Ik ben een lazy housewife.  Er bestaat ergens zo’n club denk ik, ik zou meteen lid mogen worden, ik vraag me zelfs af waarom ik nog niet gecontacteerd ben door hen.  Ik ben jullie modellid gasten!  Ik hou me liever bezig met banaliteiten dan het stof weg te nemen.  Als ik een vrije dag heb is dat om uit te gaan, niet om de grote kuis te doen.  Maar ik benijd wel de mensen die het kunnen opbrengen om een weekschema te maken omtrent het onderhouden van de woning.  Met een flexibel uurrooster als het mijne is dat al bijna onmogelijk en vind je hier en daar wel eens een hoopelke stof.  En als het te erg wordt doe ik wel eens een efforke en wordt de hele boel opgeblonken.  Natuurlijk heb ik dan eer aan mijn werk omdat het verschil voor en na zo danig groot is dat je er moeilijk naast kunt kijken.  En neen, ik ga mij niet verantwoorden.  Het komt niet omdat ik een klein kindje in huis heb, het komt ook niet omdat ik ga werken en geen tijd over vind en mijn man is alleszins geen leegaard.  Neen, ik heb er wel degelijk de tijd voor, mijn kind slaapt nog massa’s veel overdag en Pieter is een grote hulp.  Ik doe het gewoon niet graag en ik vind teveel andere dingen om me mee bezig te houden, zoals op Groupon de deals bekijken.

En het is weer van dat hé: “koop deze deal en bespaar zoveel of zoveel procent”.  Aangezien mijn stofzuiger zijn beste tijd heeft gehad (hij heeft eigenlijk nooit echt een goede tijd gehad, maar soit), zag ik een aanbieding voor de robotstofzuiger van Vileda.  Het duitse filmpje dat erbij hoort doe ik hieronder cadeau:

Voor de gemakkelijkheid heb ik hem Dirk genoemd.  Dirk ziet er wel aanlokkelijk uit, ik vraag me alleen een paar dingen af:

 •  waar slaapt Dirk? Heeft hij een speciaal kotje nodig?
 • moet hij veel voeding krijgen?
 • Staat hij uit zichzelf op of moet ik hem wekken?
 • Is hij zindelijk?  Verliest hij al eens een haartje of een kattewietje?
 • Mag ik Dirk alleen thuis laten werken of breekt hij de hele boel af als hij merkt dat hij al klaar is na een half uur (zo groot is het hier nu ook weer niet)
 • Zal hij wel passen in ons gezin?  Zo’n Dirk erbij…je weet maar nooit hé!?
 • Moet ik hem strelen?
 • Heeft hij positieve bevestiging nodig?

Het valt te overwegen, zo’n Dirk.

1 reactie

 1. ooooo ik kuis ook altijd pas als er genoeg vuiligheid ligt, de voldoening achteraf is dan 100x groter! (en neen dat is niet omdat ik gewoon lui ben. eigenlijk.)
  Die stofzuiger lijkt me ook wel wat… echt iets voor luie wijven gelijk ik 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s