Pasen kwam voor mij dit jaar echt te vroeg.  Ik moest er nog helemaal in geraken en ineens was er een grote lading chocolade-eitjes om op te smoefelen.  Je kunt dat niet kanaliseren, die komen er allemaal in één keer aan!  De paasbloemen stonden nochtans al enkele weken in bloei, maar toch, mijn interieur was zelfs nog niet in paasstemming.  Ik sla het dit jaar eens over denk ik, rechtstreeks naar de zomer!

De voorbije dagen spendeerden we met ons vier.  Ik had nog geen wilde plannen gemaakt voor de paasvakantie maar toen Pieter onverwacht thuis was deze week werd er toch ineens veel gepekt. (ok, pekken, dat is blijkbaar geen bestaand woord.  De meelezende West-Vlaming onder ons zouden misschien wel weten wat het betekent.  Voor de anderen: “uitgaan”)

We bezochten Het Kakelende Kippenmuseum in Keiem.  (Eat that Willy Vandersteen!).  Er kakelen meer dan kippen alleen:

Op de eerste foto zie je een enorm vies beest dat me aan Voldemort uit de Harry Potter-films doet denken al zal Ralph Fiennes daar niet meer kunnen lachen denk ik.  Sorry Ralph.  Je kunt er verse pannenkoeken eten in de cafetaria en ja, er is ook een dromedaris die Ilja niet durfde te aaien.  Ik was precies ook minder tuk toen hij dichterbij kwam.  Zo’n beest heeft gigantische dromedaris-lippen.

We lieten Ilja zijn spaarpotje “openbreken”.  Hij mocht in Fun iets gaan kopen met zijn felbegeerde centjes die hij al meer dan een jaar aan het oppotten was.  Wie mij volgt op instagram had de foto wel al zien passeren denk ik.  En wat is dat eigenlijk voor een toestand op instagram daar met “op die drie puntjes klikken” en foto’s volgen en van die dinges.  Ik ben er eigenlijk steengerust in.  Alles komt wel goed.

De doos was net niet te groot om zelf te dragen, maar eindelijk: het politiekantoor van Lego.  Dat hij nog geen 6 jaar is was blijkbaar geen probleem, want de papa had evenveel plezier in het opbouwen van dat speelgoed.  Gelukkig hadden we in rekening gebracht dat dat stante pede ging moeten gebeuren.  Hoe zou je zelf zijn.  Twee (!!) uur later was het klaar:

IMG_8408

IMG_8403

Om te vermijden dat we binnenkort Legoblokjes in Linus’ pamper vinden richtten we een hoekje in in onze voorplaats.  Daar kan hij spelen zonder dat zijn (alléé, papa’s) werk gemolesteerd wordt door grijpgrage babyhandjes.

img_20160401_111211.jpg

Voor Linus kocht ik in Decathlon babysloefjes.  Ik ben een grote Bobux-fan, maar nu hij zich meer en meer begint op te trekken en aan de zetel begint te stappen wou ik iets kopen met een stevige zool maar dat nog steeds meegeeft als hij kruipt.  Bobux heeft dat ook in zijn assortiment maar Decathlon is nog net iets budgetvriendelijker. (Ynab!)  Ik betaalde 12 en 15 euro.  Het valt nog af te wachten in hoeverre de sloefjes goed blijven zitten.  Want onze kousenboefer zit anders meteen in zijn blote voeten.

En we hebben er naast Schanulleke de poes en Gilberke de vleermuis nog een huisdier bij.  Een toekomstig gezinnetje zelfs:

IMG_8424

Een kool – of pimpelmeesjeskoppel.  Ik wacht de reactie van een meelezende ornitholoog af om hier zekerheid rond te krijgen.  Aanschouw ook mijn was (en getoucheerde wasmand) die voor het eerst buitenhangt dit jaar!   Toch altijd een fijn moment.    Misschien ga ik toch nog in de lente gaan geloven!?

19 reacties

 1. Tiens. Ergens lang blijven pekken, is lang blijven plakken, dat kende ik wel. De mysteries van het West-Vlaams, we kunnen er uren over tetteren.
  Ik heb ook zo’n wasmand! Net op dezelfde manier “getoucheerd”, da’s kunnen hé! 😉

 2. Het Kakelende Kippenmuseum,Ik had het er toevallig vandaag nog over,leuke plek om je kleine pagadders een paar uur te animeren 😀

 3. pimpelmees. Ezelsbruggetje om te onthouden: koolmeesjes hebben een kopje zo zwart als kool (donker kopje dus), de pimpelmezen zijn lichter blauw, zoals deze op de foto 🙂

 4. Hier was ons huis ook allesbehalve paas-klaar… Ik sla het ook maar over dit jaar. En het kakelend kippenmuseum is echt leuk hé. Die schoentjes heb ik ook nog gehad, zitten niet slecht maar Bobux is wel van een ander niveau natuurlijk.. En ja, ook voor je budget.

 5. Een pimpelmees heeft een blauw kopje en een koolmees een zwart (toch iets goed overgehouden aan mijn vader) 🙂
  Ik volg je nu op instagram…
  🙂

 6. Het politiekantoor van Lego, ooit eens in elkaar gezet :-), en dat weggaan met de kids zo leuk, hier willen ze met vrienden weg of op de kamer achter pc of spelconsole,….

 7. Het beeld dat ik van zo een vies beest heb is dit : mijn vader die het beest een kopje kleiner maakt, het daarna niet meer kan houden en het dier dat dan zonder kop den hof bewandelt. Allesbehalve beeld voor kindjes dus, sorry 🙂

 8. Ook ik herken de wasmand, ik heb ze in drie kleuren, en alledrie zijn ze kapot :p
  Een koolmees heeft op zijn borst een dikke zwarte streep. Als je ze naast elkaar ziet, is het verschil heel duidelijk. Ik sluit me dus aan bij de andere pimpelmezen hierboven 😉
  Het kind in mij is stiekem keijaloers op de Lego van Ilja!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s