Enkele weken geleden werd ik uitgenodigd door Karen en Mathijs van De Schakel in Passendale. De Schakel is een praktijk waar men hulp kan aanbieden indien er een nood is aan psychologische ondersteuning in de ruime zin van het woord (therapie, diagnostiek, thuisbegeleiding,….). Karen is ook de host van de podcast “De Pod Op”. Daarin gaat ze in gesprek met mensen over de manier waarop ze in het leven staan en de kernvraag is altijd Waar wil jij eens “de pot op” tegen zeggen?

Ik wist dat de eerste vraag ging zijn “Wie is Lieselotte nu echt?”. Aan mijn bio hier op de blog heb ik indertijd lang geschaafd. Typen, deleten, herwerken, posten, bewerken…. Dus ik nam wel even de tijd om hier eens goed over na te denken alvorens ik bij Karen kwam. Uiteindelijk is jezelf beschrijven nog altijd één van de moeilijkste dingen die er is vind ik. Met mijn ASL* van 40-v-Westhoek geraak ik er niet meer. Schrijven is ook dankbaar net door het feit dat je een backspace hebt, je kunt niet geloven hoeveel ik op die toets ram. Ook al ben ik nu al twee jaar zelf podcasthost, het is een eigenaardig gevoel als je aan de andere kant van de microfoon zit.

Karen stelt me vragen over mijn persoonlijkheid, maar ook over mijn werk bij mensen met een verstandelijke beperking, mijn blogambities en vanwaar het idee kwam voor mijn eigen podcast.

De volledige aflevering kun je hier vinden:

De Schakel kwam bij mij terecht via de opname die ze maakten met Martine, ook zij had een fijn gesprek met Karen over haar bezigheden. Beluister haar opname hier:

*ASL: Age-Sex-Location. Er was ooit een tijdperk zonder sociale media. Op websites van verschillende TV-zenders kon je wel in chatboxen terecht om praatjes te maken met vreemden. (Je vond me meestal in de StuBru-chatroom, ik denk dat mijn nickname “Liese” daar is ontstaan nu ik er bij stil sta). De eerste vraag was dikwijls: “Wat is je ASL?” Zo kon je al een beeld scheppen van iemand ook al werd daar even hard gelogen als tegenwoordig op sociale media. Het was ook veelal gewoon een openingszin. Dagen zonder sociale media, kun je je die eigenlijk nog voorstellen?

2 reacties

  1. Fijn gesprek! We hadden er het nog over op het werk: hoe deden we dat vroeger toch? We moesten ook veel meer aan elkaar vertellen. Nu hebben we iemands leven vaak al “gezien” op sociale media. Ik mis die tijd zonder toch wel een beetje…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s