Gereisd

Reizen is misschien wild geformuleerd. We zijn op verlengd weekend geweest naar Zeeland. Via AirBNB boekte ik een knoddig rijhuisje voor 4 dagen. We bezochten Rotterdam en gingen zeehondjes spotten in Zierikzee. Ik wist dat onze boys van een hevig kaliber zijn en ons eigen huis is alleenstaand, maar het is pas als je in een rijwoning zit dat je pas ècht beseft hoe luidruchtig je kinderen zijn. We shhshtten erop los. Gelukkig gaf de eigenaar -die naast het huisje woonde- ons geen slechte rating omwille van het kindergeluid. Of misschien hebben wij het gekwebbel van onze jongens overschat en was er helemaal niets te horen bij de buren?

Gebinged

In twee avonden bekeken we “Twee Zomers”. Er was veel om te doen, te expliciete scènes, te weinig aandacht voor het slachtoffer in de reeks, te dit, te dat. Ik vond de Eén-reeks gewoonweg goed. Al die meningen altijd.

De muziek is ook te vinden op Spotify en die dient momenteel als achtergrond bij het schrijven van deze blogpost.

Geconnecteerd

Ik begin uit mijn winterslaap te geraken. Het was een pittige winter met weinig ruimte voor connectie met anderen maar dat is ook een beetje een neerwaartse spiraal vind ik. Minder connectie met anderen, dus weinig interactie en daardoor nog minder connectie. Maar kijk, ik voel iets ontwaken de laatste dagen. Ik ga actief mensen gaan opzoeken en vorige week heb ik zelfs iemand nieuw leren kennen. Er waren tijden dat ik dat spannend vond, maar nu gaat dat precies allemaal vlotjes.

Geluisterd

Tijdens solo-wandelingen luister ik nog altijd graag podcasts. Soms ga ik ook blanco en laat ik alles gewoon wat stromen maar de laatste die ik beluisterde zijn:

Boys don’t cry?

Een podcast waarin Lode Steenhoudt met mannen spreekt over emoties en kwetsbaarheid. Ik vind het een echte aanrader. Als man in deze maatschappij is het al niet evident om je gevoelens te tonen, laat staan erover te spreken met andere mannen. Ook de mannen van Onbespreekbaar werken vaak rond deze thema’s, maar Boys don’t cry? focust altijd op één persoon en het is één lang gesprek. Het zijn geen luchtige podcasts, je moet er wat ruimte voor hebben om ze te beluisteren vind ik.

Seks verandert alles

In deze podcast wordt een case besproken die in de spreekkamer van relatietherapeute en seksuologe Rika Ponnet wordt behandeld. Johan Terryn is co-host en bespreekt met Rika waar de problemen in sommige relaties zich bevinden. Interessant hoe ze sommige dynamieken ontrafelt en aan de luisteraar duidelijk maakt hoe ze hierbij te werk gaat. We krijgen ook een inkijk in hoe het verder verloopt met de koppels.

Gescrolled

Ik onderhoud maar één sociale media app en dat is Instagram. Ik doe regelmatig een rondje ontvolgen maar ik vergeet ook heel frequent om dingen te liken. Dus soms ga ik eens in het wilde weg iedereen zijn foto’s gaan liken. Ik zie veel content passeren en dan denk ik bij mezelf “Mo, tof zeg”, en dan scroll ik gewoon verder. Het is dus nooit persoonlijk als ik iets niet like 🙂

Geregeld

Naast het groeifeest waar ik mee bezig ben organiseren we met Gezinsbond volgende week ook weer een tweedehandsbeurs voor kinderartikelen. Het is de laatste keer dat ik het doe want ik ben mijn vrijwilligerswerk aan het afbouwen, het vormt een te grote belasting op mijn gezinstijd en er moesten keuzes gemaakt worden.

Armpjes omhoog zodat de naaister het hemdje van Linus kan maken voor zijn feest!

Gepoetst

Kuisen, dat is toch the neverendingstory hé. Elke keer is mijn water donker. Of ik nu wekelijks kuis, om de tien dagen of als ik er 14 dagen tussen laat. Altijd vuil. Ik heb woensdag laatst gedweild en gisteren en vandaag had ik alweer een grijs swiffer-doekje. Vanmorgen ook een heus gevecht gehouden met een stofzuigerzak toen de jongens hun kamers moesten stofzuigen. Toch ben ik nog altijd overtuigd van mijn keuze om geen nieuwe poetshulp meer in te schakelen. Het kuisen gebeurt nu op mijn tempo en ik hoef me niet uit de voeten te maken als de poetshulp komt. Een nieuwe poetshulp is ook weer een nieuw vertrouwen opbouwen, een nieuwe uitleg doen, nieuwe afspraken maken. Geen zin in gewoonweg.

En jullie? Zotte dinges uitGEstoken?

6 reacties

  1. De podcast met Rika Ponnet heb ik ook beluisterd. (Ik ben nogal een Ponnet-fan, eigenlijk.) Bijzonder interessant, doch alleen geluid en geen beeld vind ik toch een pak minder verteerbaar dan een video of vlog.

    Of ik zotte dingen heb uitgestoken? Ik doe niets anders. Hà!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s