Geëmotioneerd

Ja, door Tijs Vanneste in De Kemping. Het programma gaat over een 9-tal jonge mensen met een rugzak die moeilijk aan een job geraken. Ze willen die mensen aan het werk zetten door een camping op te bouwen en zelfstandig te laten runnen. Het is een geweldig project om te bestuderen als je -net als ik- interesse hebt in sociale psychologie, maar het is vooral Tijs die onder mijn vel is gekropen met de manier waarop hij de dingen daar aanpakt. Met mildheid maar ook met de nodige harde hand. Er zijn een aantal deelnemers die me raken (Jelle maar ook de dakloze Jordy) en ik kijk er naar uit om het vervolg te bekijken dit weekend.

Gemediteerd

Echt. Ik heb gemediteerd met Tiny. Op een druilerige zondagochtend trok ik naar domein Bergelen waar we met een groepje de eerste initiatie van Martine kregen. Het heeft me goed gedaan, ik wist niet dat het echt iets voor mij ging zijn maar wat blijkt: toch wel! Martine geeft de meditatie zoals ze is: no nonsense en down to earth. Ik heb me geen seconde ongemakkelijk gevoeld, zelfs niet als er voorbijgangers waren. Zeker een aanrader als je het eens wil beleven, bij interesse: volg haar pagina! Merci voor de invite trouwens Martine!

Gewandeld

De 100KM van Ieper is een evenement dat jaarlijks doorgaat in het hemelvaartweekend. Dan kun je 4 dagen op rij wandelen en als je een volhouder bent heb je 100KM op je teller. Dit jaar hebben ze 10 lussen van ongeveer 10 km gemaakt en is de periode gespreid van hemelvaart tot eind mei. Met Kelly en Louise deed ik één lus en ik ging de dag erna met Linus nog een lus stappen. Mooie organisatie!

Gestudeerd

In mijn opleiding burn-out coach ben ik in de laatste fase, ik moet er enkele opdrachten voor uitvoeren. Ik heb wel nog tijd tot volgend jaar maar ik hoop om dit toch tegen de zomer te kunnen afwerken. In de eerste opdracht moest ik een samenvatting maken van een filmpje over de psychologische theorie achter een methodiek die gebruikt wordt om afweermechanismen te gaan herkennen. Wreed interessant zeg ik u!

Geïnspireerd

Ik nam deze week de eerste aflevering op van de podcast. U-huh! Het gaat ineens hard. Met de hulp van mijn husbando is het in een stroomversnelling geraakt. Na de opname was ik een beetje opgepompt. Ik voelde daarna een enorme rush aan inspiratie door me stromen. Alsof ik iets had gedaan waar ik al een tijdje op zat te wachten. Het is eigenlijk nooit mijn ambitie geweest om podcasts te doen, ik luisterde vooral graag naar anderen, maar nu ik het zelf gedaan heb voel ik dat ik meer wil. En zoals de man in de Zero-chocolade-reclame zegt: “Ik ga er nog één maken!”. De lancering is nog niet voor direct. Aangezien ik alles zelf doe: van de opname tot de mix vraagt het wel wat tijd om dat allemaal proper te krijgen. Ik wil ook een buffer waarin ik enkele opnames klaar heb om de continuïteit te garanderen. Maar ik heb deze week heel wat stappen gezet in die richting en dat voelde echt goed!

Gelezen

Drie boeken voor mijn opleiding maar veel te weinig blogs naar mijn goesting. Ik wil dringend aan een inhaalmanoeuvre beginnen want ik ben nieuwsgierig hoe het met jullie gaat! Door wat overuren moest ik wat aan vrije tijd inboeten maar ik heb ondertussen wel een nieuwe blog ontdekt: die van Robin. Robin schrijft zoals ik het graag lees: authentiek en kwetsbaar. Allen daarheen zou ik zeggen!

Geschreven

Een gedichtje. Alléé, ik schrijf regelmatig wel een gedichtje en dit schreef ik eigenlijk al een heel eind geleden maar het is pas nu dat ik er iets mee doe. Er is namelijk dit weekend een koffiefestivalletje in mijn gemeente. Verschillende barista’s komen er hun kunsten tonen en er wordt vanalles verkocht met koffie in. Volledig my cup of…coffee! Vanuit de dienst toerisme werd me gevraagd of ik een selfie wou opsturen met mijn favoriete koffietas om het festival wat aan te kleden en ik besloot er meteen een gedicht bij te smijten.

13 reacties

  1. Tijs Vanneste doet dat goed en het programma an sich is inderdaad interessant en boeiend om volgen. Mooie, warme, echte mensen allemaal. Ik kijk zelden tv, maar hiervoor blijf ik voor de buis zitten.

  2. Hier ook een grote fan van de Kemping! Tijs doet dat idd supergoed! Ongelooflijke kwaliteiten heeft die man, ik hoop dat ze dit elk jaar doen met een nieuwe groep ofzo. Echt fantastisch. En dan zou ik ook SUPERgraag eens boeken daar!

    En woohoo, podcast!! Ik ben benieuwd! Ik vind het ten slotte ook suuuperleuk om te lezen dat je mijn blog aanraadt :p Cool! Merci!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s