Gesport

Ondertussen rondde ik de 20ste les af van de groepstraining die ik volg bij de kinesiste hier op een kilometer van mijn deur. We doen er vooral veel spierverstevigende oefeningen (planking, push-ups, burpees, squats….noem maar op) maar ook wel wat cardio. De lesgeefster voorziet er telkens een spelelement in waardoor het ook gewoon dikke leute is ook al ben ik totaal niet competitief ingesteld.

Geslapen

Ik zie een patroon van “weken aan een stuk barslecht slapen” en daarna “weken aan een stuk slapen als een opgekrulde egel in zijn winterslaap”. Het is niet dat ik meer uren slaap maar de slaap is beduidend kwalitatiever en ik voel me ook echt veel beter uitgerust. Ik hoop nu maar dat ik het niet jinx door het neer te schrijven.

Gelegen

Ik heb een spijkermat gekocht. Een Shaktimat om het correct te zeggen. Ma echt, de eerste 5 minuten dat mijn rug de mat raakt zijn ronduit pijnlijk. Volgens mijn husbando kun je het vergelijken met de pijn van het zetten van een tattoo (ik kan er niet van meespreken). Na een vijftal minuutjes doorbijten begint er ineens een tintelend gevoel te ontstaan en voel je enkel nog pijn op je zwakke plekken, daar werken de pinnekes op in. Na nog enkele minuten voel je je lichaam meer en meer ontspannen. De laatste keer ben ik zelfs in slaap gevallen op die mat, bewijst nog maar eens dat ik gewoon overal kan slapen.

Gebabbeld

Ik was zelf te gast in een podcast. Spannend om eens aan de andere kant van de micro te zitten. Nu weet ik ineens wat ik mijn eigen gasten altijd maar aandoe…. Karen van De Pod Op nodigde mij uit om over allerhande zaken te kletsen met als belangrijkste vraag: “Waar wil jij eens De Pot Op! tegen zeggen. Luisteren kan binnenkort! Ik weet totaal niet meer wat ik allemaal verteld heb, ik vraag me echt af of alles wat steek houdt.

Gekeken

“De Weekenden” zijn terug! Joris Hessels ontvangt een groep mensen die enkele weekenden samenkomen en tijdens groeps- en individuele gesprekken hun rugzakje ontleden. Ik ben een hevige Joris-fan, vooral van de manier waarop hij zijn vragen stelt en daarbij ruimte laat aan de mensen om hun moeilijke verhalenrugzak zin per zin uit te pakken. Hoe Joris de weekenders in hun eigenwaarde laat en toch een bepaalde naturel behoudt als hij de pijnlijke vragen stelt…echt chapeau.

Gemijmerd

Ik schrijf veel stukken die ik niet post. Half-afgewerkte blogposts of gewoon google docs die zelfs WordPress niet halen. De laatste twee weken heb ik veel gemijmerd over vriendschap. Het stuk dat ik niet postte was iets te scherp denk ik maar onderstaande heb ik eruit gefilterd:

“Ik kan wel eens doordenken over vriendschap en ik voel dat ik er misschien meer mee bezig ben dan iemand anders. Daardoor besef ik ook wel dat ik er een andere waarde aan hecht, misschien ben ik er wel minder realistisch in dan de gemiddelde medemens. Dat zijn dan misschien ook wel de gevolgen van mijn overthinking-gedoe. Tegelijkertijd ben ik er de voorbije maanden ook in ontgoocheld geraakt maar ik vermoed dat dat erbij hoort. Of misschien maak ik dat mezelf wijs om de ontgoocheling beter te kunnen verkroppen? Maar ik ben ondertussen ook oud genoeg om te weten: als je jezelf in een positie zet waarin je gekwetst kan worden, dan bestaat er een kans dat dat effectief gebeurt. Aan jou de keuze of je jezelf weer in die positie brengt. Tegelijkertijd vind ik het onfair van mezelf want ik heb ook heel sterk het omgekeerde gevoeld. Warmte en liefde, veel mensen die vanaf de zijlijn meesupporteren in alles wat ik doe. De laatste maanden ervaar ik wel dat er bij mij een bepaald egoïsme is ingeslopen, een trekje dat ik bij mezelf eigenlijk niet goed kan verdragen. Of misschien formuleer ik het beter als “zelfbescherming”, zo klinkt het minder scherp. De energie die in relaties wordt gestoken durf ik de laatste tijd wel eens afwegen tegenover de energie die ik eruit haal en hoewel ik nooit een punt heb gemaakt van wederkerigheid voel ik dat dit nu wel ietsje belangrijker is voor me. Vreemd genoeg weet ik nog niet goed hoe ik tegenover dat gegeven sta.

Oh well, misschien overthink ik het volgende week compleet anders”

Gekocht

Iets wat al een tijdje op mijn “to-invest-list” stond: oordoppen op maat. Zoals je wel of niet weet ga ik wel graag naar optredens en veelal is die muziek niet van de zachtste soort. Ik bescherm mijn oren wel met oordopjes maar ik heb er meer miserie mee dan wat anders tijdens concerten. Die moesjes bedekken zowat alle klanken, eens ze erin zitten beginnen ze een eigen leven te leiden en het gebeurt meer dan eens dat er ééntje gewoon uit mijn oor valt als ik een slokje van mijn cola neem. Dus ik ging langs bij een audioloog die een moule maakte van mijn binnenoren. Ze spoot er een soort gel in die er enkele minuten moest blijven in zitten. Nadat de gel gestold was haalde ze die mooi eruit en zie je hoe je binnenoor gevormd is. (Smal in mijn geval, althans de dame in kwestie en zij ziet er wel meer dan ik. Misschien ben ik dan toch niet selectief doof….ik heb gewoon smalle binnenoren).

11 reacties

  1. Weet je dat je oren ook nog veranderen? Als slechthorende laat ik iedere paar jaar nieuwe hoorstukjes maken. Ik heb zelf ook een kleine gehoorgang en al het niet goed past vallen ze uit.

  2. Slaap je niet beter door het sporten en de spijkermat? 🙂 Ik gebruik sinds kort ook regelmatig een spijkermatje en vind dat echt geweldig. Ik heb er zo’n nek/hoofdkussen bij want heb veel last van mijn nek en dat doet toch wonderen vind ik.

    1. Ja.het sporten deed ik ook al in de slechte slaapperiode. Volgens de info van het matje bevordert het je slaap….hopelijk blijft het aanhouden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s