Gevendeld

Zoals ik eerder schreef: ik ben uit mijn winterslaap aan het ontwaken. Met my sweet friend Kelly ging ik voor een ontbijtje en een vendelingske door de winkelstraat in Roeselare. Ik bezocht het allereerste Podcastfestival in Oostende en ik ging voor het eerst sinds februari 2020 naar een optreden!

Geluisterd

“De liefde van nu”. In deze podcast gaat de Nederlandse Corinne Koole op zoek naar bijzondere verhalen rond liefde en vriendschap. Het behoeft geen uitleg waarom ik graag naar zoiets luister zeker?

Op mijn lijstje staat ook eens een ander genre podcast: “Waarom” van Eva Moeraert. Daarin gaat ze voor VPRO op zoek naar antwoorden in het mysterie rond de zelfmoord van haar jeugdvriend Bjorn. Curieus!

Gedropt

Gisteren hebben we onze kinderen afgezet aan hun Kazou-kampjes. Linus gaat voor het eerst mee, hij heeft ook een compagnon mee uit zijn klas. Ilja gaat alleen en maakt ter plekke vrienden. Het is niet de eerste keer dat hij dat doet en ik blijf dat gewoonweg spectaculair vinden. Hij stapt op die bus en binnen de kortste keren heeft hij iemand gevonden waar hij mee zit te babbelen. Ergens hoop ik dat hij die “Komt altijd goed”-mentaliteit kan blijven behouden, maar tegelijkertijd besef ik ook wel dat daar misschien ooit wel een einde aan komt en dat hij alleen nog maar met vrienden op kamp zal willen gaan. Ik zou het hem alleszins niet nadoen!

Gevolgd

Vier workshops op het Podcastfestival. Op vrijdag was het festival meer gericht op podcastmakers en mensen die er één willen beginnen. Er waren dus heel wat workshops te volgen in allerlei vormen. Zo maakte ik een live podcastopname mee van Eva Moeraert en Pieter Blomme. Beide zijn niet alleen pioniers in podcasts maken, ze geven ook les aan studenten van de Artevelde hogeschool. Hun podcasts zijn dan ook high level kwaliteit. Ik durf mezelf daar absoluut niet naast vergelijken maar dat hoeft ook niet, want hun content is volledig anders. Eva maakte reeds verschillende audiostory’s en doet dat geweldig goed. Mijn podcast is er meer één van “zo simpel mogelijk een gesprek openbaar brengen”. Er was ook een inspiratieworkshop met Andries Beckers waarin hij heel interactief te werk ging. Ik zag mijn vriend Bert veel noteren, ik hoop dan ook vurig dat hij binnenkort zijn eigen podcast zal beginnen.

Gekeken

  • De jaren 80 voor tieners (VrtNu). Steven Van Herreweghe duikt in het VRT-archief en legt uit aan enkele tieners hoe het leven toen was. De commentaar die de jongeren geven is heel verrijkend en we krijgen ook een inkijk in hun tienerleven zoals het nu is. Een simpel doch heel doordacht format.
  • Seizoen 2 van De Kemping (VrtNu). Tijs Vanneste en zijn copain begeleiden weer een groep mensen die moeilijk werk vinden in het opzetten van een tijdelijke camping. De verhalen van de deelnemers worden elke aflevering uit gepuurd maar ook het verhaal rond de opbouw van de camping vind ik razend interessant. Hoe de onderlinge dynamieken zitten, hoe hij de groep aanpakt en toch voldoende aandacht heeft voor iedereen individueel. Daar kunnen we alleen maar van leren!
  • Seizoen 4 van Blind Gekocht (GoPlay): Mensen die moeilijk een huis naar hun goesting vinden leggen die opdracht blindelings in de handen van vastgoedmakelaar Béa. Bart Appeltants gaat als interieurarchitect aan de slag om er iets van te maken naar de goesting van de kandidaten. Dit jaar doet er ook een tweede architecte mee en ze heeft mijn hart wel wat gestolen met haar mentaliteit en standvastigheid in dit verhaal. En uiteraard zijn de interieurs altijd geweldig als inspiratiebron. Ik heb altijd goesting om mijn gang te gaan schilderen als ik gekeken heb. Alleen jammer dat ik dan eerst drie kwartier verspild heb aan naar het programma kijken ;-).
  • Seizoen 2 van Bridgerton (Netflix): Het komt traag op gang en het is volledig anders dan seizoen 1. Ik kijk wel maar meer met een half oog zo.
  • Therapie (Canvas): We krijgen een inkijk in het kabinet van een therapeut. Er zijn heel wat verschillende verhalen die aan bod komen. De gesprekken die gevoerd worden tussen de koppels in relatietherapie vind ik intrigerend. De patronen die de therapeut probeert bloot te leggen en hoe de mensen op elkaar en op die boodschappen reageren, daar haal ik veel uit.
  • Girls talk (VrtNu): Een reeks met 5 afleveringen van een 10-tal minuutjes. Per aflevering gaan twee vriendinnen voor de camera over een bepaald thema in gesprek. Het is meestal een bekende Vlaming met haar beste vriendin. Bij momenten vond ik het echt hilarisch. Grote fan van Elodie Ouedraogo en Linde Merckpoel in dit programma!

Gevierd

Mijn husbando werd 40 vorige week. Mijn ouders konden er jammergenoeg niet bij zijn omdat er een coronabesmetting bij hen in huis zat, maar we vierden ’s middags en petit comité met mijn schoonouders en de kinderen. ’s Avonds deden we nog een drankje op café waardoor ik ook enkele collega’s van zijn werk eens kon leren kennen. Toch fijn om nu ook gezichten op namen en verhalen te kunnen plakken!

Geproefd

Van het après-corona-tijdperk precies. Het voelde de laatste weken alsof er een eind aan is gekomen, dat maakt het dubbel want misschien krijgen we er nog eens van? Het zal altijd moeilijker worden om me daar terug aan aan te passen vrees ik. Duimen dat het blijft zoals het nu is….

9 reacties

  1. Naar de herfst/winter toe zullen we wel weer genekt worden door corona, vrees ik. Al hoop ik uiteraard van niet.
    ‘De Kemping’ vind ik een ronduit hartverwarmend programma. Daarvoor zit ik zelfs al eens voor de buis.

  2. ‘De jaren ’80 voor tieners’ vind ik ook echt heel goed. Er zijn een boel van die programma’s, maar ik vind dit toch nog net iets beter. Leuke tieners ook uitgekozen. Van ‘Therapie’ ‘De Kemping’ was ik ook grote fan! En ‘Girls Talk’ zag ik lang geleden al eens, Elodie en Linde zijn inderdaad zo tof en grappig haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s