Binnen enkele maanden word ik 40, er wordt wel eens gezegd dat dit kantelpunten zijn in het leven. Ik ben een kleine beetje curieus van aard en ging eens luisteren bij enkele 40-plussers hoe zij hier tegenover staan.

Vandaag komt Kelly Deriemaeker aan het woord. Blogster, podcasthost, instagramster, maar vooral ook vriendin van me. Ze geeft jullie regelmatig een reflectieve inkijk in zichzelf en doet dit dan ook graag voor 40&fabulous!

 • Vind je het leven fijner als +40-er dan op je 20ste?  Waarom?

  Fijner weet ik niet, maar ik voel wel dat ik op twintig jaar beter weet wie ik ben en wat ik wil, en dat dat soms voor een zekere rust zorgt en soms ook niet. Het is niet zo dat alles nu per definitie beter is, of fijner. Sommige dingen wel, en andere niet. Het ene is het ene en het andere is het andere, zeggen ze dan. En ik denk dat dat waar is. Volgens mijn vader is tussen 40 en 50 het leukste, ik geloof hem vaneigens graag en ik zal het je weten te zeggen. 
 • Waar doe je niet meer aan mee sinds je ouder bent geworden?

  Denken dat ik de waarheid in pacht heb. Ongevraagd advies geven. Alles zomaar aanvaarden. En ik probeer wat minder alles of niks te denken en meer nuance aan te brengen. Met gemengd succes, zoals dat gaat. 
 • Welke verwachtingen over het leven heb je laten varen in de laatste 20 jaar?

  Dat er een punt komt waarop ik er zal zijn en volledig zen en gelukkig ga zijn en gelukt als mens. 
 • Als je één iets kon kiezen dat je anders had kunnen doen, wat zou dat dan zijn?

  Ik geloof graag dat ik altijd heb gedaan wat in mijn mogelijkheid lag met de info en kennis die ik had. 🙂 
 • Wil je nog iets van raad geven aan deze bijna 40’er?

  Hoe meer zelfkennis en aanvaarding, hoe meer leute en vrijheid. 🙂 

Meer Kelly kun je lezen op haar blog of beluisteren op de podcast die we opnamen!

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s