En ineens zijn we morgen “half oest“.  Er blijken verdikke nog maar 2 weken zomervakantie meer te gaan.  Neen, rouwig ben ik daar niet om.  Stiekem hou ik wel van de structuur die een gewoon schooljaar met zich meebrengt.  Ja, rol maar met de ogen, ik vind dat ook een “saaie-doos-uitspraak”.  Het feit dat Linus na het herfstverlof instapt en ik daardoor ineens meer ruimte krijg in mijn week zal er ongegeneerd ook wel iets mee te maken hebben.   Hij is er alleszins nu al klaar voor, hij tatert mij onder tafel, kan enorm goed zijn plan trekken en bruist van energie.  De laatste week plooi ik zelfs mini-onderbroekjes en voelt onze vuilniszak al een pak lichter gezien hij overdag droog is.

IMG_20170814_201334

Op naar een pamper- en crèchefactuurvrij leven.  Tegelijk zal het een moeilijk moment zijn om de verzorgsters ginder achter te laten.

Niet alleen de pampers vliegen de deur uit.  Ook de buggy, het park, babyspeelgoed en de wandeldraagzak zwierde ik op tweedehands.be.  Het is niet de eerste keer dat ik zaken verkoop via die site en meestal verloopt dat heel vlot.  Ik probeer al eens om iets erop te zetten waarvan ik denk dat niemand er ooit interesse in zal hebben en dan blijkt dat mega-populair.  Zo vroeg ik 9 euro voor wat onderdelen van mijn eerste bugaboo die stuk is gegaan.  De respons was immens.  Ik verstuurde het frame en een wiel van die buggy naar Limburg voor 8,80 euro portkosten.  Mijn lief zegt altijd dat ik te weinig vraag, maar ik denk: als ik iets minder dan de gemiddelde verkoper vraag zal ik het gemakkelijker verkocht krijgen.  De laatste maanden ging er al vanalles over mijn virtuele toonbank: een smartphone, een microgolf, een diepvries en ook mijn oude fiets.  Van mijn mama kreeg ik de hare nadat ze samen met mijn pa voor elektrische fietsen ging.  Ik ben nooit een fietser geweest, in de laatste drie jaar zat ik evenveel keer op een fiets.  Met mijn stoutbeen is het ook niet echt aangeraden om verre afstanden te doen maar de 7 km naar het werk op een mooie zomerdag waren best wel aangenaam en ik brei er morgen een vervolg aan

IMG_20170811_091735

Cool hé met zo’n mandje.

IMG_20170814_200637

Het was ook voor het eerst dat ik één van mijn kinderen vervoerde op de fiets.  Voordien deed Pieter dat altijd.  Zo’n brullertje dat niet graag stilstaat is anders wel een redelijke stressfactor maar ik hoorde ook regelmatig “is leu-euk!” van achter mij.

De weken gleden geruisloos voorbij de laatste tijd.  Ik werkte fulltime de voorbije week waardoor ik vandaag extra genoot van mijn vrije dag.  Er stond reeds langere tijd een pick-nick-date geregeld met mijn vriendin en haar mènage.  We trokken naar het speelplein bij De Kosmos.  Een vergeten hoekje met een mooi speelpleintje en redelijk rustig om iets te eten.  IMG_20170814_200837

Niet alleen deed dit decor dienst voor enkele scènes uit Eigen Kweek het was vroeger  een (jeugd)hotel waar menig kinderen op kamp ging.  Nu is het vooral een bouwval die tot de verbeelding spreekt.  Het openluchtzwembad met het gigantische uitzicht doet nu dienst als speelweide.  We lieten het niet aan ons hart komen en brachten veel te veel eten mee.  De aanloop naar de pick-nick is deel van het plezier bij ons:

Screenshot_2017-08-13-08-20-44

het pastaKaatje heeft alleszins gesmaakt.  Hoewel ik regelmatig de opmerking krijg dat ik nu mager genoeg ben (het ligt alleszins niet aan te weinig eten!) blijven mijn vingertoppen precies te dik om te smartphonen.  Op naar de volgende editie!

19 reacties

 1. Uw mandeke is de max! 🙂
  En wat betreft die opmerkingen: trek het u niet aan, ge ziet er goed uit en als je je goed voelt, is er geen enkel probleem.
  En o ja, ik verlang ook alweer MEGA naar de schooljaarstructuur :-p

 2. Wow, de buggy nu al buiten? Mijn rug en nek lachen er niet mee als we eens op stap gaan zonder… maar knap!
  Ook ik kijk uit naar de regelmaat van het schooljaar. Ik denk dat het ook het humeur van de zoon goed zal doen 😁

 3. Hier hetzelfde wat 2dehands betreft. Gewoon een prijs vragen die net onder de gebruikelijke ligt, en je bent van je spullen af zonder lang gewacht of gezaag.
  Blij voor jullie dat het gedaan is met pampers verschonen. Aj moe kakken moej kakken, mo liefst nie in j’n broek!

 4. Ik kan er wel inkomen dat je uitkijkt naar een schooljaarstructuur ook al zal het wellicht een moeilijk moment worden wanneer jullie de crèchetijd vaarwel zeggen.
  Wat betreft verkopen op tweedehandssites volg ik jouw redenering: net iets minder vragen dan al de anderen en het raakt allemaal veel vlotter verkocht. Doet mij er aan denken dat ik nog twee weken de tijd hebt om die spullen uit de hal online te zwieren (to-do zomerlijstje ;-)).
  Geniet nog van die laatste weekjes zonder structuur en je ziet er goed uit: je niks aantrekken van wat een ander zegt.

 5. Amaaaai je blog is lik vele veranderd. Lang geleden dat ik hier nog ben geweest!
  Enja, wij die picknicken, veel te veel eten, hoe kan het ook anders 😁

 6. Ja en dan ineens helemaal uit het niets ben je plots uit de kleine kinderen! Idd tijd dan om eens goed ” te schommelen” gelijk dat ze in het Ieperse zeggen.

 7. Ik heb dat eigenlijk nog nooit gedaan iets verkocht op 2dehands, maar met alle babyspullen die we niet meer gebruiken moet ik dat misschien toch eens overwegen. En dat van die structuur snap ik maar al te goed: wij genoten van twee weken thuis met een peuter maar waren ook even blij dat hij terug naar de crèche kon nadien 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s