…zo’n fietshelm.  Maar kijk, het kan mij niet schelen, ik kocht er toch één vandaag.  Na een zwaar fietsongeluk hing het leven van een kennis aan een zijden draadje.  Ik begin meer en meer te beseffen dat je op de fiets echt wel een zwakke weggebruiker bent.  Tel daar nog eens bij dat ik niet bepaald de beste fietser ben.  Ok, ik ben ook gewoon een klungel. Het voorbije weekend nog hoorde ik van een vriendin dat zonder handen fietsen iets heel gewoons was voor haar, ik heb dat zelfs nooit gekund.  Met één hand fietsen is al een uitdaging.  Ik luister naar muziek -stilletjes op de achtergrond- dus spotiswipe ik nogal graag eens terwijl ik rij. Maar voor ik het weet ben ik minder aan het opletten.  Als het in de wagen verboden is om op de gsm te tokkelen is het dat op de fiets ook zeker?  (ik heb tien jaar bij een politieagent gewoond, hij zegt van wel).  Dus vanaf nu fiets ik met een fietshelm.  Ik fiets, iets wat ik jaren niet gedaan heb, de extra beweging doet me deugd en ik hoef niet rond te rijden om een gratis parkeerplek te vinden in de stad.  Zwaai je eens als je mij ziet passeren?  Ik probeer me recht te houden als ik terugzwaai!

IMG_20170821_190907

Draag jij een fietshelm?

 

29 reacties

 1. Nope, geen fietshelm… Terwijl de zonen wel altijd een helm op krijgen als we erop uit trekken met de fiets… Terwijl ik er zo op hamer in de klas dat ze een helm moeten dragen als ze met de fiets naar school komen. Erg hé… Zou ook graag weer wat met de fiets naar school willen, maar dan moet ik eerst van Elverdinge naar Woesten om de kids af te zetten op school/onthaalmoeder & dan van Woesten naar Poperinge. Dat vraagt een ochtendroutine die ERG vroeg moet beginnen…

 2. Zet zo’n wuifhandje met een springveer op je stuur, dan hoef je niet zelf te zwaaien. 😀

  Zelf draag ik geen fietshelm. Zulks zou overigens redelijk belachelijk zijn aangezien ik geen fiets heb.

 3. Als fervente fietser heb ik ook geen fietshelm. Het nut ontgaat me een beetje. Niet dat ik nooit twijfelde om er eentje te kopen maar dan zou het vooral zijn voor die keren dat ik mijn fiets mee neem naar Brussel (waar ik werk). Waar ik woon is het heel vlak en ik rij al lang niet meer zo rap als vroeger. De kans dat ik echt een helm nodig heb, lijkt me relatief klein. Ook omdat ik nogal defensief rij, en bij donder weer rond rij als een soort verlichte kerstboom op wielen.
  (Tussen haakjes: zwart lijkt me niet echt het ideale kleur. Maar dat is dan mijn persoonlijke mening.)
  mvg

 4. Neen, en de kindjes moeten dat wel van mij. Stom he.
  Als ik binnenkort een electrische fiets heb ga ik wel een helm aandoen denk ik.

  Die van jou valt trouwens nog mee. Die van mijn moeder is wit en dat is echt niet mooi.

 5. Sinds enkele maanden, sinds ik mijn elektrische fiets heb, heb ik ook een helm. Je gaat heel wat sneller met een elektrische fiets, maar vooral het besef dat ik nu een dochter heb, en dat veiligheid boven alles gaat. Het is wellicht geen zicht, en mijn haar ligt soms echt plat door de helm, maar dat kan me niet schelen 🙂

 6. Ik heb er nog geen maar de dag dat Tuur leert fietsen schaf ik er voor ons beide een aan. Nu rij ik eigenlijk amper met de fiets, maar tegen dan zal dat wel veranderen en ik ken inderdaad ook een paar mensen die lelijk ten val kwamen en daardoor blijvende letsels hebben. Het mag er dan niet uitzien, veiligheid gaat voor!

 7. Beste mensen, een helm is niet enkel nuttig voor als je zelf valt. Nog veel nuttiger is een helm wanneer je aangereden bent of ten val komt door een onoplettendheid van iemand anders. Redenen als ik rij niet vlug enz. Zijn gewoon geen reden om er geen te dragen. Als ze van hogerhand zo bezig zijn met onze veiligheid ,awel dat ze gewoon verplichten om een helm te dragen.

 8. Ik mocht niet mee fietsen met het lief als ik geen helm droeg, dus…
  De eerste weken met de elektrische heb ik nog wat in ontkenning geleefd maar die keer dat ik echt tegen de grond smakte heb ik echt mijn pollekes gekust dat ik hem aan had.
  Hij is wit en nog lelijker dan de jouwe trouwens 🙂

 9. De mijne is eigenlijk een skihelm, in de winkel zeiden ze dat die nog beter tegen vallen kunnen dan gewone. Ik begon die te dragen zodra ik mama werd, want ik fiets wel veel (zo’n 50km op een gewone week). Ik ben gevallen met de fiets tijdens de tweede zwangerschap, heel traagjes door de tramsporen. Toen was ik er extra blij om. Het kon niet vermijden dat mijn neus brak toen een brommer me aanreed, maar ik had tenminste geen hersenschudding erbovenop door de val.

  Helmen zijn cool jong, zeker als je ze in het donker combineert met zo’n gesponsord geel fluovestje, iedereen wil naar je kijken 😀

 10. Zoals Nina hierboven: ik draag er geen, maar verplicht mijn kindjes wel… Nu, die fietsen ook wel veel meer dan ik. Maar dat is geen excuus natuurlijk. Ze mogen het van mij eigenlijk wel verplichten. Dan ziet iedereen er zo (stoer) uit. 😉

 11. Staat die helm niet wat te veel naar achter op je hoofd? Ik heb me laten vertellen dat een helm die je zo draagt, geen bescherming biedt? Ik weet niet of het waar is, maar het zou zonde zijn om voor niets met vermoost haar rond te lopen, toch? 🙂

 12. Ik doe dagelijks 35-40 km naar school/creche. NOOIT zonder helm! Ze zouden het moeten verplichten. Ik kan me daar druk in maken. Ook op school bij collega’s kan ik potje zagen over het niet dragen van een helm. We zijn leerkrachten, tedju. We moeten het voorbeeld geven. Safety first!

 13. Ik vind het ook al heel sterk van mezelf dat ik met één hand kan fietsen inderdaad, haha. Ik ben een even grote klungel! En ik moet 2x per dag door de spits fietsen in het centrum van Amsterdam… Maar so long, so good! Ik draag zelf geen helm en zie eigenlijk amper iemand dat doen hier, maar toevallig merkte ik op vakantie in Canada vorige week op dat daar juist bijna iedereen het doet! Daar ben je dus eigenlijk raar zónder helm.

 14. Nee, moet ik toegeven. Terwijl fietsen in een stad gevaarlijk genoeg is. Maar gelijk ge zegt, sexy is het niet. Ben de laatste tijd wel aan het overwegen van eens een fietsenwinkel binnen te stappen en gewoon al eens te kijken, om aan het idee te wennen.

 15. Daar was ik dus onlangs nog over aan het nadenken. Tot nu toe heb ik nog geen fiets-accidenten gehad maar net als jij ben ik geen al te zelfzekere fietser. Dankzij mijn elektrische fiets kan ik ondertussen verder fietsen dan de 5km die ik vroeger maximum haalde (waarna ik 5 dagen moest recupereren). Eveneens net als jij slaag ik er ook niet in om zonder handen te fietsen. Met één hand lukt maar dan wel alleen wanneer ik mijn linkerhand los. Andersom lukt het me echt niet zonder een accident te doen. Stilletjes aan lijkt het me dus geen slecht idee om toch maar eens voor een fietshelm te gaan kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s