Binnen enkele maanden word ik 40, er wordt wel eens gezegd dat dit kantelpunten zijn in het leven. Ik ben een kleine beetje curieus van aard en ging eens luisteren bij enkele 40-plussers hoe zij hier tegenover staan.

Vandaag komt Joost (47) aan beurt. Joost maakte de muziek die je kan horen in mijn podcast en hij was er ook te gast!

 • Vind je het leven fijner als +40’er dan op je 20ste?  Waarom?

“Het leven is minder gejaagd, als 20’er sliep ik gemiddeld 5 uur per nacht en wou zoveel mogelijk werk en ontspanning doen in een dag. Nu geniet ik meer van rust en recuperatie.”

 • Waar doe je niet meer aan mee sinds je ouder bent geworden?

“Zotte uitspattingen zoals gaan snowboarden, bungeejumpen, parachutespringen, daar zal ik nu zeker niet meer aan meedoen. Hadden ze dat 20 jaar geleden gevraagd, direct. Ook nachten doortrekken en er een week van recupereren, dat is gedaan.”

 • Welke verwachtingen over het leven heb je laten varen in de laatste 20 jaar?

 “Geen, ik jaag nog steeds dromen na en wil mijn creativiteit nog altijd de vrije loop laten.”

 • Als je één iets kon kiezen dat je anders had kunnen doen, wat zou dat dan zijn?

“Ik wil niks veranderen, alles had of heeft een doel in het leven. Wie leeft met wroeging, leeft ongelukkig.”

 • Wil je nog iets van raad geven aan deze bijna 40’er?

“Neem meer tijd voor jezelf en de mensen die je gelukkig maken. Schakel negativiteit uit en mijd mensen die je neer halen. Doe af en toe iets waarbij je van jezelf verschiet dat je het kon of wou. Blijf inspireren en blijf creatief.”

Merci Joost!

Meer Joost horen? Check dan onderstaande aflevering van No Questions Asked:

5 reacties

 1. De mooiste leeftijd is tussen de 35 en 45j, dan start de aftakeling, maar eerlijk, ik wil nooit meer terug, de rust die je in de plaats krijgt is onbetaalbaar, ik weet dat jij rond mijn man zijn verjaardag jarig bent, dus nog even :-). Maar vooral, geniet ervan!

 2. Binnenkort 48 jaar, maar in mijn hoofd voel ik me zoveel jonger.
  Ik zou zoveel anders doen als ik terug kon.
  Wel heb ik veel geleerd in de jaren vanaf mijn 40ste tot nu. Ik ben er nog niet, maar wel een stuk wijzer geworden.
  Geniet! Doe op z’n tijd lekker gek! Steek energie in mensen die energie geven en neem afscheid van mensen die energie nemen 🍀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s