Ga je een podcast maken? Ja.

Waarom eigenlijk? Ja, waarom niet?

Weetje, ik schrijf hier al bijna tien jaar. Tien jaar hier en bijna één jaar op mijn andere blog. Ik heb zo’n ruim interesseveld dat ik soms niet weet waar eerst over schrijven. Ik kan u een uur aan stuk vervelen vertellen over allerlei thema’s die me interesseren: positieve psychologie, burn-out, minimalisme, ouderschap met vallen en opstaan, walk & talks, etc etc.

Voor de podcast koos ik het thema vriendschap, relaties en verbondenheid. Dat hangt met zoveel zaken samen maar vooral met positieve psychologie. Het is namelijk bewezen dat we mentaal veel sterker kunnen staan als we goeie relaties onderhouden met mensen. Een mens heeft er deugd van om te connecteren, om verbinding te maken met anderen. En nèt dat is zo moeilijk vind ik. Jezelf kunnen zijn in een vriendschap in die mate dat de andere persoon je aanvaardt met al je sterktes en zwaktes.

Met de podcast wil ik geen bekende podcasthost worden. Met mijn blog wil ik geen bekende blogger worden. Ik wil gewoon iets vastzetten. Op papier. Op band. Voor mezelf. En voor jullie als jullie daar graag in willen delen. Dat is zeker de bedoeling. Het wordt toegankelijk voor iedereen, letterlijk en figuurlijk, maar ik hoef geen honderden luisteraars te hebben. Zolang ik volledig mijn ding kan blijven doen, in dit geval: samen met anderen, dan ben ik content. 🙂

17 reacties

 1. Persoonlijk léés ik liever iets dan dat ik het hóór. In die optiek vind ik podcasts geen meerwaarde bieden en kunnen ze me niet boeien. Doch ik weet dat veel anderen daar tegenovergesteld over denken.

 2. Ben benieuwd. Ben ook nog niet mee met podcasts, omdat je niet zomaar even een zin kan herhalen (of sneller doorlezen). Maw het tempo is het tempo van de verteller. 🙂 Ben dus echt benieuwd naar jouw versie.

 3. Ik verheug me zeer op jouw podcast. Tot nu toe luister ik zelden naar podcasts omdat ik heel gevoelig ben voor stemmen, ze vaak te lang duren en ik de tekst niet kan screenen en dan stukjes overslaan. Ik spoel dan maar op goed geluk wat door. Maar jouw podcast zal ik zeker beluisteren.

 4. Ik kom niet luisteren ivm slechthorendheid, maar ook omdat ze meestal te lang zijn. Verbaal zijn mensen langer van stof dan schriftelijk. Filmpjes kijk ik om die redenen ook weinig. Maar succes gewenst.

 5. Zeker Liese! Zo is het, doen wat ge graag doet 🙂 De rest komt vanzelf! Ook al maakt het niet wat er net komt 😉

 6. Ik ben nog maar recent bij jouw blog uitgekomen. Maar je staat nu al in mijn favorieten onder “Blogs die ik volg”.

  De manier waar op je in je teksten van quasi niets heel veel maakt, vind ik erg fijn. Ik denk dat net daar de kunst van ‘gelukkig zijn’ schuilt.

  En ik ben bovendien nog eens een hardcore podcast fan!
  Met mijn super coole draadloze headset en gsm in mijn schort heb ik al menig podcast verslonden (al veel uit geleerd ook!). Voordeel van een podcast is dat je ernaar kunt luisteren terwijl je ondertussen iets anders doet. Het onderwerp spreekt me ook wel aan.

  Dus ja, kom maar af met die podcast! Mijn interesse heb je alvast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s