Een flipdoos, zo mag je mij gerust noemen als ik aan het koken ben.  Als ik gasten heb volg ik gewoon het kookboek om iets klaar te maken. Alle ingrediënten in de benodigdhedenlijst ga ik halen, desnoods doe ik er drie winkels voor.  Het koken gaat ook gepaard met heel wat getwijfel en getob.  Als er staat “je kunt de voorbereiding gerust de dag voordien doen” mag je dan ook de rest van de bereiding de dag voordien doen?  Gaat niet alles volledig naar de sjokkedeizen als ik niet doe wat het heilige kookboek zegt?  Zo extreem, je zou mijn afwasberg eens moeten zien als ik ermee klaar ben.  Een kopje soepgroenten, dat is geen greep in de zak, neen, ik neem effectief een kopje en ik schep de groenten ermee uit.  Ervan uitgaande dat je dan geen hoge koffiemok mag nemen, want anders zou er staan “een mok”…echt, dat zijn mijn gedachten tijdens het koken.  (Ter info: als er staat “twee eetlepels” dan gebruik ik wel twee keer dezelfde eetlepel 🙂 )  Bij bijna iedere handeling die ik volgens het kookboek verricht ontstaat er dan nog getwijfel: een zacht vuurtje…is dat dan op 3 of op 4?  Ik gok op 3.  Vijftien tot twintig minuten….hmmm, ik zet de timer op achttien.  Of zou ik beter na vijftien minuten opnieuw timen?  Hoe daadkrachtig ik ben anders, ik neem vlotjes (al dan niet belangrijke) beslissingen, zo onzeker ben ik in de keuken.  En het dwaze eraan is…ik heb dat recept al eens klaargemaakt!!

4 reacties

  1. Ik ben juist heel laks met recepten, ik doe er mijn zin mee, alles op de letter volgen daar ben ik te chaotisch voor. Vandaar dat ook niet alles altijd lukt maar oefening baart kunst zeker?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s