Ik heb de indruk dat mijn blog wat op de achtergrond geraakt is terwijl ik nog altijd heel frequent post. Maar met “op de achtergrond” bedoel ik eigenlijk dat een bepaald deel van mezelf er minder op vertegenwoordigd is. Het gaat wel over de podcast, er is nu ook het reeksje 40&fabulous, ik schreef over de quarantaines en de 7 ge’s. Maar de losse postjes met de simpele gedachten, die komen er de laatste tijd minder in voor.

Wie hier al een tijd meeleest weet dat ik veel tijd en moeite steek om het niet druk te hebben. Een rare redenering, ik weet het, energie steken in het niet druk hebben. Ik bouw regelmatig rust in omdat ik voel dat ik dat nodig heb. Toen ik half januari twee dagen alleen op stap was had ik het gevoel dat we aan de vooravond van een pittige periode stonden. Mijn intuïtie is blijkbaar weer de juiste raadgever geweest, want the coronashit hit the fan de week daarna. Ondertussen zijn de voorbije drie weken in een rush aan mij voorbij gegaan. Er waren 7 dagen isolatie en stilstand maar daarna werd het door dezelfde oorzaak driedubbel zo zwaar op het werk en omikreunen we onder de overuren.

Niettemin voel ik me wel goed, doodmoe maar goed. Het zou echter niet altijd zo mogen zijn dat mijn enige rustmomentje in de week een voormiddag bij de kapster is. Ik besef maar al te goed dat ik teveel gewerkt heb en dat dat gevolgen heeft voor mijn gezin, mijn sociaal leven en mijn slaappatroon. Het virus zindert ook nog na in mijn lichaam. Nogmaals: ik besef het! Maar soms gebeuren er dingen waardoor het even niet anders kan. Ik moet er nu vooral aandacht voor hebben dat ik gas terug neem en niet nogmaals een versnelling hoger ga schakelen om bij te benen. Sommige zaken blijven liggen en dat moet dan maar.

En waar zijn jullie zoal mee bezig?

9 reacties

  1. Ben heel veel dingen aan het inhalen waarmee ik achterop was gekomen. Momenteel vind ik het leven op zich belangrijker dan bloggen. Het heeft ook te maken met het feit dat ik 2 weken zonder eigen computer zat ivm vervanging.

  2. De moeheid heerst hier ook. We zijn de coronaperikelen moe, de stijgende prijzen moe en we zijn ook gewoon de winter moe. Momenteel ben ik wel met wintervakantie én op zoek naar een nieuwe camera. Dolletjes.

  3. Ben met veel te veel bezig 😂, maar ik steek ook veel energie in lege weekends….ik en mijn man in onze cocon. Het beste dat er is. En op schilder cursus mag je ook in jezelf verdwijnen. Kost mij minder energie dan.

  4. Ook hier best een intense periode door dezelfde shit. Ik heb veel van jou geleerd (het voorbije jaar) en neem ook gas terug. Het heeft geen zin om nu alle remmen los te gooien om alle werk in te halen. Daarmee zal ik alleen mezelf straffen. Blijkbaar wel geen evidentie voor iedereen. Blij dat jij dat wel kan. Toef maar rustig verder op ‘automatique’.

  5. Ha, interessante vraag. Ik ben alvast niet meer bezig met bloggen. En eigenlijk ook veel minder met de wereld voorbij mijn “inner circles”. SOms heb ik het gevoel al twee jaar in survuival mode te staan. Maar het begint gevoelsmatig te beteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s