Dagen zonder vlees!  Super!  We doen allemaal collectief mee want als iedereen 40 dagen geen of minder vlees eet dan gaan er zoveel minder dieren sterven of iets met ecologische voetafdrukken.  En daarna?  Gaan we dan vanaf Pasen weer allemaal kip aan’t spit gaan eten.  Bakken we een heerlijk biefstukje in de pan, met een pepersausje erover?  Want we hebben het verdiend hé, we hebben 40 dagen geen vlees gegeten, laten we allemaal gelijk Asterix en Obelix het vlees van de botten scheuren met onze tanden!  WRAHRW!   Ik begrijp het niet zo goed allemaal.  Toen ik vegetariër was werd ik door heel veel mensen bekritiseerd.  “Eet jij geen vlees?”  Neen, en ook geen vis.  “Je bent zot!” “en mis jij dat nu niet?” terwijl ze een biefstuk in je neusgat proberen te duwen.  “Dat mag jij niet eten die chips, daar zit bacon in”.  Zes jaar heb ik dat gezever moeten aanhoren.  Op restaurant had ik keuze uit kaaskroketten of een bord sla.  Ik heb zelf beslist, zonder dat iemand anders er een aandeel in had, om terug vlees te eten omdat ik na zes jaar het veggie zijn gewoon beu was, het is niet te onderschatten zo’n levensstijl.  Dagen zonder vlees, al goed en wel en wreed schoon initiatief, maar ik heb meer ontzag voor mensen die dagelijks iets vlees/visvrij op tafel toveren en dit als een gezonde levensstijl kunnen volhouden dan op Pasen een slachthuis af te huren om onze maag terug te vullen met alles wat we hebben moeten missen.

 

 

 

 

3 reacties

  1. Ewel ik sluit me bij jou aan. Ik zie ook de meerwaarde niet van 40 dagen geen vlees eten. Probeer dat dagdagelijks maar eens toe te passen, of één keer per week, dat zou al een goed begin zijn als je dan toch iets voor die arme koetjes en varkentjes wil doen. Maarja, vegetarisme is IN!

  2. Voor mij is ‘Dagen zonder vlees’ de aanzet geweest om een al lang in mij sluimerend gevoel dat ik mijn vlees- en visverbruik wil verminderen in de praktijk te brengen. Nu 40 dagen proberen(het zal niet elke dag lukken, en dat mag) en geïnspireerd worden door de recepten die worden aangereikt en dan hopelijk nog lang erna volhouden. Jouw post en de reactie hierboven klinken nogal negatief, terwijl ik, en waarschijnlijk heel wat mensen met mij, gewoon eens wil proberen wat het inhoudt.

    1. Ik keur het initiatief helemaal niet af, maar ik vind het jammer dat veel mensen die al jaar en dag geen vlees/vis eten zich telkens moeten verantwoorden over het waarom daarvan en nu er ineens een mediahype van komt dat ineens niet meer moet, maar dat dat ineens cool is om vegetarisch eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s