Schaamteloos was ik, toen ik deze rubriek stal bij Kelly! Er is zoiets als comfort food, ik vind dit comfort schrijven. Het voelt leuk om eens gewoon wat stil te staan bij een aantal topics. Hier gaan we!

1. Waar kijk je deze maand naar uit?

De Sint-periode vind ik altijd gezellig. Bij ons vieren we Sint-Maarten dus het komende weekend kleurt volledig in het teken van nic-nac (ik noem ze picnicen) en Mariasnoepjes. Dat ik teveel man-te-paarden ga eten staat ook buiten kijf.

2. Welke boeken wil je nog graag lezen dit jaar?

Dit jaar is zowat het slechtste leesjaar ever voor mij. Er waren tijden dat ik tot 50 boeken op een jaar las maar deze keer kom ik met moeite aan een derde daarvan. Dus ik ga al lang blij zijn als ik gewoon ga blijven lezen.

3. Wat zijn drie dingen waar je vandaag dankbaar voor bent?

  • Dat ik de ruimte kan creëren voor mezelf om te gaan wandelen op mijn vrije voormiddag en gewoon wat kan tokkelen op mijn laptop zonder dat ik mezelf slecht voel achteraf.
  • Een ondersteunend lief hebben die me door een lastige week sleept.
  • Het gevoel hebben dat de belangrijke keuzes die ik dit jaar gemaakt heb de juiste zijn.

4. Waar haal je op dit moment het meest voldoening uit?

Vooruitgang zien op mijn job en vriendschap die voelt als een warm dekentje na een koude rilling.

5. Welk cijfer zou je deze dag geven en waarom?

Een vrije dag en al een ochtendwandeling in de benen en nog tijd over om te schrijven met een verse tas koffie, sounds pretty perfect to me!

6. Welk spel zou je graag nog eens spelen?

Poker met mijn vier schoolvriendinnen op een weekendje weg met ons vijf.

7. Waar denk je het vaakst aan de afgelopen tijd?

Aan vriendschappen en welk effect die op mij hebben.

8. Herinner je je waarover je het laatst droomde?

’t Hoh, neen, maar ik droom veel dat mijn tanden afbrokkelen in mijn mond. Vreselijk.

9. Wat is je oudste paar schoenen? Draag je ze nog?

Ik heb nog schoenen staan die zeker 15 jaar oud zijn maar nooit meer draag. Rode pumps. Ik kan het niet over mijn hart krijgen om ze weg te doen terwijl ik daar anders nooit miserie mee heb. Die rode schoentjes gaan misschien ooit nog van pas komen….

10. Ben je ooit echt verliefd geweest?

Ja. Gelukkig maar.

11. Creatief en chaotisch of geordend en op tijd?

Geordend en op tijd. Maar kijk niet in mijn handtas of in mijn auto, de nestjes die ik daar soms maak tonen het anders.

12. Waar moet je om glimlachen?

Voor een Sint-activiteit op mijn werk moest ik om praktische redenen het nummer van een buurman opslaan. Hij belde me zonet nog met een vraag en nu heb ik dit staan in mijn gsm:

13. Speel je mee met de lotto?

Neen. Wat ik wel doe is lotjes kopen voor bijvoorbeeld de lokale brandweer die een tombola doet ofzo. Zo steun ik ook en ik won er al een aantal keer een doos koeken mee.

14. Als je vanaf nu alles kon doen wat je wou, wat zou je dan doen?

Ma allee, wat is da nu voor een vraag. Daar kan ik waarschijnlijk tien aparte blogposts over schrijven en tegelijkertijd geen één. Alles wat ik wou? Maar dat is veel te ruim. Echt te moeilijk dit.

15. Wat verraste je vandaag?

De fantasie van mijn jongste zoon. “Mama, als je droomt, dan is het alsof je een film afspeelt in je slaap, maar dan één waarin je meedoet”. Zalig toch.

16. Lust je koffie?

POV:

17. Welk boek lees je?

Momenteel “Het op één na beste leven” van Tayari Jones. Een verhaal over twee halfzussen die geen leven delen maar wel een vader aangezien hij een bigamist is. Ze ontmoeten elkaar toch en daarbij ontstaat een vriendschap die volgens mij zal uitdraaien in een twisted situation maar zover ben ik nog niet.

18. Wat is je favoriete recept?

Alles wat ik niet zelf moet klaarmaken. Koken is niet bepaald ontspannend voor mij maar eerder een noodzakelijk kwaad.

19. Wat is je lievelingsfoto van deze week?

Deze selfie van mijn vriendin Kelly en ik. We bezochten samen het Guislain-museum in Gent. Ik vind het altijd fascinerend om haar te zien fotograferen en achteraf het resultaat te bewonderen. Het voelt als een blik achter haar schermen.

20. Wat is je hoogste prioriteit nu? Waarom?

De balansen in evenwicht houden. En balansen mag je heel ruim rekenen.

21. Heb je piercings?

Neen. Ik had ooit een neuspiercing, een piercing in mijn bovenoor en verschillende oorringen naast elkaar maar ik heb ook een weird thing waarbij ik gemakkelijk flauw val als ik door mijn vel ga. Dat is ook één van de redenen waarom ik geen tattoos heb.

22. Wat zou je nog graag willen meemaken?

Ma gow, wie vindt die vragen hier uit zeg. Weer zo’n ruime vraag die ik eindeloos kan uitspinnen en waar ik tegelijkertijd ook geen antwoord op weet. Ik heb het gevoel, als ik die vraag beantwoord, dat ik dan de andere mogelijke antwoorden tekort doe of zoiets. Ja, ik ben een overthinker.

23. Waar werd je het laatst gelukkig van?

Gisteren liet iemand me weten dat ze de liefde heeft gevonden. Hoe mooi is dat niet? ❤

24. Welk eten heb je voor het laatst voor jezelf klaargemaakt?

Vanmorgen verse soep en gisteren vol-au-vent terwijl ik VTM keek.

25. Welke belangrijke beslissing maakte je de afgelopen tijd?

Om volledig te veranderen van functie op mijn werk na 8 jaar op dezelfde dienst. Redelijk intens voor mij dus dat telt wel.

26. Wat vind je van je woonplaats?

I love it! Toen we dit huis vonden was het quasi een bouwval. Zowat alles hebben we eruit gehaald en vernieuwd. Ondertussen zijn we bijna 10 jaar verder en voelt dit meer dan ooit mijn thuis. Het grootste pluspunt is het weidse uitzicht waardoor we een enorm ruimtegevoel hebben. Ik neem dan ook heel graag foto’s op mijn oprit of in mijn tuin.

27. Heb je de afgelopen tijd nieuwe muziek ontdekt?

Ja maar veel te weinig. Momenteel luister ik soms onderweg naar het werk naar hevige muziek met een twist zoals Electric Callboy en The Curse Of Millhaven. Maar ik probeer ook beter te luisteren naar muziek die ik al oppervlakkig kende zoals Brihang en Tourist LeMc.

28. Kijk je ergens naar uit?

Ik kijk uit naar zondag want ik kocht tickets voor een live-opname van Welcome To The AA in Bar Bernard in Watou.

29. Als je je zou moeten verkleden, als wat zou je dan verkleed gaan?

Moeilijk. Een kat ofzo?

30. Vier je Halloween?

Echt niet. Ik vind Halloween eigenlijk een beetje dwaas. Het enige wat we deden is naar “The Nightmare Before Christmas” kijken maar vooral omdat het een steengoeie film is en ik me altijd verwonder over alle details.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Meer wandelen verdikke!

7 reacties

  1. Lijkt me meer een vragenlijst voor eind december :).
    Ik ben onder de indruk van die prachtige foto’s vanop je oprit! Het antwoord op je vraag over piercings is grappig. Je antwoord is ‘neen’, maar je noemt er meteen enkele op.

  2. Wat ik graag nog zou willen meemaken? Samen oud worden met Katrien zonder aan mentale en lichamelijke gezondheid in te boeten. De rest laten we gewoon op ons afkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s