samen met Ruben Van Gucht- de schoonste radiostem!

      1. ah oei…ze zijn mee met de vuilniswagen vrees ik. Maar…ik heb wel nog steeds de cd’s die ik naar de kringloopwinkel ging doen…als je wil mag die hebben 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s