Printers. Echt, bestaat er een printer die altijd doet wat hij moet? Ja, een nieuwe. Maar vanaf dat je er enkele weken mee aan de slag gaat begint het….

 • “Cassettes vrijwel leeg”. Vrijwel leeg. Dat is te vaag man, ofwel zijn ze leeg, ofwel zijn ze nog voldoende vol om te printen. Vrijwel leeg, daar ben ik niets mee.
 • “Printer niet gevonden”. Sta ik daar voor een blok van een printer samen met de laptop. Ik doe alles zoals ik altijd doe. Maar op één of andere manier werkt het niet. Printer says no.
 • Ik duw op het icoon van de printer. En dan….niets. Geen pop-up op mijn scherm die me verdere instructies geeft.
 • Een oranje driehoek op het scherm van de printer. Hij pinkt. Kan vanalles zijn. Zoek het uit. You’re on your own
 • “Storing in het papierlaadvak”. Laatst moest ik heel het ding openzetten om een blad van de scheurdood te redden. Het was niet gescheurd maar het zag eruit als mijn kleerkast: net voldoende netjes om niet te strijken.
 • “Printer klaar”. Ahja, goed, waarom doe je dan niets? Dan gebeurt er iets bij mij dat misschien herkenbaar zal klinken. Ik weet dat het niet goed is wat ik doe. Ik zou het iedereen afraden die ermee begint, maar toch kan ik het niet laten. Ik klik meerdere keren op “Afdrukken”. Geen goed idee als je een bundel van 25 bladeren wil afprinten….geen goed idee. Als de printer ineens toch in gang schiet en 100 verse bladeren uitspuwt komt de volgende melding tevoorschijn:
 • “Laad papier”. Het is pas als ik de trip naar de printer heb afgelegd om mijn blaadjes op te halen dat ik het zie staan, want op mijn laptop merk ik die boodschappen nooit op. En dan maar hopen dat er nog papier is….

Ik begrijp het niet. Hoe moeilijk kan het zijn om een printer gebruiksvriendelijk te maken. Zet daar de volgende drie knoppen op:

 • “Printen”. Voor als je wil printen. Zoals iedereen.
 • “Al die andere shit die niemand gebruikt”: Voor de mensen die wèl met een printer kunnen werken en daar allerhande goocheltrucs mee uithalen zoals enveloppen of naamstickers printen.
 • “Hotline”: Kwestie van nodige jobs te creëren kan dat tellen. Ik wed dat iedereen wel gebaat zou zijn met een knop op het ding “Bel Jos de printerkoning” of “Christa, het afdrukgenie”. Je duwt daarop als je een probleem hebt, Jos of Christa kijken wat er gaande is en zeggen wat je moet doen. Ze waarschuwen je ook als je het papier laadt: “Zou je niet eens je voorraad checken? Misschien iets voor op je boodschappenlijstje?”

12 reacties

 1. Hewel, Liese, ik ben blij met dit logje bevestiging te krijgen dat ik zelf geen vierkante ezel ben. Zeker al drie printers hebben we gekocht (toegegeven, niet van de duurste), en telkens was die toner na geen tijd al leeg of bleef die haperen,…
  Kak!

 2. Met de printer op het werk ben ik meestal wel goeie vriendjes, maar die thuis, dat is een ander verhaal. Ik gebruik hem niet veel dus misschien straft hij mij voor zijn verwaarlozing, maar de samenwerking moet wel van 2 kanten blijven komen en ik heb de indruk dat zijn enthousiasme weg is.

 3. En dan heb je hem eindelijk uitgevogeld, en ben je gebombardeerd tot Tiny, de printerqueen, en dan roept iedereen je als ’t er iets mee scheelt en POEF een half jaar later wordt dat beest vernieuwd. En mag je helemaal weer opnieuw beginnen.
  OF Microsoft Word verandert allerlei dingen waardoor de ingestelde zaken niet meer kloppen met de printer. Aaaaargh. Ik ken het probleem.

 4. Je bent nog vergeten te melden wat een kunst het is om de juiste cartridge te bestellen en hoe snel die dingen verouderen zodat ze niet meer leverbaar zijn. Of ineens blijkt 1 van de kleuren leeg is waardoor er zelf geen zwart meer geprint kan worden. En duur dat die krengen zijn.

 5. Haha dit is grappig en helaas ook herkenbaar. Onze printer heeft ook kuren, die print de hoofdletter i of de letter l niet meer… Als ik nu adreslabels van de post afdruk zit ik zelf nog met balpen streepjes bij te trekken. Maar tegen dat hij begint te printen heb ik ook al mijn halve haar uitgerukt van frustratie. En ook, als die melding er op komt dat de inkt bijna op is kan ik daar echt serieus nog een shitload aan papier mee printen. Das gewoon om u extra vaak inkt te laten kopen.

 6. Als je twee keer inkt hebt gekocht, heb je al meer betaald dan destijds voor de printer zelf.
  Zouden we niet beter gewoon iedere keer de printer vervangen?

  Om maar te zeggen dat niks me meer frustreert dan een printer die me vierkant in mijn gezicht uitlacht. Moest er op zulke momenten een moker op mijn bureau liggen…

 7. Flashbacks naar de printer op het werk waar met de regelmaat van de klok papier in verfrommelde en heel de boel blokkeerde, waarna je duust deurtjes moest opendoen en voorzichtig staan trekken in de goede richting om de frommel eruit te halen…

 8. “Papierstoring”, open de papierlade aan de achterkant. Wat niet kan. Daar heb je een schroevendraaier voor nodig. Dus trek je. En daarmee heb je blijkbaar iets geforceerd, want vanaf nu kan je nooit meer printen zonder handmatig elk blaadje apart in te voeren. want anders vindt ie het niet.
  (man kocht dure printer. dat onding maakte al vanaf dag 1 een geluid alsof ie elk moment op kon stijgen – maar het lag aan mij, want dat was bij hem niet.)

 9. Oh zo herkenbaar! Wij gebruiken onze printer niet veel en als we hem dan toch eens nodig hebben, print hij ontzettend traag, stopt hij halverwege de pagina of komt de verbinding niet eens tot stand. Om nog maar te zwijgen over de inkt die om de vijf pagina’s op is. Ik snap het niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s