Gewandeld

Op een vrije voormiddag trok ik naar Diksmuide om de Blankaartwandelroute te doen. Deze trot van 10km stond al een tijdje op mijn want-to-walk-lijstje en terecht, want ik vond het een echte aanrader. Niet alleen is het kasteeldomein indrukwekkend, het natuurgebied De Blankaart waarin het zich bevindt is enorm uitgestrekt en je vindt er allerlei vogelsoorten.

Gelezen

In Shuggie Bain ben ik echt -niet gezeverd- màànden bezig geweest. De klomp van over de 400 pagina’s was het wel waard maar nu ben ik wel blij dat ik afscheid kan nemen van de personages. Mijn fictie-leesmomentjes in bed worden steeds korter en korter (mijn ogen vallen soms toe als mijn hoofd mijn kussen raakt) maar non-fictie blijft het goed doen. Zo las ik ook “Rust voor je brein” van Luc Swinnen. Ik schreef er een klein stukje over op Minimaliese.

Geluisterd

“Ik was de voeten van elk onverwacht moment”. Tourist Le MC heeft me in zijn zak met zijn prachtige teksten. Bal aan de voet en Sporen zijn mijn favoriete nummers. “Scheur een stukje van mijn ziel, zet het op papier en laat wat sporen na”. Geweldig herkenbaar toch?

Ik wissel tourist af met Portland. Nog een Belgische band die onder mijn vel kroop met Killer’s Mind en Lucky Clover. Hopelijk kunnen we in 2022 ergens eens een concert meepikken al moet ik me daar vreemd genoeg nog mentaal op voorbereiden.

Gevierd

Mijn oudste zoon werd 10 jaar vorige week. Dat klinkt soms zo surrealistisch. We trokken naar zee voor verjaardagsijsjes en een welgekomen zeebriesje.

Geïrriteerd

Ik voel het, tijd voor verlof. Misschien moet ik daar niet veel meer over vertellen maar het waren zware weken met de examens van de husbando in combinatie met zijn blokperiode. Hij kan er niets aan doen, hij moet erdoor maar er kwam wel veel in mijn bakje terecht zo. Ik zit wat op mijn tandvlees dus ik kijk uit naar een eerder zorgeloze zomer met een tripje naar de Ardennen en enkele fijne ontmoetingen in het vooruitzicht.

Gestimuleerd

Ook Ilja heeft proefjes en dat mag je letterlijk nemen. We worden allemaal een beetje op de proef gesteld, zeker als het over ons geduld gaat. Laat ons zeggen dat het niet altijd evident is voor hem. Ik probeer een gulden middenweg te zoeken tussen “stimuleren” “motiveren” en “niet overdrijven met druk leggen”. Gelukkig zijn we met twee om dat te doen:

Geminimaliseerd

Ik vind het soms jammer om tijdschriften in de papierbak te gooien. Ik lees er enkele weken in, nu en dan een artikel. Maar uit is uit.

Ondertussen weet ik wel wie ik ermee kan plezieren en krijgen ze een tweede leven. Ik blijf ook mijn boeken doorgeven. Vandaag gaat Shuggie Bain het huis uit naar Kim van Kruimels, in ruil krijg ik #onsmoeder toegestuurd. Wie het daarna wil lezen geeft maar een gilletje!

Wat hebben jullie uitgestoken?

9 reacties

  1. Ik heb een paar keer mijn tong uitgestoken en was daarenboven zeer druk in de weer.
    De Blankaart vind ik een ronduit prachtig natuurdomein. Ik vertoef er met veel graagte.

  2. Dat van die magazines is heel herkenbaar. Zelf knip ik er regelmatig allerlei zaken uit om in scrapbooking projecten te verwerken. Van mooie illustraties in Flow maak ik dan weer enveloppen.

  3. Dat van die magazines is zo herkenbaar! Jarenlang stapelde ik ze op, maar nu is het van lezen en doorgeven. Uit de Flow scheur ik wel mooie prenten en quotes uit, voor mijn journalgepruts. Hier ook een vaste doorgeefvriendin voor tijdschriften, die het hopelijk niet al te erg vindt dat er stukken Flow missen.
    Anders ben ik wel kandidaat voor het volgend leven van #onsmoeder! Ik heb nog een boek voor jou, dus we kunnen dan nog eens van wandeldate doen! 🙂

  4. Ik kan ook moeilijk tijdschriften weggooien! Die van Charlie vroeger heb ik nog steeds. Met de Flair ben ik dan maar gestopt, want die kon ik ook moeilijk weggooien haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s