Blij met:  de smsjes die ik van mijn collega’s kreeg nadat ik op het werk een assessment kreeg.  “Hoe is het geweest?” “Ik heb aan je gedacht”.  Ik vind dat geweldig, zo’n dingen zijn voor mij echt een steun.

Boos om: de icy treatment die ik in het reisbureau kreeg de vorige week.

Nerveus voor: die assessment.  Hoewel ik de laatste was van een lange rij en velen zeiden “je hoeft niet zenuwachtig te zijn, het is voor niets nodig”, was ik het toch.  Het is een vreemd gevoel, zenuwachtig zijn.  Je kan het ook niet uitschakelen.

Opgelucht: ik had de vriendinnendate afgezegd.  Ik vreesde dat ik te weinig slaap ging krijgen om de dag erna fit voor de dag te komen.  Toen één van de vriendinnen een migraine-aanval kreeg werd het hele afspraakje volledig afgelast.  Het deed iets minder pijn om te weten dat ik het in feite niet zal missen nu.  De hoofdpijn van mijn vriendin daarentegen, die had ze wel willen missen waarschijnlijk!

Verontwaardigd: over het geval van de reisagente die me na vijfentwintig minuten wachten op een reischeque uiteindelijk toeroept vanaf haar bureau “dat ze het druk heeft en dat ik nog even ga moeten wachten”.  “Maar het is eigenlijk enkel voor een reischeque” was blijkbaar geen argument om haar toch tot actie te aan te zetten.  Ook niet toen de klant waarmee ze al de hele tijd bezig was zelf zei “maar doe maar hoor”, neen, ook dat was geen reden om toch die reischeque er even tussen te nemen. “Kun je niet op een ander moment terugkomen?”  “Ik zit hier al 25 minuten en neen, ik kan niet terugkomen, ik moet gaan werken” resulteerde in “ja, neen, dat gaat nu niet, ik ben bezig” en daarachter sprak ze nog de memorabele woorden die mijn bloed lieten koken “Ik heb er maar twee hé” waarop ze ostentatief haar handen in de lucht stak.  Ze had ze beter uit haar mouwen gestoken.  Het eindigde zonder reischeque en met stoom die uit mijn oren kwam.  Zonder verdere commentaar en zonder omkijken stapte ik de winkel uit.

Verbolgen: Annick kreeg een niet zo fijne mail.  Ik begrijp niet goed wat mensen aanzet om zo’n dingen te gaan versturen.  Ik hoef het ook niet te begrijpen.  Alleen jammer voor Annick.  En voor de schrijver in feite ook wel jammer, het moet lastig zijn om zoveel negativiteit in je te dragen.

Bijgeleerd: Nog beter plannen.  Zo maak ik sinds kort een (halve)weekmenu tijdens het weekend.  Ik moet heel goed nadenken wie waar is op welk moment en wat we gaan eten.  Maar het winkelen is sterk gereduceerd, iets wat een voordeel is met een 6-maander in huis.  En bedankt aan Annelore voor de tip voor maandag en MamaFien voor het dinsdag-idee!

wpid-img_20151031_164325.jpg
ok, deze week heb ik niet echt hard moeten nadenken 🙂

Gemotiveerd: Nu de Ieper Trail voorbij is moet ik aandachtig blijven om het lopen netjes te onderhouden.  Het is niet mogelijk om 3 keer per week weg te geraken, maar ik wil toch zeker 2 keer per week trachten te behouden.  De afstand wordt nog steeds beetje bij beetje omhoog gedreven.  Ik schreef me dan ook in voor het volgende loopevenement: Santa Claus Run.  Ik kwam ze vorig jaar tegen toen ik 5-maand-zwanger-lichtjes-puffend naar mijn werk stapte, dit jaar ben ik erbij: een hele bende lopende Kerstmannen en Kerstvrouwen.

wpid-img_20151101_091722.jpg
Mijn outfit zal alvast passen bij mijn rode kop!

 Siked: Over Sint-Maarten die hier volgende week weer zijn entree maakt.  Toch een grote week lang zijn er overal cadeautjes op te halen voor Ilja en Linus.  En Mariaspekken!  Mmmm

En jij?  Ben jij wel braaf geweest??

31 reacties

 1. Wow, die madam van het reisbureau zou mijn voeten kunnen kussen! Ik zou mijn reischeque lekker elders gaan kopen . En dat terwijl de reisbureau’s het al moeilijk krijgen om de concurrentie van het internet zo groot is! En of ik braaf ben , ja hoor! Mijn valiezen om binnen veertien dagen zitten stampvol, en toch blijf ik babykleertjes kopen. Ja k weet, t is vroeg om mijn valiezen te maken, maar ik moet toch weten of ik er nog wat bij kan proppen, We mogen elk 23 kilo meenemen en die worden dan ook tenvolle gebruikt.

 2. Ze kweken niet eens prei in Griekenland 🙂 !
  Nu je directeur wordt na die assessment kan ik me voorstellen dat collega’s je op een andere manier gaan bekijken. Wat je promotie ook inhoudt, ze zullen er wel aan wennen…

  1. ik heb hier nu al twee keer gereageerd op je bericht en het staat er nu nog niet op! De assessment zelf moest ik op dat moment nog resultaat van krijgen, dus ik wist nog niet of het al dan niet goed was. Ik had wel een goed gevoel. Gisteren de resultaten gekregen en het is heel opbouwend allemaal. Ik kon me in de beschrijving vinden, de werkpunten die ik meekreeg kan ik concreet mee aan de slag, dat geeft vertrouwen!

 3. leuk! ben ik de enige die het woord verbolgen zo schoon vind? i love that word. mariaspekken, zijn dat guimauvekes? ik ben vergeleken met andere jaren errug braaf geweest: me vermenigvuldigd enzo, voor de baby gezorgd, … ne goeie katholieken heilige zou me er voor belonen 😎

  1. “verbolgen” dekt echt de lading vind ik. Ja, mariaspekken zijn guimauvekes…
   De vraag is….zijn er goeie katholieke heiligen??? (behalve Sint-Maarten, sorry bro!)

  1. must you say that!? Ik sla die van Aldi altijd over als ik daar ga omdat ik vrees dat ik zal ontgoocheld zijn….nu kan ik niet anders dan er deze week meebrengen 😀

 4. Mon seg, die mail aan Annick…ik ben daar niet goed van…
  By the way: goed dat je een loop-doel voor ogen houdt; ik zal die kerstrun aan mij voorbij laten gaan, want ik vrees dat ik jukste zal krijgen van die tenue’kes 🙂

  1. dat was ook mijn eerste reactie. De bon was voor mijn ouders en ze boeken al jaren via dat bureau, dus ik wou echt wel van daar één halen. Het is ook het enige reisbureau hier dichtbij (denk ik toch)

 5. Die van dat reisbureau… misschien een mail sturen naar het hoofdkantoor en een vriendelijke uitleg geven van je behandeling? Die mogen dat ook wel weten hoe het er daar aan toe gaat!

  1. tjah…ondertussen is mijn echtgenoot geweest tussen zijn werk door en hij kreeg wel een hele goeie behandeling, alles was dan ok. (zelfde dame)

 6. Leuk dat je mijn ovenschotel uitprobeert. Laat zeker weten hoe het was! Dat receptje van Annelore wil ik ook wel eens proberen, ziet er simpel en jammie uit, de perfecte combinatie. Aaah, “ik heb er maar twee”, wat een reactie! Ik zou snel een ander reisbureau zoeken…

 7. Die weekmenu’s zijn toch wel heel handig he, ik ben er kortgeleden ook mee begonnen… Die dame in het reisbureau moet misschien maar eens een cursus stressmanagement gaan volgen, zal ze deugd van hebben!

 8. Mag k je ideetje gebruiken voor een volgende blog? T helpt me om na te denken over mijn eigen belevenissen 😉

  Weekmenu’s daar werken we aan, week 1: Fail…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s