Sommige reclames zijn zo catchy dat je ze meezingt zonder dat je het beseft.  “Zelfbouwmarkt, bouwen aan je thuis!”  Ondertussen is Pearle ook veranderd van reclame terwijl ze eigenlijk een steengoed liedje hadden: “Je ziet veel beter wat je doet…met een pearle-bril op je snoet”.  Wie kent dat nu niet, of vonden ze niemand meer om het vreselijke woord “pearle-bril” uit te zingen?  Vorig jaar veranderde AFAS software hun reclame omdat die als irritant werd bevonden door de luisteraars.  Dat bleek een beter plan want zelf kon ik het gemekker over de CRM en HRM niet aanhoren.  Dit jaar zijn ze er alsnog in geslaagd om weer een verloren gelopen schaap te vinden dat hun product mag aanprijzen.  De dame in kwestie verslikt zich net niet in de brabantse “R” als ze over dingen memt waar een normale IT-leek nog nooit van gehoord heeft.  Jammergenoeg is het niet alleen de reclame die erin slaagt om vreselijke radiostemmen te vinden, ook de radiozenders zelf.  Hoe goed ik Kurt Rogiers ook vind als acteur (I know, iedereen heeft zijn zwaktes, ook ik), zo slecht vind ik zijn stem op de radio.  Over de inhoud van de boodschap spreek ik me niet uit want ik luister enkel tijdens het zappen naar muziek naar die Q-music-ochtendshowdingen, veel te happy happy joy joy voor mijn nuchter hart.  Nee Kurt Rogiers, die moet van de radio wegblijven….en vooral veel op TV komen (uiteraard met de haren mooi kort geknipt en in een net pak….) toempiedoem….

3 reacties

 1. Leuke blog en dank voor het noemen van onze naam. Belangrijkste reden was dat het aanpassen van de stem voor veel minder exposure zorgde. De afgelopen week mochten we hierover niet klagen :). Het belangrijkste aan reclame is volgens mij opvallen en dat is aardig gelukt toch?

  Wel leuk om hierover van gedachten te wisselen. Je bent daarom van harte welkom om een keer langs te komen in Mechelen! Wellicht tot binnenkort!

  Machiel den Dekker
  Manager Operations – AFAS België

  1. Ja inderdaad, opvallen doet AFAS wel zeker met de reclames, anders gingen ze niet onder mijn commentaarzone vallen, dus goed bezig. Mechelen is niet in mijn tuin jammergenoeg anders wou ik gerust eens langskomen bij AFAS voor een taske koffie en een uitleg over CRM en HRM want ik weet nog steeds niet wat dat is jammergenoeg 😦 Veel succes alvast in de toekomst en keep reading… 🙂

 2. Kurt Rogiers.. haba haba! Zolang hij te zien is en niet met zo’n belachelijk AN accent spreekt zodat zijn Nederlandse fans kunnen volgen, mag die voor mijn part elke dag op tv komen.
  Is HRM niet Human Resources Management? CRM hoor ik hier op ’t werk ook vaak vallen maar durf niet vragen wat het precies is 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s