Gekeken: De eerste aflevering van de talkshow: “My next guest needs no introduction” op Netflix waar David Letterman een bekende gast op podium interviewt gecombineerd met beelden die op voorhand werden gemaakt van zijn ontmoeting met die persoon. Een hoogtepunt in de eerste aflevering is het nietsvermoedende publiek helemaal wild zien gaan als David Letterman Kanye West aankondigt. Voor de rest zou ik Kanye nogal vlotjes als “eerder bizar” bestempelen maar later in de aflevering vertelt hij uitvoerig hoe het is om te leven met een bipolaire stoornis en dat is best leerrijk. Nieuwsgierig naar de volgende gast!

Gepland: de zomeropvang voor mijn kinderen. De combinatie van mijn uurrooster, kazoukamp, chirokamp, sportkamp, buitenschoolse kinderopvang, uitstappen met de gemeente, ons verlof. Toch wel een uur of twee tijd nodig gehad om dat op punt te krijgen: but we made it! En ik besef het maar al te goed: waar ik woon is er een ruim aanbod aan kinderopvang en het online systeem om het aan te vragen staat goed op punt.

Geïnformeerd: ik wou al een tijdje een workshop volgen rond stijladvies. Welke kleren ik het beste draag en wat ik beter in het rek laat hangen met mijn lichaamstype. In feite wil ik ook wel eens weten wat mijn lichaamstype is tout court. Ik heb brede schouders, lange benen, lange armen. Kortom: de vrouwelijke versie van “de slungel” ofzo? Dus ik nam contact op met Evelien van La Différence in Elverdinge. Als ik zes mensen kon samenkrijgen dan wou ze de workshop organiseren en ondertussen zijn we er geraakt. Wie zin heeft om nog aan te sluiten: er is nog plaats, meer info via mijn contactformulier onder “Mag ik iets vragen?”.

Gelezen: Ik was drie boeken door elkaar aan het lezen waarvan twee non-fictie boeken. “Outer Order Inner Calm” van Gretchen Rubin heb ik uit, wie hem graag eens wil lezen, geef een gilletje en dan zien we wel hoe we dat eens regelen. Ik lees momenteel ook “Stil” “De kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen” van Susan Cain. Het boek is me op het lijf geschreven. Er zit een checklist in verwerkt met 20 puntjes. Hoe meer van toepassing, hoe introverter. Ik checkte er 19 van de 20 af. bvb: “ik druk mezelf vaak liever schriftelijk uit” en “ik verkies tweegesprekken boven groepsactiviteiten” en “ik kan me makkelijk concentreren”. Verder ben ik NOG ALTIJD bezig met “Notities Uit De Jungle”. Ik blijf het graag lezen maar ik val altijd in slaap met mijn boek in mijn handen. Op een dag valt dat ding gewoon op mijn neus en mag ik weer naar spoed voor foto’s.

Gekwijld: soms kan ik echt kwijlen terwijl ik online aan het shoppen ben. Specifiek in de rayon van de bullet journals kan ik langdurig twijfelen over het kleur van de kaft. De vorm en grootte blijft altijd hetzelfde maar deze keer koos ik voor oranje. Ik kan meer en meer begrijpen waarom oranje de lievelingskleur is van mijn echtgenoot. Het past ook bij de periode waarin ik hem ga opstarten: juli en augustus.

Genoten: van vandaag. De feestdag was er ééntje om in te kaderen. De kleinste munchkin mocht bij zijn meter gaan spelen. We trokken met Ilja naar de chinees om iets te gaan eten. Daarna nog meer verwennerij in de cinema. Tim Burton regisseerde “Dumbo” en we zagen dat het goed was.

Gewandeld: echt het begint waarschijnlijk te vervelen voor jullie, maar voor ons klaarblijkelijk niet. Deze keer trokken we naar Zillebeke waar we een volledig ander deel van domein De Palingbeek ontdekten. Ik kom daar nu al zoveel, het was de eerste keer dat ik zag dat er daar een restant van een sluis uit het jaar 1910 te zien is:

Let vooral op het hartje midden in de foto

Die middag stapten we zo’n 5,2 km, wederom door het bos, door de velden en zelfs met gevaar voor eigen leven:

Volledig opGEladen voor een nieuwe werkweek die eindigt met de verjaardag van onze oudste zoon. Acht jaar! Dat betekent dat ook deze blog binnenkort acht wordt.

9 reacties

  1. De Palingbeek,een topper met kindjes! Meer dan 20 jaar veel tijd doorgebracht met onze 2 zonen! En nu aan het herontdekken met onze kleinkinderen! De grote zandbak en de bergen(heuvels dus) vinden zij geweldig!!

    1. Ja ik vraag me alleen af….hoe moet ik opletten voor een golfbal? Als die mijn richting uitkomt is het toch keihard te laat? (Letterlijk)

  2. Pingback: Luwte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s