Luid.

Vooral heel luid. In feite zou de titel moeten zijn: “Hoe het is om een introverte moeder te zijn met een extravert kindje”. Ook daarop zou het antwoord “Luid” zijn. In november schreef ik al een stukje over mijn introverte kant en ik moet toegeven dat ik er nog dagelijks mee worstel. Het werd maandag weer pijnlijk duidelijk hoe straf ik me laat opfokken door mijn extraverte kleuter. Het was onvoorstelbaar hoe rustig het was toen hij een dagje bij zijn meter was. Toch vond ik het een prettige gedachte dat ik na enkele uren het gevoel had dat ik hem miste. Zowat de hele dag voelde ons gezin incompleet. Alsof ik ergens een arm had moeten achterlaten en die de volgende morgen pas mocht oppikken. Ik ben het gewoon dat Ilja regelmatig eens een weekend of een avondje ergens gaat logeren maar van Linus begint dit nu pas. Vanmorgen was het dan ook onmiskenbaar dat hij terug was. Een bleitsalvo rond het aantrekken “van die lelijke broek”, onderhandelen rond handjes wassen, een vraag naar speelgoed dat opgeborgen stond en waar in feite geen tijd meer voor was om mee te spelen. En dit overstrooid met een constant gekwebbel. Dat kindje zwijgt gewoon nooit. En is dat slecht? Neen, verre van, ik vermoed dat hij er ver mee zal geraken. Zie ik hem daarom minder graag? Absoluut niet, hij is geweldig! Maar hij is all over the place en dat vreet energie. Tegen het einde van de dag ben ik compleet leeggezogen. Ook tegenover mijn oudste zoon voel ik me regelmatig schuldig. Net alsof ik me nu schuldig voel omdat ik me uitspreek over Linus. Het voelde echt als verwennerij toen we Ilja de hele dag eens bij ons hadden. Dat HIJ eens in de belangstelling stond want hij moet regelmatig de duimen leggen voor zijn roezemoezige broer. En toch. Het afscheid van de broertjes toen we Linus afzetten: een knuffel en een zoen “Tata, Ilja” “Tot morgen Linus”. I guess we’re not doing so bad after all….

7 reacties

  1. Hier net hetzelfde met de jongste. Ik en de oudste houden ons ook uren in stilte bezig of doen een taak samen zonder veel te zeggen. Als jongste thuis is moet alle aandacht naar haar gaan, bepaald zij wat er op TV is (of moeten we daar tenminste over discussiëren), …
    Karakters verschillen, ze heeft zichzelf niet gemaakt.

  2. Herkenbaar. Heb er hier ook zo ene. Amber vroeg onlangs aan mij, om iets te doen met haar alleen, eens zonder Emiel. Zegt al veel 😀

  3. Ik kan me alleen maar aansluiten bij de reacties hier boven 🙂 Als introvert met een redelijk introverte echtgenoot kan ik me niet voorstellen hoe het is om te moeten samenleven met een extravert. I’d go craaaaazy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s