Op Valentijn stond ik aan te schuiven aan de kassa van Den Aldi toen ik aan de andere kassa wat weg-en-weersel zag. Een oudere man had een boeket roosjes gekocht maar er zaten blijkbaar enkele roosjes in die niet meer helemaal vers waren. De kassadame had dit opgemerkt en raadde hem aan om een vers pakje uit het rek te halen. De kerel van het jonge koppel dat achter de bejaarde man stond aan te schuiven stelde voor om hem te helpen. Samen gingen ze uitzoeken welke rozen het mooiste waren. Ik weet niet waar ik het meest om moest glimlachen: het feit dat die man rozen kocht op Valentijn, het aanbod van de kerel om hem te helpen of de grijns op de gezichten van de kassamedewerksters. Made my day!

Ik deed wat geflyer als reclame voor de tweedehandsbeurs die we organiseren met Gezinsbond. Bij het aanschuiven (nogmaals) in een winkel stond een meneer een praatje te slaan met de winkeldame terwijl hij zijn boodschappen afrekende. Toen het mijn beurt was hoorde hij me vragen “of ze een affiche wilden ophangen van de beurs” waarop hij me aansprak en zei “Maar meisje toch, je mocht voor hoor als je dat had gezegd!”. Ik haalde mijn schouders op: “Bwah, ik heb tijd hoor!” waarop hij letterlijk giechelend repliceerde: “Ik ook hoor! Ik ben op mijn pensioen! Thihihi!”. Hij kroop in zijn auto en zwaaide nog eens naar me toen hij vertrok.

Bij de lancering van de nieuwe Green Day plaat werd de nieuwe vinyl bij ons thuis geleverd (werd besteld in het pre-decluttertijdperk!). Er zat een sleutelhanger bij met het logo van de nieuwe plaat op. Op een ochtend kwam Linus heel beteuterd naast me staan: “Mama, ik hou niet van die sleutelhanger, ik ben daar bang van!”. Hij zet The Nightmare Before Christmas op repeat en dan is hij bang van een unicorn die regenbogen spuwt!

Roxette die keihard door de boxen knalt als je de wagen start!

De uitspraken van mijn kleuter als hij met zijn verwonderende blik de wereld verkent. Zo kon hij zien dat Frankie aan de voordeur was komen zitten “want er stonden pootstappen op de trap”. Op zijn knutselwerkje van school zaten er dan weer “glimpers”. Geef toe: “glimpers” dat klinkt toch veel glamoureuzer dan “blinkers”.

Dit liedje op repeat:

Witte wijn en een kazeke met wat mosterd daarbij en je hebt een instant terrasjesgevoel toch?

We namen deel aan een quiz waar ik kreupel lag bij een vraag over onderstaand 90’s filmpje:

Blijf vooral kijken tot het moment waarop de dames zich voorstellen. Anja had alvast haar beste rijmskills boven gehaald! Het antwoord op de vraag was “Jo De Poortere”.

10 reacties

  1. Oudere mensen die lieve dingen doen, voor elkaar of voor anderen, geweldig schattig. En hoopgevend ook. (En echt, “liefde op het eerste gezicht”, waar heb je dat in hemelsnaam opgegraven. Lachen!!!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s