Gelezen

Stranddagboek kreeg ik mee van Kelly na een wandeldate. Het verhaal is alles wat de achterflap verraadt, maar het ontspant me. Ik ben er nog in bezig, het lezen gaat traag aangezien ik binnen de tien minuten in slaap val vanaf mijn hoofd mijn kopkussen raakt.

The Artist’s way van Julia Cameron. Een boek om je creatieve vuur te herontdekken en aan te wakkeren. Ik probeer om regelmatig morning pages te schrijven zoals in dit boek wordt aangeraden maar aangezien ik elke ochtend tot 7u30 lig te ronken dezer dagen komt het er niet van. Toch blijf ik erin verder lezen, want het ontwikkelen en empoweren van mijn creativiteit is sowieso iets waar ik graag actief mee bezig blijf.

Geluisterd

Techmag. Magali De Reu gaat in deze podcast eerlijke gesprekken aan met een interessante gast. Ik kende het wel van naam maar omdat technologie mij geen hol interesseert had ik nog nooit geluisterd. Maar blijkbaar gaat dit over zoveel meer. Het interview met Lize Spit waarin ze het over parentificatie heeft en Sam De Bruyn over mentale gezondheid bij jongeren vond ik heel waardevol.

Gepoetst

Ik heb al jaar en dag een poetsvrouw. Sinds deze maand komt ze niet meer omdat ze is veranderd van bureau en uiteraard ook omdat we hier met vuile beestjes zitten binnen. Het plan is nu om de komende periode te evalueren of ik haar terug ga vragen of niet. Tussen het rusten door heb ik wel gekuist en dat viel eigenlijk wel mee. Uiteraard zitten we nu in een grijze zone, er komen periodes aan waarbij mijn echtgenoot ook weer stage doet en ik weer volle bak aan de slag ga op het werk. Ik zie wel, niets staat in steen gebeiteld. Wat dan weer een bron van grote verwondering is: hoe vuil het huis in één week kan worden. Abnormaal.

Gekeken

Het is niet evident om de schermtijd van de jongens binnen de perken te houden want ik vind dat ze tijdens het weekend en in vakanties sowieso al relatief veel TV, iPad of Nintendo mogen.

Ik snap niets van heel dat SimCity gedoe. Ik kijk mijn ogen uit als ik zie hoe vlug ze daarmee weg zijn. I’m officially old!

Om discussies te vermijden kijk ik zelf overdag nooit TV. Maar nu ik elke avond thuis ben hebben we wel meer tijd om iets te volgen. We keken Brot op Netflix en Reizen Waes op VRTnu. Op mijn ééntje keek ik dan weer naar Firefly Lane en Blind Getrouwd. Het tweede seizoen van De Weekenden op Canvas vond ik echt een aanrader. De slechtziende Astrid kroop keihard onder mijn vel met haar verhaal.

Gesmoefeld

Vanmorgen kreeg ik een fijne ontbijtmand van mijn collega’s. Alléé, mijn echtgenoot nam hem in ontvangst, ik lag nog te slapen. Echt hoe lief is dat?? Topteam zeg! Ik ben nu tijdens de laatste drie maanden heel weinig op dienst geweest om verschillende redenen maar ik kijk er naar uit om er weer volle bak voor te gaan. Het hele covidjaar 2020 zijn we enorm creatief moeten omgaan in het aanbieden van de zorg en iedereen is daar heel flexibel in geweest. Merci collegaatjes, binnenkort knallen we weer samen!!

Gelachen

Die laatste aflevering van Reizen Waes Vlaanderen waarin Tom Waes een cursus West-Vlaams voor beginners volgt vond ik hilarisch. Maar ook Linus deed me verschillende keren luidop lachen deze week. Zo had hij vorige week gehoord dat mijn covidtest “Zwak Positief” tekende en zei hij deze week dat ik “Zwaktief” was. Hoe goed is dat woord gevonden? Zwaktief! Het zou perfect kunnen dienen om iemand te benoemen die eerder werkschuw is. Het benoemt ook heel accuraat hoe ik me dezer dagen voel.

Geprikkeld

Na lange tijd begin ik weer goesting krijgen om me te specialiseren in iets. Binnenkort zoek ik meer informatie over opleidingen rond burn-out begeleiding en eventueel rouwverwerking. Eerst zelf weer op en top zijn!

Het is best confronterend om te zien hoe lang ik aan deze blogpost heb geschreven. Ik lieg niet als ik zeg dat ik hier 4 keer zo lang over schreef dan gemiddeld. Het postje stond ook bol van de schrijffouten en kromme zinsconstructies die ik oogrollend moest bijwerken. Wie er nog vindt mag dit gerust in de comments laten weten.

22 reacties

 1. Een leuke film op netflix ‘about time’, en serie ‘lupin’ ook interessant.
  Verder denk ik iedere dag dat ik je ga sturen dat het boek uit is, het diner, maar ik ben in tegenstelling tot vroeger zooooo traag aan het lezen.
  Beterschap, geniet van je slaap, hier ook aflossing van ziektes thuis, en dat moment in bed.. om te koesteren! niet mee in zitten!
  Kop op! x

  1. Lupin hebben we gezien, een film is vrees ik voor mij nog iets te lang 😉

   Juust, Het Diner, ik was dat al vergeten 🙂 Ik minimaliseer zo danig veel 😉 Geniet er van!

 2. Schrijffouten doen er niet toe. Bij mij staan ze regelmatig. Ik lees er gewoon overheen. Het gaat om wat er geschreven wordt. Zo te lezen gaat het bij jou de goede kant op. Toen mijn kinderen jonger waren had ik om de week huishoudelijke hulp. Zo liep het niet de spuigaten uit. Nog later had ik 1x per maand hulp voor de grote klussen alleen. Misschien zijn dit opties.

   1. Ik heb ook mijn poetshulp opgezegd. Te veel gedoe met corona en te zelf meer dan tijd genoeg. Heb wel een ruitenwasser want ik kan de ramen boven aan de buitenkant niet zelf doen. En zij doen het professioneel en zonder strepen!!

 3. Vanaf mijn hoofd het kopkussen raakt —-> Van zodra mijn hoofd het kopkussen raakt. 😉

  Zwaktief vind ik een superwoord! Hopelijk leest die dikke van Van Dale mee.
  En wat dat poetsen betreft: soms zijn Katrien en ik wel eens selectief blind voor stof en dergelijke. Ik kan het je van harte aanbevelen.

 4. Dat boek spreekt mij aan, heb ik alvast opgeslagen in mijn Goodreads! Ideaal om eens iets luchtigers te lezen, het moet niet altijd zware literatuur zijn hé 😉
  Ik heb ook een paar afleveringen van Techmag beluisterd, onder andere die met Sam De Bruyn. Maar het is niet echt mijn ding, ik hoor Magali precies niet zo graag babbelen… Dat is persoonlijk hé. Ik ga die podcast hier zeker niet als slecht bestempelen, it’s just not my cup of tea.
  Ik heb de laatste tijd al vaak gedacht om mijn poetsvrouw (die 1 x om de 2 weken komt schoonmaken) op te zeggen omdat het toch wel een flinke hap is uit mijn budget als alleenstaande. Maar ik doe het niet, want ik ben heel tevreden van “mijn Melissa” en die 70 euro per maand zie ik als een “investering” in tijd voor mezelf. Dat is mij echt veel waard.

 5. Als ik zelf kuis, lijkt het huis sneller vuil te worden dan wanneer de poetsman dat doet. Bijvoorbeeld: donderdag de ganse living en keuken gestofzuigd en gedweild tot in de kleinste hoekjes. Vrijdag een pot mayonaise laten vallen (want da’s het leven). En zaterdagavond lag er al overal aarde (terwijl ik altijd netjes mijn schoenen uitdoe bij de deur).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s