Sinds ik niet meer in Ieper werk wandel ik nooit meer door mijn favoriete avond-straat. Het klinkt misschien als iets louche maar er is één straat in de buurt van mijn vorige werkplek waar ik ’s avonds graag door de ramen tuurde als ik naar de auto stapte. Vooral in de herfst als de gordijnen nog open waren en de lichten wel al brandden deed ik niets liever dan alle interieurs afmuizen. Ik vroeg me af wat de eigenaars aan het doen waren, soms zag je wel eens iemand rustig lezen onder een lamp en dan wou ik altijd graag vlug naar huis om onder een dekentje te kruipen. Me and my boeksken.

Curieuzeneuzen is sowieso één van mijn favoriete bezigheden. Als iemand een foto post op sociale media ga ik altijd speuren naar wat er op de achtergrond staat. Welke boeken of tijdschriften liggen op de tafel, wat valt er te beleven achter het onderwerp van de foto? Hangt er iets aan de muur of hoe ziet de keuken eruit? Daarom vind ik het altijd jammer dat er weinig dagdagelijkse foto’s worden gepost. Snapshots van het gewone leven. Want die gewonigheid zegt zoveel meer dan geposeerd plezier. Tegelijkertijd maak ik mezelf er ook schuldig aan. Oh well….

Met het einde van het jaar in zicht maken veel mensen hun balansen op. Hoe is het voorbije jaar verlopen en vooral: welke doelen stel ik voor het komende jaar? Blogster Samaja doet dit zelfs consequent per maand. Ik moet haar bewonderen voor haar discipline hierin. Ik probeer het vooral op korte termijn te bekijken. Wat loopt momenteel goed en wat is lastiger. Hoe kan ik het de komende periode iets anders aanpakken? Ik weet begot nog niet hoe ik me in 2023 ga voelen, dus lange termijn doelstellingen opmaken doe ik niet echt. Er zijn wel een aantal dingen die ik wil uitzoeken, maar daar heb ik geen jaarwisseling voor nodig, dat komt zo wel. Mijn curieuzeneus brengt me op veel ongekende paadjes met onverwachte afslagjes en kronkeltjes. Ik zal altijd goed mijn eigen balansen moeten bewaken. Ik bezit een innerlijke yes!-woman die in elk evenement geïnteresseerd is maar die even graag wentelt in haar dekentje van alleenheid.

8 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s