Sint-Maarten has entered the Westhoek!  Hij deed zijn eerste entree bij mijn metekindje thuis.

IMG_8039

Het is het uitgesproken moment om mijn metekindje te verwennen en om ook Ilja iets te geven.  And do I love it!  Ik koop niet veel speelgoed – ze krijgen echt veel van andere mensen op verschillende gelegenheden – maar de Sint en de verjaardag zijn mijn moment om eens echt in de speelgoedwinkel te gaan snuisteren.  Het is een plezier op zich, eens echt heel gericht iets te kopen voor de zonen.  Niet in de rapte ergens vlug iets meenemen, neen, echt gaan Sint-Maarten-shoppen.  De kar lag betrekkelijk vol in Dreamland, met de metekindjes en petekindjes en nog een vroegtijdig kerstgeschenk, een speelgoedkist en een nieuwe kalender voor 2016 (ahja, ik moet toch de verjaardagen ergens kunnen opschrijven) en toch viel het kostenplaatje heel goed mee.

IMG_8054

Linus krijgt voornamelijk nog kledij, en een leuke rammelaar.  Voor Ilja vond ik iets heel leuk: Lego Junior.  Ik had het nog in geen enkel speelgoedboekje gezien.  (Jawel, ik blader daar altijd een aantal keer in, a trip down memory lane, laat mij toch een keer doen ;-)).  Ik wist dat hij heel graag Lego wou maar ik vind 4 jaar net iets te klein, zeker omdat alle dozen van Lego starten vanaf 5 jaar, het staat er niet op zonder reden.  Maar die Junior Easy Builders zijn Legosetjes van 4 tot 7 jaar, met een heel duidelijke uitleg, ik ben er enorm tevreden over.  Ilja maakte alles quasi volledig zelf.

IMG_8051

En kijk eens goed: een brandweerVROUW!  Als dat niet mee is met de tijd!

Sint-Maarten, goed voor alle kindjes en pro Dolle Mina’s!

 

15 reacties

 1. Vandaag heeft Sint-Maarten met veel bombarie zijn intrede gedaan in het gat waar ik woon. Paarden + koets + bieten + coverbandjes op de markt + eh, regen.
  En yep, ook ik blader met graagte eens door de speelgoedboekjes en -foldertjes. O heerlijke nostalgie.

   1. En toch doet Sint-Maarten het (bijna-)Brugse aan: ook in Loppem wordt Sint-Maarten gevierd. In Zedelgem (waar Loppem een deelgemeente van is) is het dan weer Sinterklaas die het mooie weer maakt. ’t Zal de kinders worst wezen, vermoed ik. 😉

 2. Mijn neefjes en nichtjes, die in het Aalsterse en omstreken opgroeiden, vierden inderdaad Sint-Maarten, terwijl mijn broer en ik als Brabantse kinders Sinterklaas vierden. Daarom was het voor ons altijd twee keer prijs, om traantjes op het familiefeest te vermijden 🙂 En hell yeah, coole brandweervrouw zeg!

 3. St Maarten??? Nog nooit van gehoord…
  Binnenkort mogen wij al onze lego, duplo en andere plo’s terug boven halen 🙂
  Oh… En terug Sint spelen… Joepie 🙂

 4. Hier ook lego junior (het ridderkasteel en de bouwplaats) op de geboortelijst! Tof é! Ik zette ook een basisdoos met gewone lego op de lijst (die we ondertussen al cadeau kregen) en ik moet zeggen: ik was aangenaam verrast dat Tristan er zo snel mee weg was! Er zat ook een stappenplannenboekje bij met verschillende bouwseltjes & nadat we eentje samen deden, ging Tristan er helemaal alleen voor…

 5. Aah, Sint-Maarten, dat blijft toch de enige echte he 😉
  Bij ons thuis kwam vroeger Sint-Maarten, maar bij mijn grootouders (de ene woonde nochtans maar 5km verder) Sinterklaas. Ik vond dat als kind keilogisch: ah ja, die komt toch eerst bij de kindjes thuis, dan mag hij wat rusten en dan komt hij nog eens bij de grootouders langs. Ofte: ge kunt een kind wijsmaken wat ge wilt als het maar cadeaus krijgt blijkbaar 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s